Fabrizio De Angelis

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer, Componist

Fabrizio De Angelis is regisseur, acteur, scenarist, producer en componist.
Er zijn 29 films gevonden.

Il ragazzo dal kimono d'oro 5

1992 | Actiefilm

Italië 1992. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Ron Williams, Dorian D. Field, Richard Goone en Marty Wright.

De vijfde film in de serie, en verreweg de slechtste. Het gaat steil bergafwaarts met deze reeks, waaraan nodig een einde moet komen. In de V.S. zijn Larry (Williams) en z`n verloofde Betty (Field) eerstejaars studenten. Maar Jeff (Goone) kan nog steeds niet vergeten dat hij vorig jaar van Larry verloren heeft in een karate-duel. Hij weet Alabama Bull (Wright) over te halen Larry uit te dagen. Terwijl Larry zich voorbereidt op de wedstrijd, wordt zijn verloofde gekidnapt.

Il ragazzo dal kimono d'oro

1992 | Actiefilm

Italië 1992. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Ron Williams, Dorian D. Field, Richard Goon, Margie Murphey en Christopher Alan.

Een miniserie van zes afleveringen van elk 90m. Deze tv-serie werd gemaakt naar aanleiding van vijf filmseries met dezelfde titel. Larry Jones (Williams) woont in Florida en studeert aan de Fort Lauderdale University. Onder begeleiding van zijn meester Nasura (Goon) beoefent hij de karatesport, waarin hij de 'gouden kimono' heeft gewonnen. Deze onderscheiding is de oorzaak van veel problemen. Deze titel symboliseert Larry's 'onoverwinnelijkheid', waardoor elke jonge vechtsporter hem wil uitdagen. Larry's meester leert hem hoe hij deze Oosterse techniek alleen voor nobele doeleinden moet gebruiken. Uiteindelijk zegeviert het goede natuurlijk over het kwade. De vechtscènes munten uit door de choreografie, maar het acteren stelt niet veel voor. Larry Ludman is een pseudoniem van Fabrizio De Angelis.

Il ragazzo dalle mani d'acciaio

1991 | Actiefilm, Familiefilm

Italië 1991. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Antonio Sabato jr, Natalie J. Hendrix en Dorian D. Field.

Gedurende een rock-wedstrijd, verovert Kevin (Sabato Jr.) het hart van een meisje dat toevallig de vriendin is van een bendeleider. Deze daagt Kevin uit voor een gevecht en verslaat hem, omdat hij een expert is in gevechtssporten. Kevin wint een motorrace maar wordt weer door de bende in elkaar geslagen. Omdat hij er genoeg van heeft om steeds in elkaar geslagen te worden, besluit Kevin gevechtssporten te gaan leren. De rest van het onbenullige verhaal is voorspelbaar. De acteerprestaties en de regie zijn slecht. Larry Ludman heet in werkelijkheid Maurizio D'Angelis. Ook bekend als KARATE ROCK.

Il ragazzo dal kimono d'oro 4

1991 | Actiefilm

Italië 1991. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Ron Williams, Dorian D. Field, Christopher Alan, Richard Goon en Katy Johnson.

Het derde vervolg op een film, die eigenlijk helemaal geen vervolg had mogen hebben. Larry Jones (Williams) en zijn vriendin Betty Nolan (Field) vieren het begin van het nieuwe schooljaar in Jones' Martial Art Master's Restaurant, waar ze een jonge karate- kampioen uit Korea ontmoeten. De halfgare zus van Jones valt op de Koreaan die, voor een weddenschap, doet alsof hij het danig van haar te pakken heeft. Het vernederde meisje loopt weg van huis. Volgen een paar rondjes Oosterse vechtkunst, waarin broer Jones de Koreaan een lesje leert. Heel vermoeiend allemaal.

Il ragazzo dal kimono d'oro 3

1991 | Actiefilm

Italië 1991. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Ron Williams, Dorian D. Field, Christopher Alan, Richard Goon en Katy Johnson.

Larry Jones (Williams) woont in de V.S. Hij is een rustig, onopvallende joch dat het liefst rondtoert op zijn crossfiets. Als hij op een andere school komt, sluit hij vriendschap met een jongen, die nogal eens gepest wordt door een stelletje nozems onder leiding van een karate-expert. Larry wil zijn vriendje helpen, maar noch aan hem noch aan zijn vriendinnetje wil hij zijn geheim verraden. Hij is namelijk kampioen in de oosterse vechtkunst. Prima actiescenes, maar de makers van deze film zijn niet te betrappen op enige vorm van originaliteit.

