Karin Koch

Producer

Karin Koch is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Polder - Tokyo Heidi

2015 | Sciencefiction, Drama

Zwitserland/Duitsland 2015. Sciencefiction van Julian M. Grünthal en Samuel Schwarz. Met o.a. Christoph Bach, Nina Fog, Pascal Roelofse en Philippe Graber.

Wanneer computerspelontwerper Marcus sterft, worden echtgenote Ryuko en zoon Walter geconfronteerd met Marcus' onvoltooide opus: NEUROO-X. Wie zich in dit, voor een duister Chinees conglomeraat ontwikkelde spel begeeft, kan geen werkelijkheid meer van virtualiteit onderscheiden. Zo volstrekt bizar als NEUROO-X is ook deze hersenkrakende, Japanpopculturofiele sciencefictionhallucinatie die zelfs het 'post' in post-modern al lichtjaren voorbij is. Niets hier kan als reëel worden bestempeld, al zien we mensen, landschappen, handelingen die ons bekend voorkomen. Dialogen in curieus koeterwaals, fraaie fotografie in vervreemdende hyperkleuren en zwart-wit.

Miel et cendres

1996 | Drama

Tunesië/Zwitserland/Duitsland 1996. Drama van Nadia Farès. Met o.a. Nozha Khouadra, Amel Ledhili, Samia Mzali, Lara Chaouachi en Naji Najeb.

De verliefde, twintig-jarige Leila (Khouadra) en haar vriend Hassan (Larnaout) worden lafhartig overvallen door drie wrede kerels. Door de tijdige komst van Dr. Boukri en haar vijftien- jarige dochter Mounia (Chaouachi) wordt Leila voor verkrachting behoed. Thuis wacht haar een afranseling door haar vader. Leila ontvlucht het ouderlijke huis, maar krijgt geen hulp van Hassan, die onder druk staat van zijn moeder. Zij vervalt tot prostitutie om aan de kost te komen. Ondertussen brengt Dr. Boukri haar dochter naar de universiteit. Elders in de stad tracht de jonge Naima (Mzali) te ontsnappen aan een gedwongen huwelijk met een man die ze niet kent en wordt Amina (Ledhili) door haar man mishandeld. Beide vrouwen kruisen het pad van Leila. Het portret van vrouwen in een door mannen gedomineerde islamitische maatschappij. De Zwitsers-Egyptische regisseuse Fares is niet bepaald minzaam jegens de mannelijke helft van de bevolking die volgens haar vooral bestaat uit macho's en sadisten. Ondanks haar subjectieve kijk leverde ze een schrijnend document af dat schitterend vertolkt wordt. Een film die uiterst geschikt is als inleiding voor een boeiend debat. Het scenario werd geschreven door Fares, Yves Kropf en Mahmoud Larnaout. De fotografie is van Ismael Ramirez. De film werd overladen met prijzen op kleine festivals in Europa, w.o. het prestigieuze filmfeest van Locaro en Saarbrücken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karin Koch op televisie komt.

Reageer