Henki Kolstad

Acteur

Henki Kolstad is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Villhesten

1994 | Familiefilm, Mysterie, Avonturenfilm, Fantasy

Noorwegen 1994. Familiefilm van Morten Kolstad. Met o.a. Linda Digernes, Susanne Nielsen, Trygve Vassbotn, Michael Solhjem en Arild Elias Torgersen.

Ragnhild (Digernes) is een meisje van elf uit een bescheiden milieu en ze is bang voor paarden. Tijdens een hevig nachtelijk noodweer staat er een paard voor haar raam. Het edele dier is gewond aan zijn been en Ragnhild zou het graag willen helpen door de wond te verzorgen, maar ze durft niet. Als het onweer voorbij is en het paard verdwenen, vraagt Ragnhild in het dorp of iemand een paard gezien heeft. Ze begrijpt snel dat de mensen menen dat zij het legendarische wilde paard bedoelt. Het is een eigenzinnig beest dat de ergste winter en het grootste gevaar heeft overleefd. Ragnhild wil het gaan zoeken. Ze krijgt hulp van Mona (Nielsen), een paardengek, die pas in de buurt is komen wonen. Later komen daarbij het stuk van de klas J[KL23]rgen (Vassbotn) en Runar (Solhjem) en Geir (Torgersen), twee jagerszonen. Ze vinden inderdaad het paard, het is gewond en Ragnhild overwint haar angst, berijdt het en maant het tot kalmte als er twee schoten klinken. Zoveelste paardenfilm, die vooral meisjes rond de negen zal aanspreken, met mooie natuuropnames. Het spel van de amateurs is niet eens onaardig. Het scenario is van regisseur Kolstad en Lars Borg. Het camerawerk is van Pȧl Bugge Haagenrud.

Folk og Rövere i Kardomomme By

1988 | Komedie

Zweden/Noorwegen 1988. Komedie van Bente Erichsen. Met o.a. Sverre Anker Ousdal, Ø yvind Blunck, Jon Eikemo, Brasse Brännström en Grynet Molvig.

Het verhaal van een onooglijk stadje, de mensen die er wonen en hun levens, gebaseerd op de razend populaire verhalen van Tjorbjørn Egner. Lichtvoetig, luchthartig en geestig. Niemand in Kardemomme is helemaal slecht of zeer heldhaftig. Ook bekend als KARDAMOM TOWN.

Olsenbanden möter Konge og Knekt

1974 | Komedie

Noorwegen 1974. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring, Frank Robert en Henki Kolstad.

Vijfde Noorse Olsenbende-film waarin de gesjeesde gangsters de koning, de ridder en de knappe zus van de ridder ontmoeten. Oskar Steingrimsen bewerkte het scenario van Balling-Bahls` oorspronkelijke Deense versie OLSEN-BANDEN SER R[KL24]DT. Het succes van deze idiote kluchten in Noorwegen zorgde er echter voor dat de productiemaatschappij (Teamfilm) ook ernstiger werk kon draaien.

Ture Sventon - privatedetektiv

1972 | Familiefilm, Fantasy, Mysterie

Noorwegen/Zweden 1972. Familiefilm van Per Berglund. Met o.a. Jarl Kulle, Eva Henning, Ȧke Lundquist, Gösta Bredefeldt en Bertil Norström.

De zich per vliegend tapijt verplaatsende gentleman-detective - held uit de succesrijke reeks kinderboeken van Ȧke Holmberg - neemt het op tegen een aartsschurk en achtervolgt hem naar Parijs en door de woestijn van Noord-Afrika. Deze zorgvuldig en met talent gemaakte kinderfilm haalt te veel belevenissen overhoop om de aandacht vast te houden over de te grote lengte. Het succes van het komisch flegma van Kulle lijkt buiten Scandinavië moeilijk te begrijpen.

Vildanden

1963 | Drama

Noorwegen 1963. Drama van Tancred Ibsen. Met o.a. Henki Kolstad, Wenche Foss, Lars Nordrum, Kersti Dalvye en Ola Isene.

Een waarheidzoekende idealist probeert door het zelfbedrog van de mensen van zijn omgeving heen te breken, maar veroorzaakt daarbij de zelfmoord van een twaalfjarig-meisje dat de hypocrisie van haar ouders niet kan verdragen. Henrik Ibsens laatste drama (1884) was het eerste dat verfilmd werd in zijn geboorteland, door zijn eigen kleinzoon, die er een al te academische en statische film van maakte. Zeer goede spelprestaties, dat wel, vooral van de jonge Dalvye als de tragische Hedwig. Eerder gefilmd in 1925 als HAUS DER LŸGE, opnieuw gefilmd in 1976 en 1983.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henki Kolstad op televisie komt.

Reageer