Pasquale Festa Campanile: regie en scenario.
Er zijn 30 films gevonden.

Uno scandalo perbene

1985 | Drama, Mysterie, Biografie

Italië 1985. Drama van Pasquale Festa Campanile en Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giuliana de Sio, Valeria D'Obici, Vittorio Caprioli, Carlos De Carvalho en Giuliana Calandra.

Naar een waar verhaal over een man met twee levens. Dit schokkende mysterie begint voorjaar 1926, als een man van middelbare leeftijd zich noch zijn naam noch zijn verleden kan herinneren. De tragische toedracht begint duidelijk te worden als een krant in Februari 1927 zijn foto publiceert onder de kop 'Wie herkent deze man?' Gazzara is goed als de tragische Italiaan en De Sio is een genot voor het oog.

Bingo Bongo

1982 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1982. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Adriano Celentano, Carole Bouquet, Felice Adreassi, Enzo Robutti en Walter D'Amore.

In de jungle wordt een door apen grootgebrachte man (Celentano) gevonden en naar Itali[KA3]e gebracht, waar hij verliefd wordt op de etnologe (Bouquet) die hem observeert en hem beschaving probeert bij te brengen. Als ze zijn avances weigert, gebruikt hij 'aap'-technieken om haar te veroveren. Deze rumoerige klucht met veel gooi-en-smijtwerk heeft in het kader van Celentano's internationale succes minder dialect- en dialooggrappen dan voorheen en is wat zorgvuldiger gemaakt, maar blijft toch strikt voor de liefhebbers bestemd. Tenzij men zich wil vergapen aan Bouquets transformatie van blauwkous tot sensuele minnares.

Culo e Camicia

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Renato Pozzetto, Enrico Montesano, Daniela Poggi en Maria Rosaria Omaggio.

De film bestaat uit twee episodes, waarvan de eerste met Pozzetto in de hoofdrol een vrolijk werk is. De tweede, met Montesano in de hoofdrol, is een teleurstelling. De eerste episode gaat over een homoseksueel die, nadat hij verliefd is geworden op een beeldschoon model, een fatsoenlijk leven leidt. Hij raakt in de war over zijn seksuele voorkeur en maakt zijn homovriendje gek van jaloezie. De tweede episode gaat over een man die stottert, maar een groot sportcommentator op televisie wordt wanneer hij zijn magische schoenen draagt, die zijn stotteren verhelpen.

Qua la mano!

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Adriano Celentano, Enrico Montesano, Philippe Leroy, Renzo Montagnani en Lilli Caratti.

Een komisch tweeluik met het optreden van een Franse Paus als gezamenlijk element, eerst als toevallige passagier van een simpele taxichauffeur die ervan droomt achter de Heilige Vader te staan bij diens wekelijkse zondagszegening; vervolgens als fan en redder van een jonge priester die op zaterdagavond disco-kampioen is en zich zo de gram van zijn bisschop op de hals haalt. De film verkiest de simpele slap-stick boven de meer satirische komedie-aanpak, maar doet dat met verve, al zijn beide verhaaltjes te mager om tot elk een uur opgerekt te worden. Populaire tv-komieken doen uitbundig hun best, maar de ironische waardigheid van Leroy als de Paus steelt de show.

Il Ladrone

1980 |

Frankrijk​/​​Italië 1980. Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Enrico Montesano, Edwige Fenech, Bernadette Lafont, Claudio Cassinelli en Daniele Vargas.

De komische en pikante avonturen van een Palestijnse dief tijdens het begin van de jaartelling, wanneer zijn weg regelmatig kruist met die van ene Jesus die hij ironisch ziet als net zo'n oplichter en charlatan als hijzelf om tenslotte naast hem op Golgotha te eindigen. De visie op Christus door een ongelovige tijdgenoot maakte de roman vanaf de verschijning het onderwerp van controverses. De film gaat die voorzichtig uit de weg, zodat de pikanterieën overblijven in een niet al te zorgvuldige historische aankleding.

