David Murray

1955 Acteur, Componist

David Murray (1955) is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Karmen Geï

2001 | Musical, Drama

Senegal/Frankrijk/Canada 2001. Musical van Joseph Gaï Ramaka en Joseph Gaï Ramaka. Met o.a. Jeinaba Diop Gaï, Magaye Adama Niang, Stephanie Biddle, Thierno Ndiaye Dos en El Hadji Ndiaye.

Deze film zou de 52ste, weliswaar uiterst vrije verfilming van de roman van Prosper M[KA1]erim[KA1]ee uit 1845 [KL]Carmen[KLE] zijn, later bewerkt tot de gelijknamige beroemde opera door Georges Bizet in zijn stervensjaar 1875. Van het oorspronkelijke verhaal en de oorspronkelijke opera is niet veel overeind gebleven, behalve de titel misschien. Karmen Ge[KA3]i (Ga[KA3]i) zit vast in een gevangenis in Dakar in Senegal. Ze verleidt de directrice Angelique (Biddle), die smoorverliefd op haar is. Zo kan Karmen ontsnappen, waarop ze de bruiloft van kolonel Lamine Diop (Niang) zodanig verstoort dat hij onder haar betovering valt. Dit leidt tot zijn val en hij belandt achter de tralies. Karmen zorgt er dan voor dat hij met behulp van haar kameraden uit de onderwereld kan ontsnappen. Ze verklaart daarna dat Angelique waarschijnlijk haar enige grote liefde is. In het tamelijk bizarre scenario van regisseur Ramaka komt ook nog het nodige politieke tumult tegen de dictatuur voor (wie een beetje volgt wat er in Afrika gebeurt, hoeft dit niet te verbazen); het zijn echter Gaï als biseksuele heldin, het fraaie camerawerk van Bertrand Chatry en de muziek - Afro pop, avant jazz van saxofonist-componist David Murray, Doudou N'Diaye Rose op de drums en El Hadji Ndiaye - die deze Afrikaanse Carmen- bewerking interessant maken. De idiote subplots vol gaten ben je dan geneigd over het hoofd te zien. De productie is heel verzorgd en voor westerse kijkers best aanvaardbaar.

Robert Altman's Jazz '34

1996 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten/Frankrijk 1996. Documentaire van Robert Altman. Met o.a. Jesse Davis, David 'Fathead' Newman, Ron Carter, Christian McBride en Tyrone Clarke.

Altman brengt de Kansas City jazz scene weer tot leven aan de hand van geïmproviseerde jazzsessies. Hedendaagse jazzmuzikanten brengen een eerbetoon aan aloude jazzlegendes

Dernier stade

1994 |

Frankrijk/België 1994. Christian Zerbib. Met o.a. Siemen Rühaak, Philippe Volter, Charles Berling en Anne Richard.

Altman brengt de Kansas City jazz scene weer tot leven aan de hand van geïmproviseerde jazzsessies. Hedendaagse jazzmuzikanten brengen een eerbetoon aan aloude jazzlegendes

Jetzt und alles

1981 | Misdaad, Muziek

Duitsland 1981. Misdaad van Dieter Meier. Met o.a. Richy Müller, Jean Pierre Kalfon, David Murray, Claus Hensel en Horst Furcht.

Een rock-muziekfilm in de tradities van de inmiddels internationaal wordende Neue Deutsche Welle. Een musicus en een misdadiger beramen dé grote kraak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Murray op televisie komt.

Reageer