Kazuo Kitamura

Acteur

Kazuo Kitamura is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Warm Water Under A Red Bridge

2001 | Experimenteel, Komedie

Frankrijk/Japan 2001. Experimenteel van Shohei Imamura. Met o.a. Misa Shimizu, Kazuo Kitamura, Mansaku Fuwa, Misuko Baisho en Kôji Yakusho.

Akai hashi no shita no nurui mizu, zoals de Japanse titel luidt, gaat over Saeko, of beter gezegd over de vloeistof in haar lichaam. De kijker komt er niet precies achter hoe het zit, maar Imamura, éminence grise van de Japanse cinema, benadert Saeko (Shimizu) als een soort halfgodin, die moet stelen en vrijen om overtollig water in haar zelf kwijt te raken. Yosuke (Yakusho, de aangename held van onder meer Imamura's Unagi) vindt haar als een geschenk uit de hemel, terwijl hij eigenlijk op zoek is naar een gestolen gouden Boeddhabeeld. Warm Water Under a Red Bridge is exotisch, betoverend en toch aards.

A-Ge-Man

1991 | Komedie

Japan 1991. Komedie van Juzo Itami. Met o.a. Nobuko Miyamoto, Masahiko Tsugawa, Shogo Shimada, Hideji Otaki en Mitsuko.

Vondelinge Miyamoto krijgt een opleiding als geisha, trouwt op achttien-jarige leeftijd met boeddhistische hoogwaardigheidsbekleder Kaneda, die kort daarop sterft en haar niet onbemiddeld achterlaat. Ze is te jong om alleen te blijven en hengelt daarna tevergeefs naar mannen, dat vooral bedorven wordt door politieke corruptie. Een komische film, waarin het zwakke geslacht sterk is en het sterke geslacht zwak. Het is tegelijkertijd een venijnige satire over corruptie in Japan. Regisseur Itami, die al hoge ogen gooide met TAMPOPO schreef zelf zijn scenario en Zenko Yamazaki verzorgde het camerawerk.

Kuroi ame

1988 | Drama, Historische film

Japan 1988. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Yoshito Tanaka, Kazuo Kitamura, Etsuko Ichihara, Shoichi Ozawa en Norihei Miki.

De dagen na de atoomexplosie in Hirosjima en de gevolgen die deze op alle niveaus had. Deze film die met succes vertoond werd op de filmfestivals van San Sebastian en Cannes, is een van de belangrijkste Japanse films van de jaren 1980-1990 en van zijn gelauwerde regisseur. Groot kritisch-commercieel succes (R. Scott pleegde plagiaat door de originele titel te gebruiken voor zijn film BLACK RAIN). Scenario van de regisseur en Toshiro Ishido naar de gelijknamige roman van Masuki Ibuse. Camerawerk van Takashi Kawamata.

Bakuha Sanbyo Mae

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Tan Ida. Met o.a. Akira Kobayashi, Kazuo Kitamura, Hideki Takahashi en Asao Uchida.

Als WO II afgelopen is, ontstaan er verschillende intriges rondom gesmokkelde juwelen. Een Japanse thriller zonder bijzondere kenmerken, behalve de goede sfeer.

Ryojin Nikki

1965 | Misdaad

Japan 1965. Misdaad van Ko Nakahira. Met o.a. Noboru Nakaya, Masaku Togawa, Yukiyo Toake en Kazuo Kitamura.

Een frigide vrouw besluit om de minnaressen van haar man, een onvermoeibare verleider, te vermoorden. Dit politiedrama met een enigszins scabreus karakter, is kenmerkend voor een heel bepaalde periode uit de Japanse cinema. Zonder belang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazuo Kitamura op televisie komt.

Reageer