J. Christian Ingvordsen is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

The Outfit

1993 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1993. Actiefilm van J. Christian Ingvordsen. Met o.a. Lance Henriksen, Billy Drago, Martin Kove, Rick Washburn en Josh Mosby.

Actiefilmpje dat gesitueerd is tijdens de grote drooglegging van 1930. Fictieve FBI-agent Bone Conn krijgt te maken met notoire gangsters als Dutch Schultz en Legs Diamond. Het is een tijdverdrijvertje met genreveteranen. Uitsluitend novicen zullen zich laten verrassen door het in elkaar gewrochte scenario van producent/cameraman Steven J. Kaman, regisseur Ingvordsen en Whitney Ransick. Uit de koker van Shapiro-Glickenhaus en dat zegt ingewijden genoeg. Een afrader. Heeft niets te maken met het onderhoudende drama van dezelfde titel uit 1974 met Robert Duvall van John Flynn, al speelt dat ook in gangsterkringen.

Blue Vengeance

1990 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van J. Christian Ingvordsen. Met o.a. Rick Wasburn, Johnny Stumper, John Rano, Stewart Garrison en Dan Lutzky.

De binnenstad van Boston wordt opgeschrikt door een serie moorden die door dezelfde persoon gepleegd lijken te zijn. Een klus voor een op non-actief en aan de drank verslaafde politierechercheur. Weinig indrukwekkend scenario van Dan Kuchuk, John Weiner en regisseur Ingvordsen. De clich├ęs swingen de pan uit. Camerawerk van Steven W. Kaman.

Mob War

1989 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van J. Christian Ingvordsen. Met o.a. Johnny Stumper, David Henry Keller, Jake Lamotta en John Christian Ingvordsen.

Ingvordsen maakt technisch knappe actiefilms die echter steeds in een lege fabriekshal eindigen. Hij schreef zelf het verhaal, speelt een rolletje in deze ondergrondfilm waarin een mafiaboss beroep doet op een public relationsbureau om zijn imago op te vijzelen (!). Te veel knipoogjes (of gebrek aan inspiratie?) naar THE GODFATHER en jammer van de ordinaire shootout aan het eind. Scenario van regisseur Ingvordsen. Camerawerk van Steven W. Kaman.

Shock Troop

1988 | Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van J. Christian Ingvordsen. Met o.a. John Christian, Oliver Daniels, Shareen Mitchell en Danny Aiello.

De koude oorlog wordt nog eens uit de ijskast gehaald door een Amerikaans kapitein het elektronisch geheugen uit een Sovjethelicopter te laten stelen. Uiteraard een onmogelijke missie. Afghanistan wordt erbij gesleurd, bevroren wildernissen in de Sovjet-Unie, de KGB, een slavenkamp en dies leuks meer. Allemaal echter weinig overtuigend ondanks de goede bedoelingen van regisseur-scenarist Ingvordsen.

Hangmen 2 - The Mission

1987 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van J. Christian Ingvordsen. Met o.a. Rick Washburn, John Christian, Stuart Garrison Day, Ammanda Zinsser en Johnny Stumper.

De verdere lotgevallen van Washburn als Frank White, Vietnamveteraan, CIA-agent en huurling die opnieuw opheldering moet brengen bij CIA-afrekeningen. Ondanks een wat beter scenario (van regisseur Ingvordsen en hoofdrolspeler Washburn!) rommelig in beeld gebracht met veel gore fabrieksloodsen en rondsuizende kogels.