Sabato Domenica e Venerdi

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Sergio Martino, Pasquale Festa Campanile en Castellano Pipolo. Met o.a. Adriano Celentano, Lino Banfi, Edwige Fenech, Barbara Bouchet en Milena Vukotic.

Een gefilmde drieluik: op zaterdag wordt een manager verliefd op een Japanse en zondag grijpt een vrachtwagenchauffeur een mooie Siciliaanse. Op vrijdag dreigt een impresario een ballerina te verliezen. Drie verhalen over de relaties tussen mannen en vrouwen, hun dwaasheid en liefde. Zoveel regisseurs maken deze film echter ongeloofwaardig. Goede momenten, maar verder niets bijzonders.

La Matriarca

1978 | Komedie, Erotiek

Italië 1978. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Jean-Louis Trintignant, Philippe Leroy, Gigi Proietti en Luigi Pistille.

Een jonge weduwe ontdekt dat haar man in een vrijgezellenflat een actief seksueel dubbelleven leidde. Haar nieuwsgierigheid naar ongekende ervaringen leidt tot een weinig bevredigend resultaat en ze geeft de ene minnaar na de andere de bons. Ze wendt zich tot een arts die de erotische spelletjes ontdekt die hun beiden wel de gewenste prikkel geven. De laconieke verbazing van Spaak tilt het hypocriete scenario, dat de modieuze seksuele 'fetisjismen' en varianten zowel op de hak neemt als verlekkerd uit de doeken doet, naar een ironischer niveau. Ook filmisch gesproken zijn haar vele tegenspelers niet meer dan wegwerpartikelen.

Il Ritorno di Casanova

1978 | Drama, Romantiek

Italië 1978. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giulio Bosetti, Mirella d' Angelo, Piero Vida, Maria Grazia Spina en Francesca Marciano.

Een bejaarde en berooide Casanova mag na zijn verbanningstijd in Venetië terugkeren. Hij wordt verliefd op een onwillig jong meisje en koopt de gokschulden van haar verloofde af om toch in haar slaapkamer te komen. De verloofde daagt hem uit tot een duel dat Casanova tot zijn eigen spijt wint, zodat hij een treurige oude dag tegemoet gaat. De roman van Arthur Schnitzler kreeg een fraaie vormgeving en intelligent acteren - veel beter dan in de gebruikelijke seks-komedies van de regisseur - maar de bij het thema passende bedachtzaamheid ontspoort soms in bijna slaapverwekkende traagheid.

Come perdere una moglie e trovare un'amante

1978 | Komedie, Erotiek

Italië 1978. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Johnny Dorelli, Barbara Bouchet, Carlo Bagno, Elsa Vassoler en Felice Andreassi.

De directeur van een zuivelfabriek heeft een fixatie op de moederborst en ontmoet bij de psychiater een vrouw die in haar huwelijk last heeft van weer andere problemen. Het probleem van de hoofdpersoon is voor de regisseur alibi om een zo groot mogelijke variëteit aan boezems voor de camera te brengen. Die van Bouchet is fraai, maar de actrice is humor- en expressieloos, zodat Dorelli met flair en charme voor twee moet acteren.

Carasposa

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Johnny Dorelli, Agostina Belli, Enzo Cannavale, Mario Pilar en Lina Volonghi.

Na vijf jaar gevangenisverblijf ontdekt een dief dat zijn vrouw samenwoont met een taxichauffeur. Hij bespiedt haar vanuit de woning van een buurvrouw en wordt haar stiekeme minnaar tot hij zijn vrouw definitief terugverovert. Deze merkwaardige komedie is gefilmd met visuele melancholie in een grauw verregend Milaan en laat de hoofdpersoon ondanks zijn charme een onbetrouwbaar en doortrapt sujet blijven die zijn vrouw zelfs bijna het slachtoffer laat worden van een groepsverkrachting. Te oppervlakkig voor een serieuze film wordt hij als komedie-met-happy-end gevoelloos en averechts, met stuitende momenten.

