Gunnar Lauring

Acteur

Gunnar Lauring is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Nur stiger den

1966 | Komedie, Avonturenfilm

Denemarken 1966. Komedie van Annelise Hovmand. Met o.a. Louis Miehe-Renard, Ghita Nørby, Morten Grunwald, Vigga Bro en Aksel Strøbye.

Een fietsenmaker wil zijn eigen vliegtuig bouwen, ondanks spot, tegenslagen en financiële tekorten en klachten van zijn zwangere vrouw, die wil dat hij allereerst aan zijn broodwinning denkt. De eerste vlucht wordt bijna gestopt door de schuldeisers, maar blijkt toch een succes, terwijl de vrouw ondertussen een zoon baart. Deze gemoedelijke komedie met de nodige achtervolgingen en intriges om geld, is op de grond onderhoudender dan de overigens bekwaam gefilmde en getruceerde vliegscènes; hij herinnert te veel aan àndere en spectaculairdere films over luchtvaartpioniers.

Zwei X Zwei im Himmelbett

1965 | Komedie, Romantiek

Denemarken/Duitsland 1965. Komedie van Erik Balling. Met o.a. Thomas Fritsch, Marie Versini, Marlene Schwartz, Sonja Ziemann en Robert Graf.

Een jonge aristocratische losbol wordt door de familieraad naar een geïsoleerde strandvilla verbannen om zich met zijn repetitor aan de studie te wijden. De onverwachte aanwezigheid van aantrekkelijke jongedames in de omgeving doorkruist die serieuze plannen. De voor de Duitse markt gemaakte Deense komedie onderscheidt zich qua scenario nauwelijks van de toen gangbare amoureuze capriolen van Fritsch jr., maar heeft wèl een lichtere toon en is elegant in aankleding en fotografie.

Harry og kammertjeneren

1961 | Komedie

Denemarken 1961. Komedie van Bent Christensen. Met o.a. Osvald Helmuth, Ebbe Rode, Gunnar Lauring, Henning Moritzen en Lise Ringheim.

Een bejaarde werknemer op een zodat hij in staat is een butler in dienst te nemen om zijn eenzaamheid thuis te verdrijven. De vormelijke huisknecht kan moeilijk wennen aan de gemoedelijkheid van zijn werkgever en diens kaartclub, maar er groeit toch een verstandhouding die ook blijft als het geld op is. Het aardige gegeven wordt opgesierd met een oorspronkelijke en soms bijna surrealistische humor, die de film uittilt boven de technische onvolkomenheden (waaronder het geluid): een voorbeeld voor andere kleine filmproducerende landen.

Naalen

1951 | Misdaad

Denemarken 1951. Misdaad van Johan Jacobsen. Met o.a. Ebbe Rode, Tove Maës en Gunnar Lauring.

Een diabeticus ziet een lucratieve zaak in de smokkel van insuline en heeft daartoe een jonge arts ingeschakeld, die echter gewetensbezwaren krijgt. De diefstal van de insulinevoorraad uit het ziekenhuis wordt niet voorkomen, maar door toedoen van de arts en zijn vriendin kan de bende toch gearresteerd worden. Het scenario lonkt enigszins naar THE THIRD MAN, en zou een boeiende misdaadfilm hebben kunnen opleveren als de regie niet zo ondermaats was. Het camerawerk van Werner Hedmann - de latere regisseur van de 'dierenriem' porno-komedies - is al evenmin opmerkelijk.

Hold fringrene fra mor

1950 | Komedie

Denemarken 1950. Komedie van Jon Iversen. Met o.a. Berthe Quistgaard, Gunnar Lauring en Martin Hansen.

Een geëmancipeerde schrijfster heeft vier kinderen van drie ex-echtgenoten, die met elkaar samenspannen om een huwelijk met een ongeschikte nieuwe kandidaat te voorkomen. Een door het onderwerp oorspronkelijke komedie die zich zonder opvallende kwaliteiten, maar welgemutst voltrekt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gunnar Lauring op televisie komt.

Reageer