Tobias Oertel

Acteur, Producer

Tobias Oertel is acteur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Jana traut sich nicht

2016 | Komedie

Duitsland 2016. Komedie van Marcus Ulbricht. Met o.a. Inka Friedrich, Tobias Oertel, Ulrich Pleitgen en Nadine Kösters.

Jana is het spuugzat. Haar schoonvader Charly is een gedreven milieuactivist en hij neemt zijn kleindochter vaak mee naar acties die plaatsvinden, waar hij altijd weer in aanraking komt met de politie.

Lola auf der Erbse

2014 | Jeugdfilm

Duitsland 2014. Jeugdfilm van Thomas Heinemann. Met o.a. Christiane Paul, Tobias Oertel, Tabea Hanstein en Antoine Monot jr.

Zuid-Duits sprookje naar het kinderboek van Annette Mierswa, met debuterend kindactrice Tabea Hanstein als vroegvolwassen elfjarig titelmeisje Lola. Ze woont op woonboot De Erwt - 'Der Erbse' uit de titel - met een moeder die door de dorpelingen wordt gezien als een afvallige slons. Voeg daarbij standaard figuranten zoals een aaibaar klasgenootje, een wijze grijsaard, een afwezige vader en een luidkeelse stiefvader en je hebt een lauwwarm Pippi Langkous-afkooksel over de morele superioriteit van het leven buiten de norm. Gefilmd op locatie in Rödelsee, een tijdloos gehucht in Beieren.

Es ist nicht vorbei

2011 | Thriller

Duitsland 2011. Thriller van Franziska Meletzky. Met o.a. Anja Kling, Ulrich Noethen en Tobias Oertel.

Was hij het of niet? In neuroloog Wolfgang Limberg denkt muzieklerares Carola Weber de arts annex folteraar te herkennen uit haar horrortijd in de beruchte DDR-vrouwengevangenis Hoheneck. Daar was de pianiste in 1988 beland omdat zij de communistische heilstaat wilde ontvluchten. Maar is Limberg die man wel? Carola heeft indertijd hoge doses geestverwoestende chemicaliën ingespoten gekregen - is haar getuigenis überhaupt betrouwbaar? Op scenario- en regievlak al akelig effectieve psychothriller over verlate repercussies van een klassiek links wurgregime krijgt nog een meerwaarde door subliem spel van Kling en Noethen.

Ungesühnt

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Thorsten Näter. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Klaus J. Behrendt en Tobias Oertel.

Wanneer officier van justitie Esther Dorwald de aangeklaagde Robin Böhe voor het eerst in de rechtszaal ziet, herkent ze in hem de man die haar als studente seksueel vernederd en verkracht heeft. Ondanks haar nauwkeurige persoonsbeschrijving is hij nooit veroordeeld en over twee weken is de zaak verjaard. Vervolgens stelt ze alles in het werk om de dader alsnog te laten boeten.

Nach so vielen Jahren

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Marek Gierszal. Met o.a. Walter Kreye, Philipp Moog, Georges Claisse, Elisabeth Degen en Angelika Bartsch.

Max Maibaum (Kreye) is een gevierde dirigent. Samen met zijn vriend Felix (Claisse) wil hij de opera `La Wally` van Alfredo Catalani opvoeren in het fraaie muziektheater van Frankfurt. Hiertoe heeft hij een financiering nodig, die een priv[KA1]ebank in Frankfurt hem wel wil toezeggen. Toevallig werkt zijn zoon Daniel (Moog) bij die bank, die in dertig jaar geen woord meer met zijn vader heeft gewisseld, omdat Max toen besloot uit de kast te komen. Daniel houdt Max verantwoordelijk voor het uiteenvallen van het gezin en zorgt ervoor, dat het toegezegde krediet wordt ingetrokken als de bank wordt overgenomen door een Amerikaanse groep. Als Max ongeneeslijk ziek wordt, hoort Daniel de waarheid en Max was niet de man, voor wie hij hem altijd had gehouden. Hij probeert het teruggedraaide krediet alsnog te verlenen en zich te verzoenen met zijn vader. Als verhaal is het zoveelste scenario over een verstoorde vader-zoon relatie van Daniel Maximilian en Thomas Pauli te mager, maar dit is sfeervol verhuld met afwisselende opnames van de repetities, de opbouw van de decors enz. De hoofdrollen zijn goed en dat verzacht een heleboel als je zin hebt in zo'n drama. Het camerawerk is van Armin Alker.

Familienkreise

2003 | Drama

Duitsland 2003. Drama van Stefan Krohmer. Met o.a. Hans-Jochen Wagner, Jutta Lampe, Götz George, Tobias Oertel en Sophie von Kessel.

Raimund Parz (George) is een bekende correspondent buitenland. Hij is weinig thuis geweest en heeft zich nauwelijks om zijn gezin bekommert. Hij is nu met pensioen en voor het eerst is hij thuis. Men heeft het zolang zonder hem gesteld dat hij niet echt welkom is, en zodra hij zich met zaken gaat bemoeien ontstaan er brokken. Zijn jongste zoon Mirko (Oertel) woont nog thuis, en wordt financieel gesteund door zijn moeder, Annemarie (Lampe). Na een conflict moet Mirko het huis uit en gaat bij zijn vriendin Katrin (Gaub) wonen. Raimund staat anders tegenover zijn oudste zoon Christopher (Wagner), die samen met zijn vrouw Anja (Von Kessel) een goedlopend uitgeverijtje heeft en hard op weg is heel rijk te worden. Annemarie ziet al die onrust niet meer zitten en drukt haar snor door lid te worden van een pas opgerichte politieke partij. Raimund kijkt op Katrin neer. Met de gecultiveerde en uitgekookte Anja is het anders. Raimund zet Christopher voor het blok als hij in het openbaar aankondigt zijn biografie door hem te willen laten uitgeven, waarvoor hij overigens betaalt. Van de opbrengst wil Christopher zijn broer Mirko helpen. Hij wordt verliefd op Katrin en laat daarmee alles in het honderd lopen. Als Mirko erachter komt krijgt hij een auto-ongeluk en belandt in het ziekenhuis. Christophers goodwil daalt tot nul, en verliest daarmee alles wat hem dierbaar was. Raimund begrijpt dan pas dat hij beter voor zijn gezin kan zorgen dan zich over zaken en geld te bekommeren. Het scenario van Daniel Nocke is je reinste melo dat grenst aan soap, maar door George's geweldige rol is de film genietbaar en je vergeeft hem dat hij overheerst. Toch laten vooral Lampe, Von Kessel en Gaub zich niet wegspelen. Dat is maar goed ook. Het camerawerk is van Gunnar Fuß.

Semana Santa

2002 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Frankrijk/Italië/Spanje/Denemarken 2002. Mysterie van Pepe Danquart. Met o.a. Mira Sorvino, Olivier Martinez, Féodor Atkine, Alida Valli en Luis Tosar.

In de Goede Week - de Semana Santa - voor Pasen, wordt het drukbezochte Sevilla opgeschrikt door een seriemoordenaar, die zich hult in monnikengewaad. De zoektocht verloopt daardoor lastig, aangezien bijna iedereen tijdens de rooms-katholieke processie een gezichtsbedekkend gewaad draagt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tobias Oertel op televisie komt.

Reageer