The girl & the general

1976 |

1976. Pasquale Festa Campanile.

Na vijf jaar gevangenisverblijf ontdekt een dief dat zijn vrouw samenwoont met een taxichauffeur. Hij bespiedt haar vanuit de woning van een buurvrouw en wordt haar stiekeme minnaar tot hij zijn vrouw definitief terugverovert. Deze merkwaardige komedie is gefilmd met visuele melancholie in een grauw verregend Milaan en laat de hoofdpersoon ondanks zijn charme een onbetrouwbaar en doortrapt sujet blijven die zijn vrouw zelfs bijna het slachtoffer laat worden van een groepsverkrachting. Te oppervlakkig voor een serieuze film wordt hij als komedie-met-happy-end gevoelloos en averechts, met stuitende momenten.

Il Soldato di ventura

1975 | Avonturenfilm, Komedie, Historische film, Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1975. Avonturenfilm van Pasquale Festa Campanile en Pasquale Festa-Cama. Met o.a. Bud Spencer, Enzo Cannavale, Jacques Dufilho, Andréa Ferréol en Angelo Infanti.

Een Italiaans dorpje wordt in de 16e eeuw belegerd door de Fransen, zodat de bevolking en het Spaanse garnizoen uitgehongerd dreigen te worden. De aanvoerder van een groep huurlingen stelt de Spanjaarden een uitbraakpoging voor. Deze komisch- avontuurlijke, nieuwe versie van de film van vóór WO II, ETTORE FIERAMOSCA, geeft de goedmoedige kolos Spencer de kans om zijn krachtpatserij te tonen in een minder kinderlijke film dan we van hem gewend zijn. De willekeurige, losse verhaaltrant en het verdwijnen en verschijnen van de personages wekken de indruk dat de film drastisch werd ingekort.

Conviene far bene l'amore

1974 | Erotiek

Italië 1974. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Gigi Proietti, Agostina Belli, Christian De Sica, Eleonora Giorgi en Mario Scaccia.

Geleerde probeert in 1999 energiecrisis te bestrijden door theorieën van Wilhelm Reich toe te passen over bio-energie die vrijkomt bij paringsdaad. Uitvinding lijkt effectief, tot emoties gaan meespelen met meer aandacht voor tederheid dan daad zelf. Kerk en overheid zetten verliefdheid op de index. Omkering van moraal leverde dubbelhartige film op die met alle pikante taferelen voedsel geeft aan bestrijders van seksuele bevrijding.

Rugantino

1973 |

Italië 1973. Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Toni Ucci, Claudia Mori en Adriano Celentano.

Geleerde probeert in 1999 energiecrisis te bestrijden door theorieën van Wilhelm Reich toe te passen over bio-energie die vrijkomt bij paringsdaad. Uitvinding lijkt effectief, tot emoties gaan meespelen met meer aandacht voor tederheid dan daad zelf. Kerk en overheid zetten verliefdheid op de index. Omkering van moraal leverde dubbelhartige film op die met alle pikante taferelen voedsel geeft aan bestrijders van seksuele bevrijding.

La Calandria

1973 | Komedie, Historische film, Romantiek

Italië 1973. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Lando Buzzanca, Barbara Bouchet, Salvo Randone, Agostina Belli en Mario Scaccia.

Deze klassieke renaissance-komedie van Bibbiena gaat over een jongen die het ervan neemt en verliefd is op de prille echtgenote van een goedgelovige oude sul wiens moeder een beroep doet op een koppelaarster om hem in zijn echtelijke plichten in te wijden. De minnaar geeft zich in travestie als zodanig uit, maar merkt dat de te bedriegen echtgenoot verliefd op hèm wordt. Deze stijlvol aangeklede film had een andere rolbezetting nodig om een aanstekelijke dynamiek te krijgen, maar wordt met Buzzanca in de centrale rol te vaak een platvloerse klucht. Randone als de seniele hoorndrager redt zijn eigen scènes, maar zijn aandeel is te beperkt om de film op niveau te tillen.

