Kinnosuke Nakamura

Acteur

Kinnosuke Nakamura is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Tange Sazen Hien Laigiri

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Isao Kimura, Keiko Awaji en Wakaba Irie.

Tange Sazen, een eenogige en eenarmige worstelaar, vindt een urn met daarin de sleutel van een verblijfplaats vol goud, maar om deze te bereiken moet hij eerst afrekenen met een vrouwelijke bandiet en vele dieven. Avonturenfilm die absoluut niet interessant is en niets vermeldingswaardigs bevat.

Ganryujima no Ketto

1966 | Actiefilm, Avonturenfilm

Japan 1966. Actiefilm van Tomu Uchida. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Ken Takakura, Wakaba Irie en Rentaro Mikuni.

In de 17e eeuw wordt de samoeria Musashi tot in de dood geconfronteerd met zijn oude vijand Kojiro op het eiland Ganryujima. Dit is de vijfde en laatste film uit de MUSASHI MIYAMOTO-serie gemaakt door Toei. Bestemd voor genre-addicten.

Adauchi

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Takahiro Tamura, Tetsurô Tamba en Ai Sasaki.

De jongere broer van twee sumoerais die zijn vermoord door Shinpachi, is vastberaden laatstgenoemde in een duel om te brengen. Een samoerai-film met meer karakter dan we gewend zijn. De regie was dan ook in handen van [KA1]e[KA1]en van de meest achtenswaardige regisseurs uit die tijd en het scenario is geschreven door niemand minder dan Shinobu Hashimoto, scenarioschrijver bij Kurosawa (onder andere van RASHOMON).

Bushido Zankoku monogatari

1964 | Historische film, Avonturenfilm

Japan 1964. Historische film van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Yoshiko Mita, Masayuki Mori, Kyoko Mishida en Ineko Arima.

Het verhaal van de familie Ikura vanaf het jaar 1610, het jaar waarin het hoofd van de familie aanvaardt heer Hori en zijn clan te dienen. Een meesterljke film, die succes had op diverse festivals en de mythe van de samoerai goed weergeeft.

Sanada Fu-unroku

1963 | Fantasy, Familiefilm, Komedie

Japan 1963. Fantasy van Tai Kato. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Misako Watanabe, Fujio Jerry en Micky Cartice.

We zijn in het jaar 1600: Sasuke bezit het vermogen met zijn blik mysterieuze tegenspoed te veroorzaken. Een fantastische familiefilm van een redelijk niveau waarin het komische niet ontbreekt. De film is gerealiseerd met omvangrijke financiële middelen en is een herverfilming met levensechte acteurs van een tekenfilm.

Hangyakiji

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Daisuke Itoh. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Kaneko Iwasaki, Haruko Sugimura en chiyonosuke Azuma.

De jonge Nobuyasu, lid van de Oda-clan, wordt beroemd door het behalen van zijn overwinning op een lid van de Takeda-clan. Een conventionele samoerai-film, gemaakt in een tijd waarin dit genre hoogtij viert. De regisseur heeft ook voor het script gezorgd.

Ukigusa

1959 | Drama, Experimenteel

Japan 1959. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Machiko Kyo, Ayako Wakao, Kawaguchi Hiroshi en Haruko Sugimura.

Een reizend toneelgezelschap speelt op een afgelegen eiland waar de leider, Nakamura, een bezoek brengt aan zijn onwettige zoon en diens moeder, waarmee hij jaren geleden een verhouding had. Een sterk drama, heel precies en zuiver geregisseerd, uitstekend gespeeld. De eerste kleurenfilm van Ozu. Hij verfilmde hetzelfde verhaal al eens in 1934. USA-titels: DRIFTING WEEDS en FLOATING WEEDS. Scenario van Noda Kogo en Yasujiro Ozu. Camerawerk van Miyagawa Kazuo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kinnosuke Nakamura op televisie komt.

Reageer