Arizona Road

1991 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1991. Avonturenfilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Antonio Sabato jr, Therry Turner, Lou Castel, Frank Diogene en Donald Hodson.

Als een rijke schurk een Mexicaans meisje bij haar moeder wil kopen, verhindert haar vriendje dat op het laatste ogenblik. Jaren later is de jonge held mede-eigenaar van een goudmijn. Zijn oudere partner wordt door de bende van de rijke schurk gedood en de jonge held is verdachte nr. 1. Bovendien is de sheriff corrupt. Actiefilm specialist van het tweede garnituur Ludman stak een oud westernthema - compleet met sportvliegtuigjes - in een modern jasje.

The Last Match

1990 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten/Italië 1990. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Ernest Borgnine, Oliver Tobias, Charles Napier, Martin Balsam en Henry Silva.

Een heel American Football-team gaat in deze wat xenofobe film achter een ten onrechte (?) van drugssmokkel veroordeelde dochter van de ploegkapitein aan om haar uit de gevangenis te halen.

Killer Crocodile II

1990 | Horror

Verenigde Staten/Italië 1990. Horror van Giannetto De Rossi. Met o.a. Debra Karr, Anthony Crenna, Thomas Moore, David Parker Jr. en Fabrizio De Angelis.

Een reuzenkrokodil bedreigt een toeristencentrum in aanbouw op een Caraïbisch eilandje. Een nieuwsgierige journaliste, met een mooi uiterlijk en een vlotte jongeman met een motorboot, die de omgeving goed kent, gaan op onderzoek. De meedogenloze projectontwikkelaars zijn in een onwaarschijnlijk misdadig plot verwikkeld. Een overbodige en een hinderlijk slecht nagesynchroniseerde film.

Killer Crocodile

1989 | Horror

Italië 1989. Horror van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Anthony Crenna, Ennio Girolami, Sherrie Rose, Van Johnson en Julian Hampton.

Een groepje milieudeskundigen onderzoekt de waterkwaliteit van een moeras in de buurt van New Orleans. Een van hen wordt vermist en korte tijd later wordt er, wat er van hem is overgebleven teruggevonden: het zijn wat botten en benen. Hij is duidelijk het slachtoffer geworden van een monster met reuzenkaken. Het duurt niet lang of men krijgt in de gaten dat een soort van reuzenkrokodil de omgeving terroriseert. De snelle groei tot een monster van buitengewone proporties werd veroorzaakt door illegaal gedumpt chemisch afval. Het scenario van regisseur De Angelis en Dardano Sacchetti, die zich als David Parker Jr. op de aftiteling liet vermelden, voor deze JAWS-kloon rekt het simpele verhaal flink op, door een krokodillenjager aan het werk te zetten om het monster af te slachten, maar de wetenschappers willen voor het zo ver is, eerst nog de zaak uitvoerig bestuderen. Het ligt dan voor de hand dat het beest nog meer slachtoffers maakt, voordat de climax kan worden ingezet. De makers lieten zich flink inspireren door THE CREATURE FROM THE BLACK LAGOON uit 1954 van Jack Arnold, maar de prehistorische vismens van Arnold had toch iets aandoenlijks. Deze film die eigenlijk uit jatwerk bestaat, is een hoop grote onzin. Het camerawerk is van Sergio d'Offizi. De Angelis regisseerde onder het pseudoniem Larry Ludman. Ennio Girolami staat op de credits als Thomas Moore. Ook bekend als MURDER ALLIGATOR. Kreeg een vervolg met de voor de handliggende titel KILLER CROCODILE II, geregisseerd door Giannetto De Rossi, ook met Anthony Crenna.

Thunder 3

1988 | Actiefilm, Western, Drama

Italië 1988. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Mark Gregory, Bo Svenson en John Phillip Law.

Deel Drie uit de Thunder-serie. De Indiaanse held Thunder, een mengeling van Geronimo en Rambo, verdedigt de rechten van zijn volk. Hij vindt geen rust, omdat een stelletje rijke speculanten, gesteund door een paar corrupte lokale politiemensen, de eigendommen van de Indianen willen afpakken. Dan komt Thunder tussenbeide om de speculanten de vernieling in te helpen. Er wordt plichtmatig geacteerd en het verhaal is voorspelbaar, maar er zitten een paar goede actiescènes tussen.