Quando le donne persero la coda

1972 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1972. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Renzo Montagnani, Lando Buzzanca en Senta Berger.

Deze klassieke renaissance-komedie van Bibbiena gaat over een jongen die het ervan neemt en verliefd is op de prille echtgenote van een goedgelovige oude sul wiens moeder een beroep doet op een koppelaarster om hem in zijn echtelijke plichten in te wijden. De minnaar geeft zich in travestie als zodanig uit, maar merkt dat de te bedriegen echtgenoot verliefd op hèm wordt. Deze stijlvol aangeklede film had een andere rolbezetting nodig om een aanstekelijke dynamiek te krijgen, maar wordt met Buzzanca in de centrale rol te vaak een platvloerse klucht. Randone als de seniele hoorndrager redt zijn eigen scènes, maar zijn aandeel is te beperkt om de film op niveau te tillen.

L'emigrante

1972 | Komedie, Misdaad

Duitsland​/​​Spanje​/​​Italië 1972. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Adriano Celentano, Claudia Mori, Lino Toffolo, Sybil Danning en Pepe Calvo.

Een nog dienstplichtige jongeman gaat als verstekeling naar New York om zijn geëmigreerde vader te bezoeken, die vermoord blijkt te zijn door de mafia. De dader blijkt dezelfde man die hem tijdens de overtocht uit de nood heeft geholpen, van welke situatie de vijanden van de dader gebruik maken om hem te doden en de verdenking op de Italiaan te laden die immers wrokgevoelens moet hebben. Deze te lang uitgesponnen satirische komedie haalt te veel verchillende elementen overhoop om ze aannemelijk of in overzichtelijke onderlinge relatie te maken. Celentano voldoet in zijn rol overigens beter dan in zijn latere, te uitbundige kluchtsuccessen. Het scenario is van de regisseur en vervolgens Castellano & Pipolo, Massimo Franciosa, Luisa Montagna, Sabatino Ciuffini. Door de camera keek Gastone Di Giovanni en Juan Gelpi Puig.

Quando le donne avevano la coda

1970 | Erotiek, Actiefilm, Fantasy

Italië 1970. Erotiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Giuliano Gemma, Senta Berger, Lando Buzzanca, Frank Wolff en Lino Toffolo.

In het stenen tijdperk komt een geïsoleerd levende mannengemeenschap voor het eerst in aanraking met een vrouw, die hen bliksemsnel inwijdt in de seksuele geneugten. Een uiterst curieuze komedie, die alleen in het begin even aardig wil worden om dan in een niet aflatende reeks herhalingen te vallen. Lina Wertmuller schreef mee aan het scenario; Gemma staat op de titelrol als Montgomery Wood.

Dovè vai tutta nuda?

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Tomas Milian, Maria Grazia Buccella, Gastone Moschin, Vittorio Gassman en Lea Lander.

Een degelijke bankemployée keert terug van een buitenlandse zakenreis met een echtgenote, die hij zich niet herinnert ontmoet of gehuwd te hebben, en die behalve een ongegeneerde flapuit ook nog een permanente naaktloopster blijkt te zijn. Ontslag is slechts de eerste van de resulterende complicaties. Meligheid kent geen tijd, hoewel Milian verrassende kwaliteiten toont als komediespeler. De rondborstige expressieloosheid van Buccella vindt ook ideaal emplooi, maar is onvoldoende voor het magere gegeven, zodat de gast-rol van Gassman als de excentrieke aspirant-dief zeer welkom is.

Con quale amore, con quanto amore

1969 | Romantiek, Komedie

Italië 1969. Romantiek van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Aldo Giuffrè, Lou Castel en Erika Blanc.

Een jonge architect probeert op alle manieren de liefde van zijn mooie vrouw terug te winnen, die er met zijn beste vriend en zakenpartner van door is. Middelmatige film, niet zonder humor, maar de vrouwen zijn de moeite waard. Geen buitengewoon spel.

