Paul Hamann

Regisseur, Producer

Paul Hamann is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Bullet Boy

2004 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Saul Dibb. Met o.a. Ashley Walters, Leon Black, Luke Fraser, Claire Perkins en Chris Callendar.

Het Britse Bullet Boy lijkt enigszins op een Amerikaanse getto-film als Menace II Society. In zijn bioscoopdebuut toont regisseur Saul Dibb ons een andere kant van Londen: met grauwe buitenwijken, waar autowrakken rondslingeren en jeugdbendes de dienst uit maken. Een plek waar je moet vechten voor je leven. Ricky, de hoofdpersoon, komt uit de gevangenis en rolt meteen weer het foute leven van drugs, drank, en bendegeweld in. Ook Ricky's broertje Curtis dreigt door zijn verafgoding van zijn broer in een neerwaartse spiraal van geweld terecht te komen.

Fourteen Days in May

1987 | Documentaire, Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Documentaire van Paul Hamann.

De 26-jarige zwarte Edward Earl Johnson zal op 20 mei 1987 geëxecuteerd worden in de gaskamer op bevel van de rechtbank van Mississippi. Hij wordt ervan beschuldigd in 1979 een politieman vermoord te hebben nadat hij gepoogd had een vrouw te verkrachten. De makers van deze documentaire volgen de laatste veertien dagen van de terdoodveroordeelde. Ze tonen het koude mechanisme waarrond zulk een executie draait, evenals de weerslag ervan op de veroordeelde en op zijn familie. Tot op het laatste moment hield Johnson zijn onschuld staande. Velen betwijfelen inderdaad of hij wel de ware moordenaar was. Een gerechtelijke dwaling of een racistische moord? De film brengt een indrukwekkend pleidooi tegen de doodstraf, zonder zelf partij te kiezen over de schuld of onschuld van Johnson. De beelden zijn soms erg aangrijpend, temeer daar iedereen de uiteindelijke afloop kent. Een film die je niet vlug loslaat. Hamann schreef zelf het scenario. De montage is van Andrew Willsmore en achter de camera nam Patrick O'Shea plaats.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Hamann op televisie komt.

Reageer