Ramaz Chkhikvadze

Acteur

Ramaz Chkhikvadze is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Zakat

1990 | Komedie

SU 1990. Komedie van Alexandr Zel'dovich. Met o.a. Ramaz Chkhikvadze, Viktor Gvozditskiy, Zinoviy Korogodskiy, Marina Mayko en Ol'ga Volkova.

Opnieuw een verfilming van Babel's toneelstuk Zakat. De oude jood Chkhikvadze wil er vandoor met een jong meisje. Hij staat op het punt zijn zaak te verkopen en zijn gezin te verlaten, maar zijn zoon steekt daar een stokje voor. In tegenstelling tot het stuk gaat de actie hier door tot na de revolutie van 1917. De zoon wordt gedood door communisten. Deze film is het regiedebuut van Zel'dovich en ook Gvozditsky zien we voor het eerst op het witte doek. Ook Mayko, finaliste bij de Miss USSR verkiezingen in 1989, maakte haar debuut.

Sakat

1990 | Experimenteel

SU 1990. Experimenteel van Alexander Seldovitsch. Met o.a. Ramaz Chkhikvadze, Viktor Gvozditsky, Zinovy Korogodsky, Marina Maiko en Olga Wolkova.

Seldovitsch heeft met de verfilming van Isaak Babel`s [KL]Geschiedenissen uit Odessa[KLE] een belangrijk taboe doorbroken: joodse onderwerpen waren voordien verboden. De grote Eisenstein die ooit de ambitie koesterde een film te maken over hetzelfde thema heeft het nooit gekund of gemogen. Centraal staat Mendel Kirk (Chkhikvadze), een transportondernemer. Hij is de vader van twee volwassen zoons en een dochter en wil met zijn jonge ma[KA4]itresse emigreren uit het land der progroms om op een eigen stuk land een nieuw bestaan te vinden. Hij wordt gedwarsboomd door zijn zoon Benja Kirk (Gvozditsky), een nietsnut die van de grote misdaad leeft. In de finale moet vader Kirk de begrafenis van zijn zoon meemaken. Deze film over een generatieconflict is niet voor het grote publiek van romantische films of snelle sexy actie-thrillers, maar hij is bewegelijk, wild, soms erotisch en bevat een bonte schakering van de meest uiteenlopende personages, sterke symboliek en verbluffend camerawerk van Alexander Knjashinski (die Tarkovsky's STALKER schoot), waardoor het méér dan een boeiend fresco is; een streling voor het oog van de ware filmhebber. De choreografie is van Marina Beltova. Scenario van Pavel Finn. Gesitueerd rond 1925.

Ashik-Kerib

1988 | Experimenteel, Fantasy

SU 1988. Experimenteel van David Abashidze en Sergei Paradzhanov. Met o.a. Juri Mgoyan, Sophiko Chaurely, Ramaz Chkhikvadze, Konstanton Stepankov en David Dovlatian.

De laatste regie van de meester van de poëtische film, S. Paradzanov. De film is gebaseerd op een oude Oosterse legende, die door Lermontov werd bewerkt en die zo een plaats heeft gekregen in de klassieke Russische literatuur. In 1989 werd de film bekroond met Europese scenario-prijs.

Gruzinskaya Khronika 19-ogo Veka

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Alexander Rekhviashvili. Met o.a. Mamuka Salukvadze, Vladimir Tsuladze, Ramaz Chkhikvadze, Derejan Kharshiladze en Tenghiz Magalashvili.

Het verhaal, vol pure poëzie, gaat over een student die teruggeroepen wordt naar zijn dorp. De plaatselijke boeren worden geconfronteerd met het kappen van hun bossen. Niko, de student, richt zich tot de gemeenteraad, maar zijn missie mislukt. Hij ontdekt dat de raadsleden omgekocht zijn door degenen die willen dat de bossen gekapt worden. Niko verdwijnt en wordt in een groeve gegooid, waaruit hij niet kan ontsnappen. De film heeft een bitter einde. Een sterk verhaal. Amerikaanse titel: THE 19th CENTURY GEORGIAN CHRONICLE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ramaz Chkhikvadze op televisie komt.

Reageer