Spottiswoode Aitken

Acteur

Spottiswoode Aitken is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lure of the Yukon

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Norman Dawn. Met o.a. Eva Novak, Spottiswoode Aitken, Kent Sanderson, Arthur Jasmine en Howard Webster.

Novak en pa Aitken gaan naar Alaska om goud te zoeken. Pa sterft en Novak wordt bedreigd door de schurk Webster, maar gelukkig is er Sanderson, die haar te hulp snelt. Dawn was ook de scenarist en George Madden de cameraman. Het was de eerste hoofdfilm die Sanderson maakte. Een paar maanden later werd hij als Buddy Roosevelt een befaamd westernster.

The Snowshoe Trail

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Chester Bennett. Met o.a. Jane Novak, Roy Stewart, Lloyd Whitlock, Herbert Prior en Kate Toncray.

Een western die zich afspeelt in Canada, waar Novak op zoek is naar haar verdwenen verloofde in gezelschap van gids Stewart en haar voogd. Deze laat beiden zonder paarden alleen in de wildernis achter, maar ze weten een Indianendorp te bereiken en daar is de verloofde, die zich meer squaw (Indiaanse vrouw) voelt dan man. Stewart ondertussen redt Novak een paar keer het leven en daarmee is de zaak wel duidelijk. Marion Fairfax bewerkte de roman van Edison Marshall en Jack MacKenzie was de man achter de camera.

Rough Riding Romance

1919 | Western

Verenigde Staten 1919. Western van Arthur Rosson. Met o.a. Tom Mix, Juanita Hansen, Pat Chrisman, Spottiswoode Aitken en Jack Nelson.

Western met enige humor, maar vooral door Rosson met de nodige actie. Charles Kenyon was scenarist en Fred Le Roy Granville cameraman. Rosson was al een oudgediende, had voor Vitagraph gewerkt in de vroege jaren van de film, regisseerde zelf talloze westerns en actiefilms en werd vooral bekend als regisseur van de tweede opname-eenheid, de man dus die bij grote spektakelfilms de actiescènes regisseert. Hij deed dat vooral bij talloze films van Cecil B. DeMille uit de jaren dertig en veertig. Hij overleed in 1960 aan een hartkwaal, 73 jaar oud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Spottiswoode Aitken op televisie komt.

Reageer