Dacia González

Acteur

Dacia González is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Los hermanos Centella

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Fernando Fernández. Met o.a. Dacia González, Jaime Fernández, Dagoberto Rodríguez en Guillermo Rivas.

Nadat haar ouders zijn vermoord door de dorpstiran, wordt een meisje meegenomen door twee broers, 'outlaws', die haar grootbrengen en beloven de moord op haar ouders te zullen wreken. Hoewel af en toe wat melodramatisch toch een redelijke western. Kreeg een vervolg in EL FORASTERO VENGADOR.

Sangre en Río Bravo

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julio Alemán, Joaquín Cordero, David Reynoso en Dacia González.

Geholpen door twee schurken probeert een man grond te kopen van boeren. Degenen die niet willen verkopen worden vermoord. Het gebruik van de handcamera en het grote aantal zooms maken dat de film letterlijk niet om aan te zien is.

Los tres salvajes

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Armando Silvestre en Dacia González.

Drie vrienden, feestnummers en ruziemakers, besluiten hun leven te beteren als ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Twee van hen vissen naast het net in deze komedie.

El secreto del Texano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Dacia González, Rogelio Guerra, David Silva en Agustín Isunza.

De zoon van een bandiet probeert een eerlijk leven te leiden en goede daden te doen. Hij komt in een dorp en wordt beschuldigd van diefstal en moord. Slechts drie mensen geloven in zijn onschuld. Een redelijke western met goede acteerprestaties. Bestaat uit de episoden El secreto del Texano, El farsante en Los asesinos

El hombre de la furia

1965 | Avonturenfilm

Mexico/Venezuela 1965. Avonturenfilm van Fernando Orozco. Met o.a. Javier Solís, Dacia González, 'Mantequilla' en Cuco Sánchez.

Een jongeman bezoekt een feest dat wordt gegeven door een rijke grootgrondbezitter die de moordenaar van zijn vader is. Hij heeft het voornemen de man te doden. Goede regie en dito acteerprestaties.

Duelo de pistoleras

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Dacia González, Manuel Capetillo, Fernando Casanova en Emilio 'Indio' Fernández.

Drie pistoolschutters melden zich aan voor een schietwedstrijd, elk om verschillende persoonlijke redenen. Hoewel deze film op het eerste gezicht plagiaat van WINCHESTER '73 lijkt, is het een slecht mengsel van HIGH NOON en SHANE, uiteraard met de melodramatische trekjes van de Mexicaanse film. Fernández is opvallend goed.

Rateros último modelo

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Manuel Capetillo, Javier Solís, Dacia González en Andrés Soler.

Twee zangers bestelen hun publiek terwijl ze zingen, maar de liefde en de pastoor zorgen ervoor dat ze zich aangeven bij de politie en braaf worden. Een zeer moralistische film.

Mi héroe

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Julio Aleman, Angélica María, Dacia González en Armando Silvestre.

Een schrijver neemt zijn vrouw mee naar het oude huis dat aan zijn voorouders heeft toebehoord. Vanaf het moment dat ze aankomen gebeuren er vreemde dingen. Het script is interessant en zelfs origineel, maar de film is zo slecht gemaakt dat het resultaat afgrijselijk is.

Los dos cuatreros

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, Fernando Almada en Lilia Prado.

Het vervolg op LOS HIJOS DEL CONDENADO van dezelfde regisseur. De twee helden bevrijden hun vader uit de cel, bevechten een roversbende en worden ook nog verliefd. Even erg als de voorganger.

Los dos apóstoles

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Casanova, Lucha Moreno en Dacia González.

Een grootmoeder maakt zich zorgen omdat haar kleinzoons niet mannelijk genoeg zijn. Een vader wil dat zijn twee dochters zich als mannen gedragen. Natuurlijk ontmoeten de jongens en de meisjes elkaar en worden al snel verliefd. Een flauwe komedie die het machismo verheerlijkt.

La frontera sin ley

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, 'El Chicote' en Jorge Russek.

Martín Romero, 'El Rápido', vermomt zich als bandiet om een bende onder leiding van een gemaskerde man te vinden, die goud steelt van mijnwerkers. Het tweede avontuur van 'El Rápido', even erg als de voorganger MARTIN ROMERO EL RAPIDO.

Nido de águilas

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Vicente Oraná. Met o.a. Fernando Almada, José Elías Moreno, Jaime Fernández en Dacia González.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie wordt een boerderij door struikrovers aangevallen, waarbij de eigenaars gedood worden. Hun vier kinderen vluchten het hoogland in en zien zich genoodzaakt een roversbestaan te leiden. Dit op alle gebieden povere melodrama tracht aan de situering het air van een superproduktie te ontlenen, wat het resultaat nog slechter maakt.

Los hermanos Barragán

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Rodolfo de Anda, Manuel López Ochoa, Dacia González en Lola Casanova.

Twee broers gaan op zoek naar een vriend die sinds enige tijd verdwenen is en komen erachter dat hij op de vlucht is. Deze keer, bij wijze van uitzondering, hoeven de helden geen maskers te dragen (zeer gewild in de Mexicaanse avunturenfilm) om herkenning door de boeven te voorkomen. Eerste van twee films. De volgende, net zo slecht als deze, heet LA SOMBRA DEL MANO NEGRA.