Il ragazzo dal kimono d'oro 2

1988 | Actiefilm

Italië 1988. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Kim Rossi Stuart, Amy Baxter, Ken Watanabe en Christopher Alan.

Weer een avontuur van Anthony Scott (Stuart), de jonge specialist in gevechtssporten. Als hij op weg is naar zijn collega's wordt hij overvallen door een stel stoere binken, die zijn nieuwe auto vernielen. Zij horen bij de Tijgers, een gevreesd stel misdadigers die alle leerlingen van de school terroriseren. Imposante gevechtsscenes, maar niet te vergelijken met de Bruce Lee films. Zwak verhaal, dito regie.

The Overthrow

1987 | Thriller

Italië 1987. Thriller van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Roger Wilson, Lewis Van Bergen, John Philipp Law, Franklin Dominguez en Pepito Guerra.

Mislukte poging om in te haken op succesrijke formule van CIA-man plus verslaggevers in door dictator onderdrukte Midden- Amerikaanse republiek, die met behulp van bloeddorstige doodseskaders de rebellen bestrijdt. Slechts voor geheel kritiekloze kijkers 'een harde film'. Regisseur Angelis draaide dit werkje onder het pseudoniem Larry Ludman.

Il ragazzo dal kimono d'oro

1987 | Actiefilm

Italië 1987. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Kim Rossi Stuart, Jarred Martin, Janet Agren en Ken Watanabe.

Anthony (Stuart), een vijftienjarige jongen uit Boston, brengt zijn vakantie door op de Filippijnen met zijn vader, een geflipte journalist. Hij ontmoet een meisje en komt in conflict met de plaatselijke raddraaiers. Een oude meester (Watanabe) helpt hem als hij in elkaar geslagen is en brengt hem verdedigingstechnieken bij. Dit is het eerste deel van een tweedelige serie. De vechtscenes zijn goed, maar het script en het spel kan je maar beter vergeten. Achter de camera stond Giuseppe Pinoni en het scenario werd gebrouwen door David Parker met hulp van de regisseur. Er kwamen nog vier vervolgen.

Colpo di stato

1987 | Actiefilm, Avonturenfilm

Italië 1987. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. John Phillip Law, Lewis Van Bergen en Roger Wilson.

Een actie- en avonturenfilm met een knipoog naar de politiek, al is er van ideologie weinig sprake. Het gaat om een bont stelletje avonturiers, van militaire machthebbers en agenten tot guerrillas en journalisten. Twee verslaggevers van de Miami Herald worden met een opdracht naar Argentinië gestuurd, maar ze blijven steken in een Latijns Amerikaans land waar guerillastrijders terroristische acties uitvoeren om de dictatuur, onder leiding van nietsontziende militairen, omver te werpen. De actiescènes zijn prima, maar het verhaal is behalve belachelijk vaak ook nog bijzonder onbegrijpelijk.

Thunder II

1986 | Avonturenfilm, Western, Drama

Italië 1986. Avonturenfilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Mark Gregory, Raymund Harmstorf, Bo Svenson en Valeria Ross.

In dit vervolg wordt Gregory als hulpsheriff ingezet in een reservaat in Arizona en belandt door toedoen van een corrupte collega in de gavangenis wegens een z.g. drugssmokkel. Veel van hetzelfde van de eerste film. De Angelis regisseerde wederom als Larry Ludman.

Die Rückkehr der Wildgänse

1986 | Actiefilm, Avonturenfilm

Italië/Duitsland 1986. Actiefilm van Fabrizio De Angelis en Gianfranco Clerici. Met o.a. Christopher Conelli, Manfred Lehmann, John Steiner, Oliver Tobias en Donald Pleasence.

Tien jaar na de oorlog in Vietnam gaan vier Amerikanen op zoek naar in Zuidoost Azië verdwenen krijgsgevangenen. Zeer middelmatige actiefilm naar het voorbeeld van RAMBO. Het scenario is van Erwin Dietrich, Vincenzo Mannino, Fabrizio de Angelis en co-regisseur Clerici.

Cobra mission

1986 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Italië 1986. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Oliver Tobias, Christopher Connelly, Manfred Lehman, John Steiner en Ethan Wayne.

Italiaanse produktie van een Engelstalige film over vier vrienden die samen in Vietnam hebben gevochten. Als ze ontdekken dat er nog steeds Amerikaanse krijgsgevangenen zijn in Vietnam, besluiten ze dezen te bevrijden. Regisseur De Angelis gebruikt zijn pseudoniem Larry Ludman. De film biedt mooie actie, maar het verhaal slaat nergens op en het spel is slordig.

