Eskil Dalenius

Acteur

Eskil Dalenius is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rasmus Pontus och Toker

1956 | Familiefilm, Drama

Zweden 1956. Familiefilm van Stig Olin. Met o.a. Eskil Dalenius, Sven Almgren, Elof Ahrle, Siv Ericks en Pia Skoglund.

Dalenius als de tien-jarige Kalle, zijn vriend Almgren als Pontus en het opgeschoten meisje Skoglund (de dochter van de plaatselijke diender) ontmaskeren op de kermis een zilverdief die zijn buit in een carroussel verborgen houdt. Kalle is de voorloper van de latere Pippi Langkous, beiden scheppingen van Astrid Lindgren. Derde film in een serie van vijf onafhankelijke verhalen. Ondanks de hoge leeftijd van de film spannend en vermakelijk met de nodige slapstick.

Mèsterdetektiven och Rasmus

1953 | Familiefilm

Zweden 1953. Familiefilm van Rolf Husberg. Met o.a. Peder Dam, Eskil Dalenius, Lars-Erik Lundberg en Pedre Dam.

Rasmus en zijn vader worden ontvoerd en op een eiland gevangengezet. De kidnappers willen Rasmus' vader, die professor is, belangrijke formules ontfutselen. Kalle, Anders en Eva-Lotta komen erachter waar de twee zich bevinden en gaan op pad om hen te bevrijden

Mästerdetektiven och Rasmus

1953 | Mysterie, Familiefilm

Zweden 1953. Mysterie van Rolf Husberg. Met o.a. Lars-Erik Lundberg, Eskil Dalenius, Peter Dam, Inger Axö en Elof Ahrle.

Professor Berglund heeft nieuw soort kogelvrij plaatstaal uitgevonden. Een stel misdadigers w.o. ingenieur Johansson wil zich meester maken van de geheime formule, maar die is inmiddels eigendom van de Zweedse staat. Desondanks ontvoeren ze Berglund en zijn zoon Dalenius. De kinderbende van De Witte Roos met amateur-detective Lundberg - Kalle Blomquist - gaat op pad en slaagt erin ze te bevrijden. Tweede film in de serie met de personage Kalle Blomquist, naar een succesvolle reeks hoorspelen van Astrid Lindgren, die in Zweden tussen 1951 en 1952 werden uitgezonden en waarnaar zij achteraf het kinderboek Kalle Blomquist leeft gevaarlijk schreef. Als film nu toch wel behoorlijk gedateerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eskil Dalenius op televisie komt.

Reageer