Carine Bratzlavsky

Producer

Carine Bratzlavsky is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Un jour mon prince viendra...

1997 | Documentaire

België 1997. Documentaire van Marta Bergman. Met o.a. Mihalea, Liliana en Maria.

Op een dag zal mijn prins komen... De zoektocht van drie jonge Roemeense vrouwen naar een westerse man, met op de achtergrond hun familieconflicten, hun onzekere werk, hun verblindende dromen. Om deze droomman te vinden, zetten ze kleine advertenties en geven ze zich op bij relatiebemiddelingsbureaus. Bij een foto of een brief uit Italië bedenken zij hun eigen soap-opera van geluk waarin zij de eenzame sterren zijn

Le petit vingtième : Le siècle de Tintin

1995 | Documentaire

België 1995. Documentaire van Claude Haïm. Met o.a. Pascal Ory en Pierre Assouline.

Documentaire over de tijdsgeest waarin de verhalen van Tintin (Kuifje) zich afspelen. De makers beginnen met een beeld te schetsen van Belgi[KA3]e in het begin van de 20e eeuw, toen het de vierde grootste industri[KA3]ele macht ter wereld was. Na de oorlog is Belgi[KA3]e geru[KA3]ineerd. In die wereld werd Georges R[KA1]emy, die wereldberoemd zou worden als striptekenaar Herg[KA1]e, geboren in Brussel. Hij groeide er op, doordrongen van een onvervalste Brusselse geest. Reeds vanaf zijn allereerste strips verwerkte Herg[KA1]e de wereldactualiteit in zijn werk. Met [KL]Tintin au Pays des Soviets[KLE] wordt zijn beroemdste held geboren. Hij publiceerde vooral in het tijdschrift [KL]Le petit vingti[KA3]eme[KLE] en ook de strekking van dit blad wordt onder de loupe gelegd. Tijdens WO II stond Herg[KA1]e (en het blad) aan de verkeerde kant van de ballustrade, waarvoor de tekenaar na de oorlog een veroordeling opliep. Zijn held Tintin kwam zonder kleerscheuren uit dit avontuur. Pierre Sterckx en Benoît Peeters schreven het scenario. De commentaar, gesproken door Frédéric Lattin, werd geschreven door Peeters. De montage van oude actualiteitsopnamen werd verzorgd door Pierre Duchêne en Paul Englebert. Hergé-biograaf Pierre Assouline en historicus Pascal Ory geven randcommentaar.

Hollywood-Moulinsart... Quand Tintin fait son cinéma

1995 | Documentaire

België/Frankrijk 1995. Documentaire van Wilbur Leguebe.

Sinds de jaren 1940 werden er heel wat pogingen ondernomen om stripfiguur Tintin (Kuifje) op film te laten leven. E[KA1]en van de allereerste pogingen werd in 1947 ondernomen door Wilfried Bouchery met de poppenfilm LE CRABE AU PINCES D`OR. Begin jaren 1950 nam Herg[KA1]e contact op met Walt Disney, maar deze betoonde geen belangstelling. Dan werd Raymond Leblanc ingeschakeld die in 1957 een tv-reeks maakte met halve animatie, maar dit werd een flop. Hetzelfde lot was Tintin beschoren met de coproductie tussen Belvision en een Amerikaanse producent met de reeks [KL]Herge`s Adventures Of Tintin[KLE]. Begin jaren 1960 maakte Belvision met een Belgische ploeg een reeks tv-filmpjes van vijf minuten. Jean-Pierre Talbot werd de eerste (en nog steeds enige) acteur van vlees en bloed om Tintin te spelen op het scherm in twee middelmatige films: TINTIN ET LE MYSTERE DE LA TOISSON D`OR (1961) en TINTIN ET LES ORANGES BLEUS (1964). Eveneens in 1964 draaide Ray Goossens voor Belvision de eerste tekenfilm met Tintin, L`AFFAIRE TOURNESOL. Andere tekenfilms volgden met TINTIN ET LE TEMPLE DU SOLEIL (1969) en TINTIN ET LE LAC DES REQUINS (1972). In de jaren 1980 hadden zowel Claude Berri als het team Steven Spielberg/George Lucas plannen om een speelfilm te maken rond Tintin, maar deze werden nooit verwezenlijkt. De tv-reeks van Ellipse, LES AVENTURES DE TINTIN, begin jaren 1990 werd wel een succes. Benoît Peeters, die tevens het scenario schreef, speelt als rode draad de rol van journalist die de filmgeschiedenis van Tintin onderzoekt en gesprekken heeft met o.a. Claude Berri, Raymond Leblanc, Jean- Pierre Talbot en journalist Luc Honorez. Niet te missen voor de fans van het strippersonage. De camera werd bediend door Yves Crémer, Luc Bériot, Jean-François Awad, Marc Bissot en André Pottoms.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carine Bratzlavsky op televisie komt.

Reageer