Kaspar Eichel: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

An der alten römischen Straße

2001 | Drama, Fantasy

Nederland​/​​Duitsland​/​​Armenië 2001. Drama van Don Askarian. Met o.a. Bert Franzke, Jörg Döring, Gundi Eberhard, Asad Schwarz en Jan Spitzer.

Polizeiruf 110: Im Netz

1995 | Misdaad

Duitsland 1995. Misdaad van Rodica Döhnert. Met o.a. Katrin Saß, Dirk Schoedon, Götz Schubert, Annett Kruschke en Scarlett Dolkeit.

Deze misdaadgeschiedenis gaat over de gigantische sigarettensmokkel via Oosteuropa naar de EU, en in het bijzonder naar Duitsland. Douanebeambte Felix Borowski (Schubert) knijpt tegen betaling een oogje toe en laat vrachtauto`s met sigaretten ongehinderd aan de Pools-Duitse grens passeren. Als hij ermee wil ophouden, zet de tabaksmaffia hem onder druk voor een laatste vrachtje. Noch de gangsters, noch Borowski weten dat de douanerecherche hen al een lange tijd in de gaten houdt, waardoor de laatste zending onderschept wordt. De maffia is hierdoor een kostbare lading kwijt en gelooft dat Borowski hen heeft verraden. Borowski krijgt de kus des doods, maar het lijk dat in zijn auto werd aangetroffen, is niet van hem. Heeft Borowksi zijn huid gered? Commissaris Tanja Voigt (Saß) onderzoekt de moord en is beter thuis in de provincie dan haar collega's uit de grote stad. Het scenario van Uwe Petzold is tamelijk routineus, maar de sfeer en het spel zijn sterk. Het camerawerk is van Martin Schlesinger. Aflevering 173.

Der Bruch

1994 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 1994. Familiefilm van Jürgen Brauer. Met o.a. Christian Nähte, Stefanie Stappenbeck, Barbara Dittus, Madeleine Lierck en Bang Pham Viet.

Na lange afwezigheid keert de vrijgevochten Harald (N[KA3]athe) terug naar zijn geboortedorp in gezelschap van zijn vriendin Sofie (Stappenbeck). Ze breken in in wat hij noemt het huis van een vriend waar het bulkt van de luxe. Als echter blijkt dat Harald het huis maar al te goed kent en ze een T-shirt vindt met zijn foto op, verlaat Sofie ziedend van woede het huis. In werkelijkheid is het het huis van zijn grootmoeder en Harald neemt zijn oude fiets mee. De enige getuige van het gebeurde is Duan (Viet), een Vi[KA3]ietnamees kind wiens moeder onlangs zelfmoord pleegde en die nu in huis genomen werd door Haralds grootmoeder (Dittus). De jongen zwijgt echter halsstarrig, zelfs wanneer Harald de volgende dag zijn oma komt begroeten. In zijn vertwijfeling loopt Duan weg van huis. Harald roept de hulp in van de bende jongeren waarmee hij vroeger optrok om de jongen te zoeken. Een zwakke sequel op OLLI IN DER UNTERWELT die zo weinig aantrekkelijks te bieden heeft dat de meeste kinderen vlug zullen afhaken. Hij mist het spontane, avontuurlijke van zijn voorganger en Harald is teveel 'halbstarke' om sympathiek te zijn. De volwassenen zetten ditmaal echter geen karikaturen neer. Manfred Freitag en Jochen Nestler schreven het scenario. Fotografie is van regisseur Brauer.

Renseignements Généraux: Aventures à Berlin

1992 | Misdaad

Frankrijk 1992. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Victor Lanoux, Jenny Grollmann, Gunter Naumann, Benoit Robert en Wolfgang Greeese.

Lanoux als de Franse politie-inspecteur Goupil op de Duitse krimi-toer. Hij brengt enkele dagen vakantie door in Berlijn. Op een tentoonstelling van zeldzame postzegels maakt hij kennis met de jonge weduwe Grollmann en haar zoon, maar net op dat ogenblik vindt er een overval plaats op de de tentoonstelling en wordt haar zoon gegijzeld. Zeer tegen zijn zin wordt Lanoux bij het onderzoek betrokken. Eens te meer een stuurse maar sympathieke Lanoux in een politiefilm, gesitueerd in de wereld van de filatelie.

