Lucio Bonelli

Cameraman

Lucio Bonelli is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Dos disparos

2014 | Drama, Komedie

Argentinië/Chili/Duitsland/Nederland 2014. Drama van Martín Rejtman. Met o.a. Rafael Federman, Susana Pampin, Manuela Martelli en Laura Paredes.

De zeventienjarige Mariano komt thuis uit de disco, neemt een duik in het zwembad, maait het gras en vindt in de garage een pistool. Daarmee schiet hij zich door z'n hoofd en z'n buik. Een week later is hij weer thuis, en gaat het leven gewoon door. Net als in Argentinië na de junta van de jaren zeventig. Of toch niet? Organisch gestructureerd verhaal, dat dankzij mooi gefotografeerde, serene takes en strakke montage vlot voortkabbelt, langs soms absurd-komische situaties.

Historias que so existem quando lembradas

2011 | Drama

Argentinië/Brazilië/Frankrijk 2011. Drama van Júlia Murat. Met o.a. Lisa Fávero, Sonia Guedes, Ricardo Merkin en Luiz Serra.

Prachtig loom tempo en hypnotiserende visuele stijl in dit bekroonde debuut van de jonge Braziliaanse Julia Murat. Een jonge fotografe arriveert in het vergeten dorpje Jotuomba in de jungle om er de levens van de bewoners vast te leggen. Maar met het verstrijken van de dagen en de weken verandert haar professionele distantie in een liefdevolle betrokkenheid en suggereert de film dat hier misschien iets vreemders aan de hand is dan op het eerste gezicht leek.

El último verano de la Boyita

2009 | Drama

Argentinië/Spanje/Frankrijk 2009. Drama van Julia Solomonoff. Met o.a. Guadalupe Alonso, Nicolás Treise, María Clara Merendino en Mirella Pascual.

Behoedzaam opgebouwde, invoelend geregisseerde opgroeifilm waarvan het naturel afstraalt. Kruidje-roer-me-niet Jorgelina (prachtrol van debutante Alonso) gaat voor het eerst alleen met haar vader op vakantie, naar een ranch in de Argentijnse pampa. Ze mist haar zus en hartsvriendin Luciana, die zich al puberend van haar verwijdert en met hun moeder aan de kust is, vreselijk. Dan ontmoet ze Mario, een zwijgzame jonge cowboy met wie iets aan de hand is. Maar wat? La Boyita is de naam van de gezinscaravan die altijd de ontmoetingsplek was van de zusjes.

Liverpool

2008 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Nederland/Duitsland/Spanje 2008. Drama van Lisandro Alonso. Met o.a. Nieves Cabrera, Juan Fernandez en Giselle Irrazabal.

Na jaren op zee monstert Farrel (Fernandez) af. Hij gaat, gewapend met een ruime voorraad sterke drank, terug naar zijn geboortedorp in Zuid-Argentinië om zijn moeder op te zoeken. Maar thuis blijkt zijn moeder dement, en is bovendien de zwakbegaafde Analia geboren. Regisseur Alonso (Los Muertos) filmt steevast in langgerekte, vrijwel bewegingloze shots, waarin een prominente rol is weggelegd voor het overweldigende landschap. Er wordt bijzonder weinig gesproken in de film. Liverpool is geen film waarmee Alonso een nieuw, groter publiek zal aanboren, daarvoor is hij te hermetisch, te minimalistisch.

Un año sin amor

2005 | Drama

Argentinië 2005. Drama van Anahí Berneri. Met o.a. Juan Minujín, Javier van de Couter, Mimi Ardú en Carlos Echeverría.

De dichter Pablo is met HIV besmet. Maar hij interesseert zich meer voor het email-adres van Martin, een gespierde man die hij in een SM-kelder ontmoette, dan voor de adviezen die hij van zijn dokter krijgt. Drama ontsnapt niet aan clichés en stereotiepen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lucio Bonelli op televisie komt.

Reageer