Krzysztof Kowalewski

Acteur

Krzysztof Kowalewski is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Urwisy z Doliny Mlynow

1986 | Familiefilm

Duitsland/Polen 1986. Familiefilm van Janusz Leski. Met o.a. Tadeusz Horvath, Monika Sapilak, Roman Klosowski, Ewa Zietek en Krzysztof Kowalewski.

Een tv-serie (24x30m) voor kinderen, co-produktie van Poltel en WDR Köln. Een vervolgverhaal over drie kinderen uit een molen en hun dorpsvriendjes, verteld door een pratende ooievaar. De avonturen van de kinderen spelen zich af rond twee ganzen en enkele andere lieve dieren. Zeer onderhoudend dankzij de vrolijke, geïmproviseerde stijl waarin de serie gemaakt is. Ook bekend als DIE KINDER VOM MŸHLENTAL.

Rodzina Lesniewskich

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm

Polen 1981. Familiefilm van Janusz Leski. Met o.a. Krystyna Sienkiewicz, Krzysztof Kowalewski, Agata Mlynarska, Magda Scholl en Maciej Strojny.

Een komedie over een typisch gezin uit de middenklasse met een altijd bezige vader, een moeder die besluit haar universitaire opleiding voort te zetten en vier kinderen, die, met nogal gemengde resultaten, thuis helpen. Een speelfilm van de tv-serie van 1978, niet pretentieus en met veel milde humor.

Mis

1981 |

Polen 1981. Stanisław Bareja. Met o.a. Stanisław Tym, Barbara Burska, Christine Paul, Krzysztof Kowalewski en Bronisław Pawlik.

Een satire waarin de personages karikaturen zijn van de 'nouveaux riches', waar het draait om gierigheid en hebzucht en allen hetzelfde doel hebben: een bankrekening in US dollars bij een westerse bank. Vol met voor buitenlanders vrijwel onbegrijpelijke toespelingen op het Polen anno 1980.

Urzad

1966 | Drama

Polen 1966. Drama van Krzysztof Kieslowski.

Tientallen mensen staan in een gemeentehuis in de rij voor een loket van sociale zaken, waar men zich bezighoudt met de staatspensioenen. Ze komen met de meest uiteenlopende problemen, maar worden steeds op dezelfde kille, onverschillige toon te woord gestaan. Voor van alles en nog wat moeten formulieren ingevuld worden, zelfs als de papieren allang zijn opgemaakt. De beelden van de wachtende mensen worden afgewisseld met die van kasten, waarin duizenden dossiers liggen te wachten op verwerking. Een genadeloze aanval op de bureaucratie en de ongeïnteresseerdheid van ambtenaren. Het scenario is van regisseur Kieslowski. Hij toont zich als student aan de filmacademie een cynische waarnemer van de maatschappij. De sterkte dankt de film aan de korte speelduur en de gebalde montage. Het camerawerk is van Jerzy Bossak, Kazimierz Karabasz en Lechoslaw Trzesowski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krzysztof Kowalewski op televisie komt.

Reageer