Man Hunt

1985 | Actiefilm, Western, Drama

Italië 1985. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. John Ethan Wayne, Raymund Harmstorf, Henry Silva, Bo Svenson en Ernest Borgnine.

Italiaanse produktie van een Engelstalige film over vier vrienden die samen in Vietnam hebben gevochten. Als ze ontdekken dat er nog steeds Amerikaanse krijgsgevangenen zijn in Vietnam, besluiten ze dezen te bevrijden. Regisseur De Angelis gebruikt zijn pseudoniem Larry Ludman. De film biedt mooie actie, maar het verhaal slaat nergens op en het spel is slordig.

Impatto mortale

1984 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1984. Misdaad van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Bo Svenson, Fred Williamson, Marcia Clingan, John Morghen en Vincent Conte.

Het relaas van een politie-onderzoek, dat bijna bij toeval op gang komt als Kevin Koch, een politieman die in moeilijkheden is geraakt omdat hij twee corrupte collega's heeft aangegeven, het lijk vindt van een jongeman. Hij weet wie de beide moordenaars zijn, maar ze ontglippen hem steeds en zaaien paniek in de stad. Tenslotte wordt Kevin door de moordenaars geboeid en hij moet bij zichzelf nagaan waar zijn waarden liggen. Natuurlijk wordt het probleem uiteindelijk opgelost door middel van geweld. Slecht spel, maar goede actiescènes.

Deadly Impact

1984 | Drama

Italië 1984. Drama van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Bo Svenson en Fred Williamson.

Het relaas van een politie-onderzoek, dat bijna bij toeval op gang komt als Kevin Koch, een politieman die in moeilijkheden is geraakt omdat hij twee corrupte collega's heeft aangegeven, het lijk vindt van een jongeman. Hij weet wie de beide moordenaars zijn, maar ze ontglippen hem steeds en zaaien paniek in de stad. Tenslotte wordt Kevin door de moordenaars geboeid en hij moet bij zichzelf nagaan waar zijn waarden liggen. Natuurlijk wordt het probleem uiteindelijk opgelost door middel van geweld. Slecht spel, maar goede actiescènes.

Cane arrabbiato

1984 | Actiefilm, Avonturenfilm

Italië 1984. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Ethan Wayne en Ernest Borgnine.

Een jongeman keert terug naar zijn paardenfokkerij met twee paarden die hij net gekocht heeft als hij op de trawanten van een invloedrijke fokker stuit. Ze slaan hem in elkaar en nemen de paarden mee onder het voorwendsel dat de jongeman een paardendief is. Woedend vecht hij terug. Het gebruikelijke cliché dat al vele keren eerder verfilmd werd.

Trueno

1983 |

Italië 1983. Fabrizio De Angelis. Met o.a. Raimond Harnstorf, Mark Gregory en Bo Svenson.

Een jongeman keert terug naar zijn paardenfokkerij met twee paarden die hij net gekocht heeft als hij op de trawanten van een invloedrijke fokker stuit. Ze slaan hem in elkaar en nemen de paarden mee onder het voorwendsel dat de jongeman een paardendief is. Woedend vecht hij terug. Het gebruikelijke cliché dat al vele keren eerder verfilmd werd.

Thunder

1983 | Actiefilm

Italië/Verenigde Staten 1983. Actiefilm van Fabrizio De Angelis. Met o.a. Bo Svenson, Mark Gregory, Raymund Harmstorf, Valeria Ross en Antonio Sabato.

Deze draaglijke actiefilm is op schitterende locaties in Arizona opgenomen: Monument Valley en de Grand Canyon en omgeving. Thunder is een jonge Navajo-indiaan die bij thuiskomst ziet dat de begraafplaats van zijn stam wordt verwoest om plaats te maken voor een observatorium. Een honderd jaar oud door zijn grootvader getekend verdrag wordt zo geschonden. Zijn strijd tegen dit onrecht resulteert in gewelddadig optreden van de politie: hij gaat op oorlogspad, overleeft en wordt een plaatselijk legendarische held. De Angelis regisseerde onder het pseudoniem Larry Ludman.

Lo Squartatore di New York

1982 | Horror

Italië 1982. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Jack Hedley, Almanta Keller, Howard Ross, Andrew Painter en Paolo Malco.

