Jean-Michel Defaye

Componist

Jean-Michel Defaye is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Colargol autour du monde

1975 | Familiefilm, Animatie

Frankrijk 1975. Familiefilm van Tadeusz Wilkosz en Albert Barille.

Deze film maakt deel uit van een serie waarin de avonturen van het beertje Colargol verhaald worden. De animatie is geslaagd voor wat betreft de vereenvoudigde maar zeer levendige opzet, wat te danken is aan Wilkosz, de oorspronkelijke auteur. Het scenario herhaalt zich enigszins, wat te wijten is aan de co-regisseur, die toch vooral producent is. Het eindresultaat blijkt voldoende aantrekkelijk te zijn om het beoogde publiek te kunnen bekoren. Ook bekend als LES AVENTURES DE L'OURS COLARGOL.

Le Bourgeois gentil mec

1969 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 1969. Komedie van Raoul André. Met o.a. Jean Lefebvre, Francis Blanche, Darry Cowl, Georges Géret en Annie Cordy.

Een timide onderdirecteur wil om een vergeefse verliefdheid een stoere bink worden. Hij gaat daartoe in de leer bij een mondaine gangster, die hem enige geënsceneerde inbraken laat plegen met de bedoeling zijn pupil daarmee later te chanteren. Zeer vrij geïnspireerd op het klassieke toneelstuk LE BOURGEOIS GENTILHOMME; de zeer weinige goede scenariovondsten zijn rechtstreeks afkomstig van Molière. Lefèvres sullige personage is in zijn hele carrière verrassingsloos en eentonig, maar ditmaal al halverwege de film.

Ces messieurs de la famille

1968 | Komedie

Frankrijk 1968. Komedie van Raoul André. Met o.a. Michel Serrault, Francis Blanche, Darry Cowl, Jean Poiret en Annie Cordy.

Deze dijenkletser gaat over verkoopmanager Gabriel Pelletier (Serrault), die Eric W. Strumberger (Blanche), een belangrijke Amerikaanse cli[KA3]ent onderdak verlenen moet. Er staan grote commerci[KA3]ele belangen op het spel. Mr. Strumberger is afkomstig uit het puriteinste gedeelte van Amerika en hij moet het juiste beeld krijgen van de ideale Franse familie Doorsnee. De ellende begint echter meteen goed: Madame Pelletier (Carr[KA2]ere) wordt door een misverstand opgepikt als tippelaarster; dochter Nicole (Gael) komt schijnbaar dronken thuis van een feestje, zoon Richard (Tribout) wordt van school gestuurd wegens het organiseren van illegale weddenschappen en monsieur Pelletier`s zwager Bernard (Poiret) zit met een lijk in de armen... Leutige boulevardklucht waarvan je de grappen al mijlen ver van te voren ziet aankomen, die nu gereduceerd is tot een nostalgische belevenis om de - vaak nog jonge - acteurs van toen aan het werk te zien. Het scenario is van Jacques Dreux en de beelden zijn van Didier Tarot.

Le bonheur

1965 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1965. Drama van Agnès Varda. Met o.a. Jean-Claude Drouot, Claire Drouot, Marie-France Boyer, Sandrine Drouot en Olivier Drouot.

Een timmerman is gelukkig in zijn huwelijk, gezin en werk. Een verliefdheid op een PTT-beambte geeft hem, vindt hij, de kans om nóg gelukkiger te worden. Hij vertelt zijn vrouw doodleuk dat hij een affaire heeft. Zij zegt hem dat zij slechts wil dat hij gelukkig is. En hij gelooft haar. Wrang verhaal, verpakt in een al te esthetische vormgeving waarbij elke opname een superieure reclamefoto lijkt en de tinten van de kleding precies zijn aangepast aan de omgeving, tot en met de herfstbladeren. De muziek strijkt voor het overige alles glad. Scenario van Varda.

Pouic-Pouic

1963 | Komedie

Frankrijk 1963. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Louis de Funès, Jacqueline Maillan, Mireille Darc, Philippe Nicaud en Roger Dumas.

Na zo'n honderd filmrollen groeide Louis de Funès in de jaren zestig uit tot de populairste komiek van Frankrijk. Pouic-Pouic is de eerste film die hij maakte met regisseur Girault, later verantwoordelijk voor de zeer succesvolle Le Gendarme-reeks. In deze drukke klucht speelt De Funès met veel driftige armgebaren een belegger die een waardeloos eigendomsbewijs van een stuk land in Zuid-Amerika probeert te verkopen aan een miljonair. Zijn dochter komt ondertussen aanzetten met een nep-echtgenoot en zijn vrouw heeft het druk met een kip genaamd Pouic-Pouic.

Les Veinards

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Philippe de Broca, Jean Girault en Jack Pinoteau. Met o.a. France Anglade, Francis Blanche, Blanchette Brunoy, Daniel Ceccaldi en Geneviève Cluny.

Een vijfluik waarin de personages respectievelijk een nertsmantel, een gastronomisch maal, een nacht met een filmster, een luxe-jacht en de loterij winnen, met onverwachte en tegenvallende gevolgen. Een sterke rolbezetting in deze episodenfilm die niet meer is dan een reeks zonder veel surprises uitgebouwde moppen. De anders geestrijker De Broca onderscheidt zich hier in niets van zijn in deze ongein gespecialiseerde collega's.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Michel Defaye op televisie komt.

Reageer