I Met A Girl On My Way To The Crusades

1968 |

1968. Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Ivo Garrani, John Richardson, Monica Vitti, Tony Curtis en Hugh Griffith.

Een jonge architect probeert op alle manieren de liefde van zijn mooie vrouw terug te winnen, die er met zijn beste vriend en zakenpartner van door is. Middelmatige film, niet zonder humor, maar de vrouwen zijn de moeite waard. Geen buitengewoon spel.

La ragazza e il generale

1967 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1967. Drama van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Umberto Orsini, Virna Lisi, Rod Steiger en Vima Lisi.

Een jonge architect probeert op alle manieren de liefde van zijn mooie vrouw terug te winnen, die er met zijn beste vriend en zakenpartner van door is. Middelmatige film, niet zonder humor, maar de vrouwen zijn de moeite waard. Geen buitengewoon spel.

La cintura di castità

1967 | Komedie, Historische film

Verenigde Staten​/​​Italië 1967. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Tony Curtis, Monica Vitti, Hugh Griffith, John Richardson en Nino Castelnuovo.

Onmiddellijk na de huwelijksvoltrekking moet een Italiaanse edelman ten strijde trekken tegen de Moren; hij sluit zijn prille bruid daarom in een kuisheidsgordel. Als hij vertrokken is vermomt ze zich als een dolende ridder om de sleutel terug te halen. Zo komt ze in verschillende avonturen terecht - onder andere in de harem van een sultan - voordat ze haar vrijheid hervindt. Visueel aantrekkelijke, doch onevenwichtige co- produktie die boulevardkluchtverwikkelingen bevat in een middeleeuwse entourage en een weinig amusante anachronistische Amerikaanse dialooghumor. Curtis en Vitti zijn géén combinatie, maar de bijrollen worden ten minste met karikaturale verve gespeeld.

Il Marito mio e l'ammazzo quando mi pare

1967 | Komedie, Misdaad

Italië 1967. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Hywell Bennett, Hugh Griffith, Paolo Stoppa en Vittorio Caprioli.

Een beroemd violist is gelukkig getrouwd met een dertig jaar jongere vrouw, maar hij maakt zich zorgen over haar toekomst na zijn dood. In overleg met haar selecteert hij een jonge huwelijkskandidaat, die echter geen geduld heeft om te wachten tot zijn voorganger een natuurlijke dood is gestorven. De vrouw laat zich inpakken door zijn vuur en wordt medeplichtig aan een reeks steeds mislukkende moordaanslagen. Een onderhoudende komedie wordt gedragen door de ironie en warmte van Griffith als de oude echtgenoot. Bennett daarentegen is zo'n oen dat Spaak overmatige moeite moet doen om aannemelijk te maken dat ze hem verkiest. Uit de luxueuze decors en verkleedpartijen is duidelijk op te maken dat het oorspronkelijk een theaterstuk was.

Adulterio all'Italiana

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Nino Manfredi, Maria Grazia Buccella, Akim Tamiroff en Vittorio Caprioli.

Een jonge vrouw ontdekt dat haar echtgenoot haar bedriegt met haar beste vriendin en dreigt hem ooit met gelijke munt te zullen terugbetalen. De man wordt sindsdien voortdurend geplaagd door wantrouwen en achtervolgt zijn vrouw in allerhande vermommingen. Deze komedie over de Italiaanse dubbele moraal - de man mag wel, de vrouw niet - wordt bekwaam geacteerd en lichtvoetig in beeld gebracht. Een poging tot het scheppen van een werelds beeld leidt echter tot extravagante kleding en kapsels waarmee de actrices voor aap lopen. Scenario van de regisseur, Luigi Malerba en Ottavio Alessi. Camerawerk van Roberto Gerardi.

White Voices

1965 |

1965. Massimo Franc en Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Paolo Ferrari, Graziella Granata, Barbara Steele, Sandra Milo en Anouk Aimée.