Een combinatie van een horror-sickie en een thriller, waarin de titelfiguur het voornamelijk op jongedames gemunt heeft en daarbij op bijzonder bloederige wijze te werk gaat; de scène waarin een vrouw een gebroken fles in haar kruis geduwd krijgt gaat écht te ver. Kortom: een zeer onfrisse en bovendien slecht geconstrueerde film. Ook bekend als THE NEW YORK RIPPER.

1990 I guerrieri del Bronx

1982 | Sciencefiction, Familiefilm

Italië 1982. Sciencefiction van Enzo G. Castellari. Met o.a. Fred Williamson en Vic Morrow.

Een combinatie van een horror-sickie en een thriller, waarin de titelfiguur het voornamelijk op jongedames gemunt heeft en daarbij op bijzonder bloederige wijze te werk gaat; de scène waarin een vrouw een gebroken fles in haar kruis geduwd krijgt gaat écht te ver. Kortom: een zeer onfrisse en bovendien slecht geconstrueerde film. Ook bekend als THE NEW YORK RIPPER.

Quella villa accanto al cimitero

1981 | Horror, Mysterie

Italië 1981. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Paolo Malco, Dagmar Lassander, Giovanni di Nava, Anna Pieroni en Silvia Colatina.

Een historicus installeert zich met zijn vrouw en zoontje in New Orleans, in wat een spookhuis blijkt te zijn, waarvan de vroegere bewoner de ledematen van de streekbewoners op zich heeft getransplanteerd om onsterfelijkheid te bereiken. Als bloeddorstig monster huist hij in de kelder. Alleen het paranormaal begaafde zoontje, die contact heeft met het spook van het dochtertje van het monster, zal overleven. Dit plagiaat van THE SHINING en AMITYVILLE HORROR is voor de regisseur van zombie- films vooral aanleiding voor uitvoerige slachtpartijen, waarvan de bloederigheid elke suggestieve, fantastische werking uitsluit. Vergeleken bij eerder werk is het zelfs in zijn onsmakelijkheid nogal amechtig. Ook bekend als THE HOUSE BY THE CEMETERY.

Zombi Holocaust

1980 | Horror

Verenigde Staten 1980. Horror van Marino Girolami. Met o.a. Donald O'Brien, Peter O'Neal, Sherry Buchanan, Alexandra Delli Colli en Ian Mcculloch.

Een historicus installeert zich met zijn vrouw en zoontje in New Orleans, in wat een spookhuis blijkt te zijn, waarvan de vroegere bewoner de ledematen van de streekbewoners op zich heeft getransplanteerd om onsterfelijkheid te bereiken. Als bloeddorstig monster huist hij in de kelder. Alleen het paranormaal begaafde zoontje, die contact heeft met het spook van het dochtertje van het monster, zal overleven. Dit plagiaat van THE SHINING en AMITYVILLE HORROR is voor de regisseur van zombie- films vooral aanleiding voor uitvoerige slachtpartijen, waarvan de bloederigheid elke suggestieve, fantastische werking uitsluit. Vergeleken bij eerder werk is het zelfs in zijn onsmakelijkheid nogal amechtig. Ook bekend als THE HOUSE BY THE CEMETERY.

Zombi 2

1979 | Horror

Italië 1979. Horror van Lucio Fulci. Met o.a. Tisa Farrow, Ian McCullough, Richard Johnson, Al Cliver en Olga Karlatos.

Een zeilboot komt vanuit de Antillen in New York aan met een zombie aan boord. De dochter van de eigenaar gaat met een journalist naar het eiland waar de boot vandaan kwam, en ontdekt dat met voodoo-rituelen de doden uit hun graf herrijzen. Dit haastig gemaakt, Italiaans vervolg op DAWN OF THE DEAD heeft een overtuigende bloederigheid, maar is onsmakelijk waar de eerste film suggestief was.

Dove vai il vizietto nonce l'hai

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Franco Martinelli. Met o.a. Renzo Montagnani, Alvaro Vitali, Stefano Amato, Loredana del Santo en Sabrina Siani.

Een vederlichte komedie maar compleet met verkleedpartijen over een chaotische privé-detective, met de onoriginele naam Colombo, en zijn partner die voor hun opdrachtgeefster in haar huis posteren als de zwoele butler en de mollige kokkin om de oudere echtgenoot te betrappen op vermeende huwelijksontrouw. Slecht plagiaat van CAGE AUX FOLLES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fabrizio De Angelis op televisie komt.

Reageer