Maja Bulgakowa

Acteur

Maja Bulgakowa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Pochoronij Stalina

1990 | Drama

SU/Rusland 1990. Drama van Jewgenij Jewtuschenko en Jevgenij Jevtuschenko. Met o.a. Denis Konstantinow, Jewgenij Platochin, Vanessa Redgrave, Albert Todd en Marina Kalinitschenko.

Jewtuschenko`s min of meer autobiografische film over de communistische terreur van Stalin is opgehangen aan de begrafenis van de gehate dictator op 5 maart 1953. De film speelt zich af tijdens de rouwperiode tot en met de uitvaart aan de hand van een verhaal dat parallel loopt, over een jonge vrouw (Kalinitschenko) die tijdens een uitbarsting van massahysterie onder de voet gelopen wordt. Persoonlijke wraakoefening van de regisseur, ooit een overtuigd communist, die bijna dertig jaar heeft moeten wachten om deze film te kunnen maken. Met behulp van duizenden figuranten heeft de maker de gebeurtenissen op straat gereconstrueerd en ze gedraaid in zwart-wit om zo de film een overtuigend karakter met een documentair effect te bezorgen. Scenario van regisseur Jewtuschenko. Camerawerk van Anatoli Iwanow.

Lebedine osero - Sona

1989 | Drama

Canada/SU/Zwitserland/Verenigde Staten 1989. Drama van Juri Ilienko. Met o.a. Viktor Solowjow, Ljudmilla Jefymenko, Maja Bulgakowa, Viktor Demertasch en Filip Illjenko.

Een man ontsnapt drie dagen voor zijn vrijlating uit een goelag. Hij wordt liefderijk opgenomen door een vrouw, maar haar jaloerse zoon verraadt hem. Eenmaal weer ge[KA3]interneerd drinkt hij een fles met een oplosmiddel en wordt voor dood naar het mortuarium gebracht. Een vrouwelijke arts die de schouwing verricht, merkt dat hij nog leeft en geeft hem een bloedtransfusie met het bloed van een bewaker. Als straf voor de `verbroedering` moet hij van zijn medegevangenen de bewaker in het gezicht spuwen en nog vijf jaar bijtekenen in de `zone`. Als hij hieraan geen gevolg geeft, dreigt men zijn geliefde te doden. Vertwijfeld snijdt hij zijn polsen door. Ilienko van oorsprong cameraman, en ooit zelf een gestrafte, heeft met deze film de waanzinnige vicieuze cirkel van de sovjetheerschappij aan de kaak willen stellen. Hij werd bekroond met de prijs van de internationale kritiek op het filmfestival van Cannes (1990).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maja Bulgakowa op televisie komt.

Reageer