Friedrich Schröder: muziek.
Er zijn 26 films gevonden.

Ihr schönster Tag

1962 | Komedie, Romantiek, Drama

Duitsland 1962. Komedie van Paul Verhoeven. Met o.a. Inge Meysel, Rudolf Platte, Sonja Ziemann, Götz George en Brigitte Grothum.

Conciërge Annie is trots op haar oudste dochter, die in Amerika met een miljonair is getrouwd. Maar over haar andere dochter, die als serveerster in een nachtclub werkt, maakt ze zich grote zorgen.

Hochzeitsnacht im Paradies

1962 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1962. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Peter Alexander, Marika Rökk, Gunther Philipp en Waltraut Haas.

Dat een operettezanger gaat trouwen met een dochter van een fabrikant zit een revuester danig dwars. De tweede filmversie van de bekende operette, waarin Alexander niet onaardig de rol van Johannes Heesters heeft overgenomen. Ook bekend als Eine Nacht in Venedig.

Italienreise - Liebe inbegriffen

1958 | Romantische komedie

Duitsland 1958. Romantische komedie van Wolfgang Becker. Met o.a. Paul Hubschmid, Susanne Cramer, Walter Giller, Hannelore Schroth en Walter Koch.

Tijdens een rondreis in Italië worden fotomodel Ilse en de aantrekkelijke reisleider Robert smoorverliefd op elkaar. Ilse's jaloerse verloofde Hans zit de tortelduifjes echter gevaarlijk dicht op de hielen.

Das Sonntagskind

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Bollmann, Werner Peters, Günther Lüders en Walter Giller.

Kleermaker wordt kort na WO II door een Britse militaire rechtbank tot een korte gevangenisstraf veroordeeld. Maar omdat hij zijn vrouw niet in de steek wil laten, haalt hij zijn leerling over om voor hem de cel in te gaan.

Das Donkosakenlied

1956 | Drama, Muziek, Komedie

Duitsland 1956. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Stefan Haar, Paul Hörbiger, Sabine Bethmann, Claus Biederstaedt en Willy Fritsch.

Het Russische, negenjarige weesje Peter is dol op muziek van het Donkosaken-koor maar moet door een hartkwaal veel rusten en iedere opwinding uit de weg gaan. Maar wanneer het Donkosaken-koor in München een concert geeft, gaat hij er toch heen.

Charleys Tante

1956 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1956. Komedie van Hans Quest. Met o.a. Claus Biederstaedt, Walter Giller, Heinz Rühmann, Elisa Loti en Ina Peters.

Man wil zijn jongere broer en diens vriend helpen bij hun afspraakje met twee knappe meisjes en verkleedt zich daarom als een rijke tante uit Brazilië.

Briefträger Müller

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Heinz Rühmann, Heli Finkenzeller, Wolfgang Condrus, Rainer Gröbel en Susanne von Almassy.

Postbode die een hekel heeft aan honden, erft miljoenen van zijn tante uit Italië, maar moet zich als tegenprestatie wel ontfermen over haar hond. De grote ster van de Duitse heimatfilm Heinz Rühmann speelt de postbode in deze, tamelijk oubollige, komedie van oerduitse bodem.

Maske in Blau

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Paul Hubschmid, Wilfried Seyfert, Walter Müller en Heli Servi.

Rökk als Gitta, de variété-ster uit de bekende operette van Heinz Hentschke en Fred Raymond, die weigert als model te zitten voor kunstschilder Hubschmid. Het scenario is van Fritz Böttger, Walter Forster en Joachim Wedekind. Camerawerk van Bruno Mondi. Reeds tien jaar ervoor ook al gefilmd door Paul Martin en Forster werkte toen ook mee aan het draaiboek.

Lockende Sterne

1952 | Drama, Muziek

Duitsland 1952. Drama van Hans Müller en Hans Møller. Met o.a. Rudolf Prack, Ilse Steppat, Margot Trooger, Paul Dahlke en Nikolai Kolin.

Een brave machinist bij de Duitse spoorwegen voelt zich plotseling op magische wijze aangetrokken tot het vari[KA1]et[KA1]e. Hij laat baan en vriendin voor wat ze zijn en gaat zich omscholen tot circusartiest. Maar hij merkt al snel dat hij niet geschapen is voor dat ongewisse bestaan en hij gaat terug naar zijn locomotief en zijn geliefde (die natuurlijk op hem heeft gewacht). Prack, indertijd de lieveling van het publiek, doet het als trapezewerker lang niet slecht, maar als acteur kan hij net zo min overtuigen als dit hele melodramatische verhaal.

Professor Nachtfalter

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Rolf Meyer. Met o.a. Johannes Heesters, Gisela Schmidting, Margarete Hagen, Ernst Waldow en Viktor Janson.

