Ruggiero Leoncavallo

Componist

Ruggiero Leoncavallo is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Geister & Gäste - In memoriam Grand Hôtel Brissago

1989 | Muziek

Zwitserland 1989. Muziek van Isa Hesse-Rabinovitch. Met o.a. Jo Mihaly, Angelo Conti Rossini, Mario Botta, La Lupa en Tine Seebohm.

Een in wezen lyrisch, muzikaal en poëtisch werk, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de ruïnes en het park van een voornaam hotel in Tessin. In regen en storm zien we de spookbeelden van Tucholsky, Kästner, Mehring, Ball, Ringelnatz, Leoncavallo, Caruso, Tauber, Briand en Stresemann en de dichters, koks, architecten, maëstro's, zigeunermuzikanten, koorknapen, acteurs, obers en kamermeisjes die er ooit gewerkt hebben of er te gast waren. Een onthutsende, verwarrende film met een schitterende, dromerige sfeer. Deze film is ver verheven boven LE MAÎTRE DE MUSIQUE, een overschatte contemporaine Belgische film, omdat hij niet tegen elke prijs het grote publiek wil behagen en omdat hij een veel originelere filmstijl uitdraagt.

Pagliacci

1982 | Muziek

Italië 1982. Muziek van Franco Zeffirelli. Met o.a. Teresa Stratas, Placido Domingo, Juan Pons, Florindo Andreolli en Alberto Rinaldi.

Een verfilming van de opera van Ruggiero Leoncavallo uit 1892, zijn enige werkstuk dat grote faam kreeg. Het bestaat uit een proloog en twee bedrijven. De leider van een toneelgezelschap is jaloers en verdrietig over de ontrouw van zijn vrouw. Hij moet toch vrolijk zijn tijdens de opvoering waarvan de inhoud overeen komt met zijn eigen lot. Zeffirelli past nauwelijks filmische middelen toe. Muzikale leiding: George Prêtre en koordirigent Romano Gandolfi. Stratas, Domingo en Pons zijn in topvorm. Een regelrechte aanrader voor de operaliefhebbers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ruggiero Leoncavallo op televisie komt.

Reageer