Karolina Ostrozna

Acteur

Karolina Ostrozna is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Historie Milosne

1997 | Romantiek

Polen 1997. Romantiek van Jerzy Stuhr. Met o.a. Jerzy Stuhr, Dominika Ostalowska, Katarzyna Figura, Irina Alfiorowa en Karolina Ostrozna.

Oudgediende Stuhr (1947) regisseerde, speelde vier verschillende rollen én schreef het scenario voor dit onderhoudende vierluik over relaties tussen mannen en vrouwen. Stuhr, die een jaar of tien geleden zijn werkterrein wat is gaan verleggen, was voordien vooral bekend als acteur in verschillende Kieslowski-films (oa Trois Couleurs: Blanc en Dekalog: X). Historie milosne is dan ook opgedragen aan Stuhrs grote voorbeeld en leermeester, hoewel ook de invloed van Luis Buñuel zichtbaar is. Van de vier verhalen, die zowel geestig als gevoelig zijn, maakt - niet toevallig - de laatste de meeste indruk. Dit is het verhaal van een priester die bij de biecht ineens een 11-jarig meisje tegenover zich vindt dat zegt zijn dochter te zijn. Dringt zich ineens de vraag op aan wie hij meer verplichtingen heeft: de Heer of zijn dochter

Wrony

1994 | Drama

Polen 1994. Drama van Dorota Kedzierzawska. Met o.a. Karolina Ostrozna, Kasia Szczepanik, Malgorzata Hajewska, Anna Prucnal en Ewa Bukowska.

Ostrozna speelt een negen-jarig meisje - een van de kraaien uit de titel zou men kunnen denken - wier moeder werkt en weinig tijd voor haar heeft. Ze bevindt zich nog tussen het servet en het tafellaken, is niet populair bij de jongens en kan niet met de leerkrachten opschieten. Op een morgen wordt ze van school gestuurd en het eenzame kind doolt door de stad. Ze komt langs een villa, waar ze een glimlachende kleuter ziet. Ze maakt het kleine kind wijs dat ze haar moeder is en neemt het mee. De hele dag bemoedert zij het, maar brengt het tegen de avond weer terug. Deze wat wonderlijke film over de eenzaamheid van een kind heeft veel voordeel van zijn tempo en zijn korte bestek. Fraaie fotografie van Arthur Reinhart en vakkundig vermengd met natuurgeluiden en de passende muziek van Wlodek Pawlik. Het scenario is van regisseusse Kedzierzawska.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karolina Ostrozna op televisie komt.

Reageer