Een jonge leraar op een meisjeskostschool is voortdurend op de vlucht voor zijn leerlingen, die in de tienerleeftijd zijn. Hetzelfde vergaat het de eigenaresse van een nachtcafé, met onder haar mannelijke gasten veel aanbidders. Beide gaan pro forma een huwelijk aan, om eindelijk rust te hebben, maar dan breekt de hel pas echt los. Onschadelijke filmlol, opgepept met enkele aardige schlagers.

Die Schuld des Dr. Homma

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Met o.a. Werner Hinz, Ilse Steppat, Albrecht Schoenhals, Viktoria von Ballasko en Liane Croon.

Dokter Hinz is ter dood veroordeeld wegens moord op zijn vrouw door de belastende getuigenis van zijn stiefdochter Croon. Advocate Steppat en haar vader Schoenhals hebben nog 24 uur om Hinz te redden. Belegen, voorspelbaar gerechtszaaldrama over meineed en zelfmoord met bedenkelijke zwart-wit moraal. Het scenario is van Peter Pewas en Hans Otto Schröder. Fritz Arno Wagner stond achter de camera.

Maharadscha wider Willen

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Akos von Ratony. Met o.a. Olga Tschechowa, Kurt Seifert, Sonja Ziemann, Rudolf Prack en Ivan Petrovich.

Drukte rond een zogenaamde wonderkapper, die kale hoofden weer aan een weelderige haardos zou kunnen helpen. Dan worden twee van zijn klanten, een Maharadja en een fabrikant van haargroeimiddelen met elkaar verwisseld. Het verhaal van de film is er letterlijk met de haren bijgesleept, en een paar schlagers of banale grappen kunnen daar geen verbetering in aanbrengen.

Hochzeitsnacht im Paradies

1950 | Muziek

Duitsland 1950. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Johannes Heesters, Fritz Rémond, Fritz Odemar, Gretl Schörg en Oskar Sima.

De bekende operette met schlagers als 'So stell' ich mir die Liebe vor' en 'Ich glaube an dich' met Heesters als een variétéster die eindelijk wel eens trouwen wil.

Nächte am Nil

1949 | Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Wolfgang Lukschy, Sonja Ziemann, Ina Caroll en Gerd Frickhöffer.

Blijspel dat gesitueerd is in de tijd van de zwijgende film: een scenarioschrijver is getrouwd, zonder zijn bruid te bekennen dat hij een verhouding met een actrice had. Tijdens een gemaskerd bal ontmoeten de jaloerse ex-geliefde en de jonge echtgenote elkaar. Banale humor en een ongeloofwaardig verhaal zijn de enige opvallende kenmerken van deze film.

Peter Voss, der Millionendieb

1945 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1945. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Viktor de Kowa, Karl Schönböck, Else von Möllendorff, Hans Leibelt en Georg Thomalla.

De oorspronkelijke Peter Voss-film over de bank, die failliet dreigt te gaan, maar door een vindingrijke medewerker (De Kowa) gered wordt na een spannende reis om de wereld. Dertien jaar later zou Becker een glitterende versie met O.W. Fischer in roulatie brengen. Aangenaam, gedateerd vertier. Felix von Eckhardt schreef samen met regisseur Anton het scenario naar het boek van Gerhard Seeliger. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Akrobat schö-ö-ön

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Charlie Rivel, Karl Schönböck, Klara Tabody, Hans Hermann Schaufusz en Käte Dyckhof.

Een acrobaat krijgt zijn kans in een nachtclub als een collega uitvalt. Staudte's debuutfilm.

Weisse Wäsche

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Paul Heidemann. Met o.a. Harald Paulsen, Carla Rust, Erika Helmke, Günther Lüders en Fritz Hoopts.

Een muzikant wordt wasbaas en vindt een wasmiddel uit dat tot catastrofale resultaten leidt. Een eenvoudig volksstuk met kluchtige situaties en typeringen.

Meine Freundin Josefine

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hilde Krahl, Paul Hubschmid, Fita Benkhoff, Hans Leibelt en Olga Limburg.

Concurrenten in de modewereld vinden elkaar in de liefde. Er wordt veel gepraat in deze luchtige film, waarvan de entourage van modeshows, luxe-interieurs en eetpartijen tijdens WO II op den duur een steeds groter contrast ging vormen met het dagelijks leven.

Ein Windstoss

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Walter Felsenstein. Met o.a. Paul Kemp, Margrit Debar, Paul Bildt, Lina Carstens en Ursula Herking.

Een man komt in nachthemd op de gang te staan omdat zijn deur is dichtgewaaid. Een geslaagde verfilming van Giovacchino Forzano's komedie Un colpo di vento, geregisseerd door de debutant Felsenstein die na WO II één van de belangrijkste operaregisseurs ter wereld zou worden. Rake typeringen, vooral van Kemp.

Die Grosse Nummer

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Karl Anton. Met o.a. Leny Marenbach, Rudolf Prack, Paul Kemp, Charlotte Daudert en Paul Hoffmann.