Polizeiruf 110: Parkplatz der Liebe

1986 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1986. Misdaad van Hans Knötzsch. Met o.a. Lutz Riemann, Andreas Schmidt-Schaller, Angelika Perdelwitz, Kaspar Eichel en Stefanie Külberg.

Oberleutnant Zimmermann (Riemann) en Leutnant Grawe (Schmidt- Scholler) proberen de dader te achterhalen, die een onbekende jonge vrouw heeft aangereden op een bosrijke plek aan een verbindingsweg. De dader is doorgereden, en heeft haar voor dood achtergelaten. Ze hebben problemen om de identiteit van het slachtoffer vast te stellen, hetgeen eigenlijk heel merkwaardig is in de politiestaat van vadertje Honecker. Minder moeite hebben ze met het achterhalen van het voertuig, want die waren in het paradijs voor boeren en arbeiders ook aan het eind van de jaren 1980 nog heel schaars, en de gelukkige bezitters van deze stinkende tweetact-voertuigen waren nauwkeurig geregistreerd. Ondertussen mist Steffen Eisermann (Siebenschuh) zijn vrouw Lissy (Kriwolutzki). Zijn buurvrouw Marita Schubke (Perdelwitz) tracht hem gerust te stellen, maar Steffen gelooft haar niet en denkt dat Lissy vreemdgaat. Hij zit niet ver van de waarheid. Marita en Lissy hebben een lucratieve manier verzonnen voor een bijverdienste, maar niet wat je meteen geneigd bent te denken als kijker. Leutnant Zimmermann, meer een vaderlijke dienstklopper, en zijn assistent de gladde Grawe ontdekken dat één en één twee is. Geen slechte aflevering, die echter naar DDR-normen slecht werd bekeken met ruim dertig procent - toch altijd nog beter dan de tegenhanger uit West-Duitsland TATORT, maar die had veel meer concurrentie. Het regime begon zijn ijzeren greep te verliezen op de kijker, die inmiddels de Westduitse tv kon ontvangen. Nog drie jaar en dan zou de Berlijnse muur vallen. Het scenario is van Ulrich Waldner. Aflevering 104.

Das Tapfere Schneiderlein

1981 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1981. Familiefilm van Uwe-Detlev Jessen. Met o.a. Heinz Rennhack, Horst Weinheimer, Kaspar Eichel en Günter Sonnenberg.

Zoveelste verfilming van het sprookje over het dappere snijdertje, die zeven vliegen in [KA1]en[KA1]en klap kan slaan. Met zijn listigheid brengt hij het heel ver. Vale productie uit de (voormalige) DDR. Scenario van Peter Ensikat.

Berlin um die Ecke

1965 | Drama

Oost Duitsland 1965. Drama van Gerhard Klein. Met o.a. Dieter Mann, Monika Gabriel, Kaspar Eichel en Erwin Geschoneck.

Regisseur Klein en scenarist Wolfgang Kohlhaase hebben o.a. in 1956 en 1957 samengewerkt over hetzelfde thema van de opstandige jeugd en het generatie-conflict in de DDR met vrijwel gelijke films. De routine-film mocht van de partij zijn definitieve voltooiing niet meemaken (dat kon pas in 1987) en werd na de val van de muur in 1990 uitgebracht. De inhoud van de film is volslagen achterhaald en is bij zijn première hooguit nog relevant voor een handjevol nostalgische middenveertigers in de voormalige DDR. Peter Krause verzorgde het camerawerk.

Die goldene Gans

1964 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1964. Familiefilm van Siegfried Hartmann. Met o.a. Kaspar Eichel, Karin Ugowski en Uwe-Detlev Jessen.

Twee broers domineren op hardvochtige wijze hun jongere broer, die zonder morren al het werk doet. In het bos ontmoeten ze allebei een oud vrouwtje, dat hen om eten en drinken vraagt, maar ze weigeren botweg. Ook de jongste komt het oude vrouwtje tegen en zonder moeite deelt hij zijn karig maal met haar. Wat later vindt hij een gouden gans en dat is het begin van heel wat sprookjesachtige avonturen. Naïef uitgewerkt sprookje van de gebroeders Grimm, waarschijnlijk bedoeld voor kinderen jonger dan drie jaar. Het spel van de acteurs is rampzalig slecht en de fotografie van Karl Plintzner geeft hoofdpijn door de wazige beelden. Regisseur Hartmann bewerkte het sprookje samen met Günter Kaltofen.