Julian Blaustein: cast en productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Pokémon: The First Movie

1999 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Anime

Japan​/​​Verenigde Staten 1999. Animatie van Michael Haigney en Kunihiko Yuyama. Met o.a. Jay Goede, Addie Blaustein, Ted Lewis, Rodger Wallis en Julian Blaustein.

Khartoum

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Avonturenfilm van Basil Dearden en Eliot Elisofon. Met o.a. Charlton Heston, Laurence Olivier, Richard Johnson, Ralph Richardson en Alexander Knox.

Het is 1883. Mahdi Olivier, die beweert een afstammeling te zijn van Mohammed, staat aan het hoofd van een machtig leger van 100.000 fanatieke volgelingen. Hij wil het land bevrijden van het Brits-Arabische juk. De jonge, ambitieuze Generaal Charles Gordon (Heston) wordt belast met het evacueren van de 13.000 Britse onderdanen uit Khartoum. Accuraat scenario van Robert Ardrey bestaat meer uit dialogen dan actie. Hoe indrukwekkend de film ook gemaakt is, hij gaat toch vervelen. Schitterende confrontatie tussen twee topacteurs in een film die alles had om grandioos spektakel te brengen, maar die uiteindelijk teleurstelt.

Four Horsemen of the Apocalypse

1962 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van Vincente Minnelli. Met o.a. Glenn Ford, Ingrid Thulin, Charles Boyer, Lee J. Cobb en Paul Henreid.

Vergeleken met de zwijgende versie van Rex Ingram uit 1921 (met Valentino in de hoofdrol van een jonge Argentijn en een verhaal dat speelde tijdens WO I in Frankrijk), is dit dure glamour op platgetreden paden, waarbij elk gevoel voor realiteit verloren is. Het verhaal gaat over een familie die deels in bezet Frankrijk leeft en deels in nazi-Duitsland. Ze vechten aan beide zijden van het front tijdens WO II. Angela Lansbury zou de dialogen van Thulin ingedubd hebben. Robert Ardrey en John Gay bewerkten een roman van Vincente Blasco-Ibañez tot scenario. Camerawerk van Milton Krasner. Metrocolor. Gefilmd in CinemaScope.

Two Loves

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Charles Walters. Met o.a. Shirley MacLaine, Laurence Harvey, Jack Hawkins, Juano Hernandez en Nobu MacCarthy.

In een afgelegen plaats in Nieuw-Zeeland ontmoet de onorthodoxe lerares Anna Vorontosov (Maclaine) de verwarde professor Paul Lathrope (Harvey). Totaal gedeprimeerd dreigt deze voortdurend dat hij zelfmoord gaat plegen. De film eindigt met een gewelddadige climax. Knap gespeeld, sentimenteel drama naar de roman The Spinster van Sylvia Ashton Warner. Er werd goed gebruik gemaakt van de exotische locaties, zonder dat deze de opbouw van het verhaal of de sfeer verstoren. MacLaine en Harvey spelen de sterretjes van de hemel, maar hun talent had toch een beter verhaal verdiend. Het scenario is van Ben Maddow. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

Cowboy

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Delmer Daves. Met o.a. Glenn Ford, Jack Lemmon, Anna Kashfi, Brian Donlevy en Dick York.

Grootse western rond een hotelklerk uit Chicago die in 1872 zijn geluk beproeft als cowboy. 'Cowboy is really the best, cause it's really the West,' bezwoer een jonge Jack Lemmon in een reclamefilmpje in 1958. En het moet gezegd, Cowboy is een volwassen western met serieuze verhandelingen over liefde en vriendschap, verstevigd met vooruitstrevend titelwerk van meester-graficus Saul Bass en soepele trompetklanken van virtuoos Rafael Mendez. Gebaseerd op de deels gefingeerde memoires My Reminiscences as a Cowboy van homo universalis Frank Harris. Uitgevoerd in kleurig Technicolor.

Désirée

1954 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1954. Historische film van Henry Koster. Met o.a. Marlon Brando, Jean Simmons, Merle Oberon, Michael Rennie en Cameron Mitchell.

Zwaar aangelengd historisch drama met Marlon Brando als Napoleon, een man die wordt neergezet als een speelbal van zijn op hol geslagen testosteronspiegel. Opkomst en ondergang van de kleine grote veldheer liggen in handen van de bekoorlijke tiener Désirée (Jean Simmons) die hij omwille van zijn carrière verlaat en die hem jaren later overhaalt om de boel de boel te laten en te vertrekken naar St. Helena. Een visueel fraaie film gebaseerd op de roman van Annemarie Selinko.

The Day the Earth Stood Still

1951 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Robert Wise. Met o.a. Michael Rennie, Patricia Neal, Hugh Marlowe, Sam Jaffe en Frances Bavier.

Klassieke sf-parabel met een nobele boodschap. Sinds er in Washington een vliegende schotel is geland gebeuren er rare dingen. Zomaar opeens valt de stroom overal ter wereld een half uur uit. Er rijden geen auto´s meer, treinen ook niet, maar er vallen geen vliegtuigen uit de lucht en in de ziekenhuizen kan men rustig door opereren. Waaruit mag blijken dat de buitenaardse bezoekers misschien een beetje onhandig zijn maar het niet echt slecht met de wereld voor hebben. Toch raakt het Amerikaanse opperbevel in paniek, net als bij de komst van E.T. De 'marsman´ in het verhaal (Rennie) heeft het vertrouwenwekkende uiterlijk van een ascetische zakenman. 'Plak ´m een baard op en het is Christus,´ zei regisseur Wise in een interview.

Broken Arrow

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Delmer Daves. Met o.a. James Stewart, Jeff Chandler, Debra Paget, Basil Ruysdael en Will Geer.

Befaamde western waarin Stewart de rol van Tom Jefford speelt, die probeert de vrede met de Apachen en hun grote leider Cochise (Chandler) te handhaven. Hierdoor neemt hij stelling tegen de blanken die een oorlog proberen uit te lokken en de Indianen als tweederangs mensen willen behandelen. Vanaf dit moment nam de westernindustrie het vaak op voor de Indianen in plaats van hen alleen maar als bloeddorstige agressieve wezens af te schilderen. Indianen kregen nu ook gevoel en kenden nu ook liefde. Het scenario van Michael Blankfort is gebaseerd op de roman [KL]Blood Brother[KLE] van Elliott Arnold. De film werd gevolgd door een gelijknamige tv-serie (1956-1958) met John Lupton en Michael Ansara in de rollen van Stewart en Chandler.