Las invencibles

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Eduardo Fajardo en Pancho Córdova.

Derde en laatste deel van de serie gewijd aan de avonturen van de dochters van Zorro. Even onuitstaanbaar als de vorige delen. Ook dit deel werd in drieën verdeeld: Las invencibles, La huida en La tración.

Las hijas del Zorro

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Rafael Bertrand en Eduardo Fajardo.

Vervolg op LAS DOS GALLERAS. De dochters van Zorro gaan door met het wreken van de dood van hun vader en het verdedigen van de onderdrukten. Net als bij zijn voorganger zijn er drie episodes: Las hijas del Zorro, La zeta fatídica en El castigo. Het volgende deel heet LAS INVENCIBLES. Slecht en vervelend.

Las dos galleras

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Dagoberto Rodríguez en Noé Murayama.

Twee zusters willen de dood van hun vader wreken. De eerste aflevering van een serie van drie, gewijd aan deze twee zusters, die de dochters van Zorro blijken te zijn. De film bestaat uit drie episoden en is nogal ingewikkeld, en toch dom, uitgevallen. Het vervolg heet LAS HIJAS DEL ZORRO.

Un tipo a todo dar

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Javier Solís, Dacia González, Anita Blanch en Elsa Cárdenas.

Een plattelander probeert zich in de stad uit zijn proletarische staat te bevrijden met boksen en zingen. De afgezaagde onderwerpen zijn al zoveel in het Mexicaanse drama gebruikt.

Tiburoneros

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Julio Aldama, Dacia González, Tito Junco en Enrique Lucero.

Een Mexicaans dorp wordt door 'caciquismo' beheerst... Het meesterwerk van de regisseur Alcoriza, dat de invloed van Buñuel onthult en bovendien een bijzonder gevoel voor humor aan de dag legt. Een klassieker van de Mexicaanse cinema.

María Pistolas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Fernando Soler, José Elías Moreno, Julio Aldama en Dacia González.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie lijft een jonge vrouw zich in bij de gelederen van Villa, waarin zij meestrijdt en de liefde leert kennen. Voor het eerst werden er kleur en bekende acteurs gebruikt in een Mexicaanse episodenfilm. De episoden heten: María Pistolas, Peligrosa avontura en La Revolución. De vervolgfilm heet EL CORRIDO DE MARIA PISTOLAS.

Los fenómenos de futbol

1962 | Komedie, Sportfilm

Mexico 1962. Komedie van Manuel Muñoz. Met o.a. Clavillazo, Sara García, Kitty de Hoyos en Dacia González.

Als ze en voetbalwedstrijd gaan bespreken, raken de leden van de club Guadalaraja in moeilijkheden. Natuurlijk spelen in deze vervelende film de voetballers van de genoemde club mee. Vervolg op LAS CHIVAS RALLADAS.

Las hermanas X

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Dagoberto Rodríguez en Rafael Bertrand.

Deze keer zijn het twee gemaskerde zusters die het goede en rechtvaardige moeten verdedigen tegen een aantal bandieten. Het enige opmerkelijke aan de film was de verandering die de zusters ondergingen zodra ze in broek gestoken waren. Het is het eerste deel van twee films en bestaat uit drie episoden: Avonturas de las hermanas X, La mancha de sangre en La veganza del destino. Het vervolg heet LAS VENGADORES ENMASCARADAS.

Las chivas ralladas

1962 | Komedie, Sportfilm

Mexico 1962. Komedie van Manuel Muñoz. Met o.a. Clavillazo, Dacia González, Emily Cranz en Sara García.

De geschiedenis van een voetbalelftal en zijn prachtige overwinning op een Braziliaanse ploeg. Gefilmd ter meerdere glorie en vermaak van de voetbalclub Guadalajara, die verschillende keren kampioen werd. Zonder meer onuitstaanbaar. Er is ook nog een vervolg gemaakt: LOS FENOMENAS DEL FUTBOL.

El corrido de María Pistolas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Fernando Soler, José Elías Moreno, Julio Aldama en Dacia González.

Als Mará Pistolas getrouwd is, moet ze weer de wapens opnemen om haar vrienden te redden uit de hinderlagen van een ex- generaal. Bestaat net als MARIA PISTOLAS uit drie episoden, geheten Matrimonio y morteja, Celos y recelos en Despues de la batalla.

Un Par a todo dar

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Dacia González en Raúl Meraz.

Twee jongemannen kopen een stuk grond dat een begraafplaats blijkt te zijn die in het territorium van een gemaskerde bandiet ligt die 'El Esqueleto' wordt genoemd. Ze besluiten hem te ontmaskeren. Zoals gewoonlijk hadden 'Viruta' en 'Capulina' in deze komedie de hulp nodig van een ander genre, in dit geval dat van gemaskerde bandieten van het Zorro-type. Middelmatig, zonder echt slecht te zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dacia González op televisie komt.

Reageer