Een jonge vrouw ontdekt dat haar echtgenoot haar bedriegt met haar beste vriendin en dreigt hem ooit met gelijke munt te zullen terugbetalen. De man wordt sindsdien voortdurend geplaagd door wantrouwen en achtervolgt zijn vrouw in allerhande vermommingen. Deze komedie over de Italiaanse dubbele moraal - de man mag wel, de vrouw niet - wordt bekwaam geacteerd en lichtvoetig in beeld gebracht. Een poging tot het scheppen van een werelds beeld leidt echter tot extravagante kleding en kapsels waarmee de actrices voor aap lopen. Scenario van de regisseur, Luigi Malerba en Ottavio Alessi. Camerawerk van Roberto Gerardi.

Una Vergine per il principe

1965 | Komedie, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1965. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Vittorio Gassman, Virna Lisi, Philippe Leroy, Maria Grazia Buccella en Tino Buazelli.

Het belangenhuwelijk tussen een renaissance-prins en zijn vrouw wordt ontbonden als de echtgenoot impotent blijkt. De politieke implicaties hiervan zijn zó groot dat de prins voor de ambassadeurs van de verschillende Italiaanse hoven zijn mannelijkheid moet bewijzen met een jonge maagd in zijn slaapkamer. Het scenario is geïnspireerd op correspondentie uit de 16de eeuw en relativeert de Italiaanse renaissance als hoogtepunt van cultuur, wetenschap en moraal tot een broeinest van hypocriet gekonkel. De bittere ironie dat de prins in bed zijn belangen redt maar daarmee ook zijn net gegroeide liefde offert, laat zich echter lang tevoren voorspellen.

Le Voci Bianche

1964 | Komedie, Historische film, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1964. Komedie van Pasquale Festa Campanile en Massimo Franciosa. Met o.a. Paolo Ferrari, Anouk Aimée, Vittorio Caprioli, Claudio Gora en Graziella Granata.

Gecastreerde contratenors zijn risicoloos gezelschap voor getrouwde, adellijke dames, hetgeen een zanger die door een list aan de operatie is ontsnapt, ongekende mogelijkheden biedt. De sterbezetting en de fantasierijke pruikentijd-aankleding weten uitbundig te verhullen, dat de regie en het scenario de meeste kansen van het gegeven hebben laten liggen. Ferrari is te weinig schelms voor de hoofdrol.

Un Tentativo sentimentale

1963 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1963. Drama van Pasquale Festa Campanile en Massimo Franciosa. Met o.a. Françoise Prévost, Jean-Marc Bory, Letitia Roman, Gabriele Ferzetti en Barbara Steele.

Een getrouwde ingenieur begint een avontuurtje met een eveneens getrouwde vrouw. Het is niet zijn eerste avontuurtje, maar ditmaal weet hij de geliefde van haar man te vervreemden. Zelf blijft hij echter besluiteloos. Deze eerste film van het schrijversduo is een poging tot drama in de stijl van Antonioni, maar blijft steken in oever- en wezenloze dialogen.

Il Gattopardo

1963 | Drama, Historische film

Italië​/​​Frankrijk 1963. Drama van Luchino Visconti. Met o.a. Burt Lancaster, Alain Delon, Claudia Cardinale, Rina Morelli en Paolo Stoppa.

De patriarch (Lancaster) van een oude, adellijke familie op Sicilië ziet weemoedig toe hoe zijn neef (Delon) zich in 1860 aansluit bij de strijders van Garibaldi, en later ook nog trouwt met de dochter (Cardinale) van de burgemeester, al komt dat laatste goed uit, omdat ze weliswaar niet van adel is, maar wel schatrijk. Volgens regisseur Visconti is Il Gattopardo 'doortrokken van het gevoel van een naderende dood. De dood van een klasse, van een individu, van een wereld, van een mentaliteit, van bepaalde privileges.' Hij verwerkte het thema tot een klassieker en won er onder andere een Gouden Palm mee.