Herbert Schwering

Producer

Herbert Schwering is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Was lebst Du?

2005 | Documentaire, Familiefilm, Drama

Duitsland 2005. Documentaire van Bettina Braun. Met o.a. Ali El Mkllaki, Alban Kadiri, Kais Setti, Ertan Dinc en Bettina Braun.

Debuterende Braun schildert in haar bekroonde documentaire het portret van een viertal jongeren in Keulen die een vluchthaven hebben gevonden in het jeugdhonk Klingelpütz. Ze zijn respectievelijk afkomstig uit Marokko, Tunesië, Albanië en Turkije. Ze zijn allen moslims en rond de twintig. Braun volgde hen bijna twee jaar met haar camera en won hun vertrouwen, zodat ze hen ook thuis mocht filmen. Een beeld gemaakt zonder vooroordeel over de dromen van jongeren, wier kansen gering zijn: als zij geen stage vinden om een vak te leren, dan komen ze niet aan de bak. Films van dit kaliber kunnen niet genoeg gemaakt worden, want zij laten zien hoe de maatschappij verandert en als daarop niet wordt ingespeeld, ontstaat er een wereld vol misverstanden, wrijving en conflicten die niet vooruit komt. Het scenario en het camerawerk is van regisseuse Braun. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Deutschland Dokumentarisch: Lernst do noch oder lebst du schon?.

Fickende Fische

2002 | Drama, Romantiek

Duitsland 2002. Drama van Almut Getto. Met o.a. Sophie Rogall, Tino Mewes, Annette Uhlen, Ellen ten Damme en Ferdinand Dux.

Jan (Mewes) heeft blauw haar en is dol op vissen. Nina (Rogall) gaat snel op haar rollerskates maar kan niet zo goed remmen. Na hun eerste, wat ongelukkige ontmoeting blijken de twee tieners fijn bij elkaar te kunnen schuilen: Nina komt uit een gebroken gezin, Jan is ziek. Terwijl zij zich afvragen of vissen seks hebben krijgen ze zelf steeds warmere gevoelens voor elkaar. Sympathiek tienerdrama staat stil bij de onhandige en romantische kanten van eerste liefde. Het scenario van regisseur Getto kreeg onder andere de Deutscher Filmpreis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herbert Schwering op televisie komt.

Reageer