De dochter van een in de arena omgekomen paardrijdster moet van haar vader de circuswereld mijden. De eenvoudige intrige biedt Anton gelegenheid voor een levendige schildering van het circusleven.

Immer nur du

1941 | Muziek

Duitsland 1941. Muziek van Karl Anton. Met o.a. Johannes Heesters, Dora Komar, Fita Benkhoff, Paul Kemp en Paul Henckels.

Wanneer een beroemde zanger en zangeres met elkaar trouwen, blijkt hij de eerste viool te willen spelen. Alleraardigste - voor de film geschreven - operette, met liedjes van Friedrich Schröder die evergreens zijn geworden en met Heesters in topvorm. Wordt ook vertoond onder de titel MAN MŸSSTE KLAVIER SPIELEN KÖNNEN!

Ihr Privatsekretär

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Karl Friedrich Klein. Met o.a. Maria Andergast, Gustav Fröhlich, Fita Benkhoff, Theo Lingen en Carsta Löck.

Om de juwelen te bemachtigen van de rijke dame Kieperga[KL29] (Benkhoff) doen twee schurken (Lingen en Carl) zich voor als resp. een arts en de uit Mexico teruggekeerde neef van de vrouw. Als de echte neef (Fröhlich), die toevallig opduikt, hier achter komt laat hij zich in dienst nemen als privé- secretaris van zijn tante. Het lukt hem, uiteraard pas na allerlei verwikkelingen, de beide boeven te ontmaskeren. Als beloning krijgt hij de hand van gezelschapsdame Andergast. Een amusant en vlot blijspel met verwisselingen en vergissingen dat ook nu nog niets aan vermakelijkheid heeft ingeboet.

Mann für Mann

1939 | Avonturenfilm

Duitsland 1939. Avonturenfilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Josef Sieber, Gustav Knuth, Gisela Uhlen, Viktoria von Ballasko en Heinz Welzel.

Deze film heeft als achtergrond de aanleg van de autosnelwegen. Hij toont het lot van de arbeiders. Kameraadschap en plichtsbesef spelen hierbij een grote rol. Een liefdesgeschiedenis en een actie van de rampendienst na een aardverschuiving deden de rest om er destijds een groot succes van te maken. Een spannende, meeslepende film, maar ook een propagandafilm voor de aanleg van de autosnelweg. Sinds enige tijd mag de film in Duitsland weer vertoond worden.

Eine Nacht im Mai

1938 | Musical

Duitsland 1938. Musical van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Viktor Staal, Karl Schönböck, Gisela Schlüter en Albert Florath.

Een danseres trouwt met een eenvoudige kelner die haar vroeger in pijnlijke situaties heeft geholpen. De liedjes van Friedrich Schröder en Peter Kreuder vormen het aardigste onderdeel van deze matige film van Marika Rökk. Scenario van Willy Clever. Camerawerk van Robert Baberske.

Sieben Ohrfeigen

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Lilian Harvey, Willy Fritsch, Oskar Sima, Alfred Abel en Erich Fiedler.

Een jongeman verliest bij de beurskrach zijn volledige vermogen: zeven pond! Hij besluit de bankdirecteur voor elk pond een oorvijg te verkopen. Eén van de laatste grote Harvey-Fritsch-komedies met schlagers als 'Ich tanze mit dir in den Himmel hinein' en 'Liebst du mich?'

Weiße Sklaven

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Camilla Horn, Werner Hinz, Agnes Straub, Karl John en Theodor Loos.

Sebastopol, 1917. De stad wordt opgeschrikt door de revolutie. De bolsjewieken trekken er al rovend en moordend doorheen. Boris (Hinz), gisteren nog bediende in het huis van de gouverneur (Loos), wordt tot commissaris van de communisten benoemd. Het lukt Manja, de dochter van de gouverneur (Horn), met haar familie, waaronder haar zwaargewonde vader, een kroeg in te vluchten, waar zij door de waardin (Straub) verborgen gehouden worden. Maar Boris spoort haar op. Hij is verliefd geworden op Manja, hetgeen hem noodlottig wordt. Zij houdt hem aan het lijntje en beschermt zo tevens haar familie. Tot de tsaristische officieren de stad bevrijden en de gouverneursfamilie per schip kan vluchten. Een propagandafilm, waarin de communisten als beesten worden afgeschilderd. Hij is echter zo spannend gemaakt, dat dat op de tweede plaats komt. Zo is ook te verklaren, dat de vrijwillige zelfcontrole (FSK) hem, ondanks het verbod van de geallieerden, vrijgaf. Wereldberoemd werd het lied 'Wenn die Sonne hinter den Dächern versinkt' van Peter Kreuder, dat ook nu nog tot het repertoire van alle grote chansonniers behoort. Ook bekend als PANZERKREUZER SEBASTOPOL.