Matthias Schellenberg (1967): regie en camera.
Er zijn 5 films gevonden.

Liebeslied

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Anne Høegh Krohn. Met o.a. Jan Plewka, Nicolette Krebitz, Levin Henning en Elisa Richter.

Dinah en Roger hebben een gelukkig huwelijk, twee jonge kinderen, hij werkt in de bouw. Dan slaat het noodlot toe: zijn handen beginnen ongecontroleerd te trillen, hij heeft de ziekte van Parkinson. Met Dinah kan hij er niet goed over praten, dus grijpt hij naar de fles. Het treurige drama wordt onderbroken door liedjes die de gemoedstoestand van de personages illustreren, net als in een Bollywoodfilm, maar dan met Duitstalige rock. Het maakt van Liebeslied een speels treurspel. Plewka was in de jaren negentig zanger van de Hamburger rockband Selig.

Bis zum Ellenbogen

2007 | Komedie

Duitsland 2007. Komedie van Justus von Dohnányi. Met o.a. Stefan Kurt, Jan Josef Liefers en Justus von Dohnányi.

Nadat bankbediende Sven (regisseur Von Dohnányi) bij een bizar ongeval in zijn vakantiewoning in de Zwitserse Alpen om het leven komt, besluiten de werkloze Willi en yup Achim, twee toevallige passanten die Sven een paar dagen eerder tijdens een verkeersruzie ontmoette, zijn laatste wens in te willigen en hem helemaal naar het noordelijke eiland Sylt te rijden. Zonder koeling en verkleed en wel, want eerst willen ze met zijn hulp nog even de bank beroven. Hitchcocks The Trouble with Harry wordt gecombineerd met Weekend at Bernie's, in een geslaagde zwartkomische roadmovie.

Heim

2005 | Korte film

Duitsland 2005. Korte film van Matthias Schellenberg en Marc Brummund. Met o.a. Armin Dallapiccola, Karin Nennemann, Shenja Lacher, Ulrich Gall en Katinka Auberger.

Nadat bankbediende Sven (regisseur Von Dohnányi) bij een bizar ongeval in zijn vakantiewoning in de Zwitserse Alpen om het leven komt, besluiten de werkloze Willi en yup Achim, twee toevallige passanten die Sven een paar dagen eerder tijdens een verkeersruzie ontmoette, zijn laatste wens in te willigen en hem helemaal naar het noordelijke eiland Sylt te rijden. Zonder koeling en verkleed en wel, want eerst willen ze met zijn hulp nog even de bank beroven. Hitchcocks The Trouble with Harry wordt gecombineerd met Weekend at Bernie's, in een geslaagde zwartkomische roadmovie.

The Edukators

2004 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 2004. Drama van Hans Weingartner. Met o.a. Daniel Brühl, Julia Jentsch, Stipe Erceg en Burghart Klaußner.

Drie jonge idealisten breken in bij rijke villabewoners, niét om er iets te stelen, maar om het meubilair te verplaatsen en chaos te scheppen. Vervolgens laten ze een boodschap achter: 'De vette jaren zijn voorbij.' Maar wat begint als onschuldige, geweldloze actie gaat natuurlijk een keer mis. Als ze een keer worden betrapt zien ze zich genoodzaakt iemand te ontvoeren. The Edukators is het zwakst in de episodes die voor de filmmaker waarschijnlijk het belangrijkst zijn; de politieke gesprekken die de drie voeren zijn pompeus door het moralisme. Maar in de actiescènes en bij de ontvoering toont Weingartner zijn talent.

Kroko

2003 | Drama, Familiefilm

Duitsland 2003. Drama van Sylke Enders. Met o.a. Franziska Jünger, Alexander Lange, Hinnerk Schönemann, Danilo Bauer en Harald Schrott.

Julia Fiedler (J[KA3]unger), noemt zichzelf Kroko. Ze is bijna zeventien en woont in de afgetrapte Berlijnse wijk Wedding. Haar moeder (Kaul) is alleenstaand en niet opgewassen tegen de omstandigheden, waarin ze verkeert. Kroko heeft een jonger zusje, Cora (Krump). Ze is opstandig en de aanvoerster van een meidenbende met als meeloopster Marlene (Warnstedt), die haar aanbidt. Haar vriendje is Eddie (Sch[KA3]onemann) en de dikke Rolle (Bauer) is zijn maat. Met lanterfanten, nietsnutten, winkeldiefstallen en de disco brengen ze hun tijd door. Wie iets waagt te zeggen krijgt een grote waffel. Na een vervelende en mislukte avond in de disco krijgen ze een lift met een auto. Tijdens een stop bij een benzinestation kruipt de onverschrokken Kroko achter het stuur en scheurt weg. Een plotseling overstekende fietser wordt prompt door haar geschept en raakt gewond. De vrouwelijke rechter veroordeelt Kroko tot zestig uur sociaal werk in een tehuis voor gehandicapten. Kroko schaamt zich diep en meent dat ze haar prestige verliest ten opzichte van de bende. Ze behandelt de gehandicapten zonder respect en weigert ook maar [KA1]e[KA1]en vinger uit te steken. De leider van het groepje Micha (Schrott), beschouwt ze als een bejaarde hippie, die niet goed snik is. De aan een rolstoel gekluisterde Thomas (Lange) geeft Kroko echter lik op stuk. Als Kroko hoort dat Eddie haar niet langer trouw is, bevindt zij zich in een isolement. Ze belandt in een neerwaartse spiraal, terwijl Thomas een toenaderingspoging doet door haar uit te nodigen voor de première van een toneelstuk. Micha, die haar dilemma wel aanvoelt, stelt haar voor deel te nemen aan een uitje van de gehandicapten, waardoor ze haar strafuren sneller opmaakt. Kroko is echter al compleet afgedreven ten opzichte van haar oude omgeving: haar moeder heeft een vriend en is niet meer gediend van de praatjes van haar dochter en is kwaad dat Kroko haar zusje Cora bij een winkeldiefstal heeft betrokken. Eddie is met de bende vertrokken en Kroko is niet langer de queen van de buurt. Vertwijfeld wendt zij zich tot Micha, die haar de goede raad geeft om serieus te worden. Gelukkig had Rolle hetzelfde besluit genomen: hij wil een vak leren. Een uitstekend, maar niet origineel portret van de 'hedendaagse' jeugd, die maar al te gemakkelijk ontspoort en het verkeerde pad opgaat. In het goed vertolkte regiedebuut van Enders is de alternatieve straf, die de rechter heeft opgelegd, bijna zaligmakend, maar die vlieger zal bij heel veel vergelijkbare gevallen niet opgaan. Het scenario is van regisseuse Enders. Het camerawerk is van Matthias Schellenberg en Katrin Vorderwühlbecke.