Arturo Alegro

Acteur

Arturo Alegro is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La reina de la noche

1994 | Drama, Romantiek, Biografie

Mexico 1994. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Patricia Reyes Spindola, Alberto Estrella, Blanca Guerra, Ana Ofelia Murguía en Alex Cox.

Deze film over het leven van een zangeres beslaat de periode van 1930 tot 1948 tot haar dood. Lucha (Reyes Spindola) zingt in cabaretten. Ze ontmoet Pedro (Estrella), met wie ze haar leven wil delen. Op de dag van de bruiloft adopteert ze een klein meisje, zonder toestemming van haar echtgenoot. Daarna valt ze hem lastig met jaloers gedrag. Pedro verlaat haar. Ze heeft talrijke verhoudingen maar blijft steken in de herinnering aan haar grote liefde. Ook lijdt ze onder de afwijzende houding van haar moeder, die zich niets aantrekt van haar zelfmoordpoging. De film is somber, zelfs wanhopig. Ondanks haar moed en haar kwaliteiten op professioneel gebied slaagt deze vrouw er niet in het geluk te vinden. Een verstikkend rood domineert in alle scènes, behalve in de zelfmoordscène aan het slot. Deze overvoerde sfeer doet uiteindelijk afbreuk aan ritme en opbouw van de film. Scenario van Paz Alicia Garcia Diego. Camerawerk van Bruno De Keyser.

Mexicano, tú puedes

1983 | Drama

Mexico 1983. Drama van José Estrada. Met o.a. Carmen Salinas, Sergio Jiménez, Arturo Alegro en Lupita Sandoval.

Een echtpaar uit de middenstand wordt constant beïnvloed door de televisie. De film toont ons een reeks situaties waarin alle hedendaagse problemen van Mexico zijn terug te vinden, van overbevolking tot het domste consumentengedrag, onder het mom van persoonlijke frustraties. Uiterst moraliserend en zeer langdradig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arturo Alegro op televisie komt.

Reageer