Mohamed Bakri

Acteur

Mohamed Bakri is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La maison de la mémoire

1983 | Drama

Marokko/Egypte/België 1983. Drama van Samy Pavel. Met o.a. Karim, Mohamed Bakri, Faouzia El Alaoui en Nadia Guelil.

Aan de hand van de herinneringen van de naar Amerika geëmigreerde filmoperateur Rahal Amin Touati, die door de Egyptische romanschrijver Albert Cosseri te boek werden gesteld, heeft Pavel, die Touati in New York leerde kennen, een symbolische film gedraaid over de armoede in de Maghreblanden. Door de ogen van een kind ziet de kijker hoe in Noord-Afrika vooral Berbers, Moslims en joden in vervallen huizen wonen en op allerlei manieren onder de huur proberen uit te komen omdat ze straatarm zijn. Ze proberen te voorkomen dat hun onderkomens echte ruïnes worden, terwijl de huiseigenaren z.g. officiële taxateurs sturen om de echte 'huurwaarde' te schatten. Tegelijkertijd is de film het verslag van de onderdrukte arabische vrouw in het dagelijkse leven, terwijl zij de spil is van het gezin. Door de povere leefomstandigheden begint de uittocht, voornamelijk naar Europa. Gedraaid in Marokko, een oprechte, maar zeer trage mileuschildering, die de grote tegenstellingen goed tot uitdrukking brengt.

Hanna K.

1983 | Drama

Frankrijk/Israël 1983. Drama van Costa-Gavras. Met o.a. Jill Clayburgh, Jean Yanne, Gabriel Byrne, Mohamed Bakri en David Clennon.

De Joodse Amerikaanse advocaat Hanna Kaufman (Clayburgh) moet in Jeruzalem een Palestijn verdedigen (Mohammad Bakri) die wordt beschuldigd van terrorisme nadat het leger hem heeft opgepakt in bezet gebied. De man beweert dat hij enkel wilde terugkeren naar zijn geconfisqueerde huis. Hanna ziet wel wat in zijn verhaal, en jaagt daarmee het Israëlische establishment in de gordijnen. Activist Costa-Gavras liet alle finesse varen en fabriceerde een tenenkrommend eenzijdig pamfletdrama, waarin de Israëliërs worden neergezet als starre malloten en Palestijnen als eervolle patriotten. Treffend tijdsbeeld, afleidend belerend verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mohamed Bakri op televisie komt.

Reageer