Gerald Fox

Regisseur, Producer

Gerald Fox is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Warren Beatty

1998 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Gerald Fox.

In zijn reeks portretten van filmmensen introduceert de befaamde Britse filmcriticus Melvyn Bragg ons nu bij Warren Beatty (1937). Met zijn eerste film SPLENDOR IN THE GRASS (1961) werd hij op slag een superster. Met het produceren van BONNIE & CLYDE (1967) begon hij tevens een carri[KA2]ere als filmmaker. Beatty, de jongere broer van Shirley MacLaine, hield zich steeds met politiek bezig en hielp de campagnes van de Kennedy`s, George McGovern en Garry Hart. Hij voelde zich echter niet zelf geroepen om politiek te bedrijven, dus gebruikte hij het medium film. Hij debuteerde als regisseur met HEAVEN CAN WAIT (1978), gevolgd door het fel bekritiseerde REDS (1981), de biografie van de communistische journalist John Reed. Na de spielerei DICK TRACY (1990) was hij de regisseur van BULWORTH (1998), zijn meest indringend politiek pamflet. In het gesprek met Bragg geeft Beatty zich volledig bloot m.b.t. zijn politieke overtuigingen en de invloed van de politiek op zijn leven en werk. Het werd een boeiend interview dat echter de gemiddelde fan van de acteur/regisseur/scenarist/producent minder zal aanspreken. Tony Webb stond in voor de montage en de filmopnamen werden gemaakt door Simon Fanthorpe en Jonathan Rho.

Johnny und die Toten

1995 | Familiefilm, Fantasy, Horror

Verenigd Koninkrijk 1995. Familiefilm van Gerald Fox. Met o.a. George Baker, Brian Blessed, Jane Lapotaire en Andrew Falvey.

Johnny Maxwell (Falvey) is een eenzame dromer. Hij woont in het Britse provincieplaatsje Blackburry en doolt daar rond op het oude en verlaten kerkhof, waar hij kennis maakt met de doden die daar al enkele eeuwen begraven liggen. Johnny is overigens de enige die ze kan zien. Hij raakt bevriend en de zielen hebben een ongelooflijke interesse in de techniek van de 20e eeuw; vooral radio, tv en film spreekt tot hun verbeelding. Johnny hoort van plannen over de ontruimingen van hun eeuwenoude, bijna vergeten laatste rustplaats die moet wijken voor egalisatie en een groot kantoorgebouw. Hij probeert bouw- en woningtoezicht over te halen af te zien van de plannen en zoekt het daarbij zo hoog mogelijk op. Redelijke fantasy-film voor jonge kijkers die een beetje stemt tot nadenken of de voorsprong d.m.v. de techniek wel zo'n voorsprong is en dat we toch ook het verleden niet mogen vergeten. Het scenario is van Terry Pratchett, Lindsey Jenkins en regisseur Fox.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerald Fox op televisie komt.

Reageer