Chieko Baisho

Acteur

Chieko Baisho is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Uemura naomi monogatari

1986 | Biografie, Avonturenfilm

Japan 1986. Biografie van Junya Sato. Met o.a. Toshiyuki Nishida, Chieko Baisho en Masato Furuoya.

De film over het leven van Naomi Uemura, de eerste Japanse alpinist die de toppen van de Mont Blanc, Matterhorn, Killimanjaro, El Plata, Aconcagua, Mount Sanford en Everest bedwong. Ondanks het goede spel van de hoofdrolspeler, is de film vreselijk saai en komt er bijna geen eind aan.

Station

1981 | Misdaad

Japan 1981. Misdaad van Yasuo Furuhata. Met o.a. Ken Takakura, Chieko Baisho, Ayumi Ishida, Yoko Kotegawa en Setsuko Kerasuma.

Takakura (bekend door o.a. YAKUZA en BLACK RAIN) wordt de Japanse Lino Ventura genoemd. In deze boeiende film is hij een terrierachtige rechercheur die zich bezig houdt met de opsporing van een moordenaar, die al heel wat politiemensen heeft koud gemaakt en in de dossiers bekend staat als 'Criminal 22'. Behalve een detectivefilm is het ook een bitterzoet drama, waarin de hartstocht van de eenzame speurder voor een mooie vrouw op cynische wijze wordt gebroken. Camerawerk van Daisaku Kimura.

Shiawase no kiroi hankachi

1978 | Drama, Romantiek

Japan 1978. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Ken Takakura, Chieko Baisho, Tetsuya Takeda, Kaori Momoi en Kiyoshi Atsumi.

Een ex-gevangene besluit op aandringen van twee jonge mensen zijn ex-echtgenote te bezoeken. Zij worden herenigd en ook het jonge stel vormt uiteindelijk een paar. Deze film toont wel hoe na veel omzwervingen de werkelijke waarde van het leven wordt ontdekt, maar de menselijke emoties gaan schuil achter oosterse ingetogenheid.

Kazoku

1970 | Drama

Japan 1970. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Chieko Baisho, Hisashi Igawa, Chishû Ryû en Gin Maeda.

Na een tragisch verlopen treinreis arriveert een jong gezin op Hokkaido waar zij als landbouwers een toekomst hopen op te bouwen. Yamada's hoofdthema verliest aan geloofwaardigheid door het zeer snel verwerken van de dood van vader en kind, en rijmt niet altijd met het belang van het gezinsleven.

Un Ga Yokerya

1966 | Komedie

Japan 1966. Komedie van Yoji Yamada. Met o.a. Hajime Hana, Chieko Baisho, Hiroshi Inuzuka en Misako Tominaga.

Een groep mensen leidt een gelukkig bestaan in de buitenwijken van Tokio waar hen allerlei avonturen overkomen: ze animeren een lijk door hem te bevelen de mensen schrik aan te jagen, ze wreken zichzelf op de eigenaren van enkele terreinen en wonen de bruiloft van een snoezig meisje bij. Leuke komedie vol met schelmenstreken.

Kiri no hata

1966 | Misdaad, Actiefilm

Japan 1966. Misdaad van Yoji Yamada. Met o.a. Chieko Baisho, Osamu Takizawa, Michiyo Aratama en Yusuke Kawazu.

Een jong meisje besluit zich te wreken op de advocaat die schuldig is aan het feit dat haar broer ten onrechte ter dood is veroordeeld. Een aanstootgevend misdaad-melodrama, duidelijk gebaseerd op de bekende film EN CAS DE MALHEUR.

Niju-Issai no Chichi

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Noboru Nakamura. Met o.a. Kei Yamamoto, Chieko Baisho en Isao Yamagata.

Een belangrijke schrijver wordt gekweld door de ongeneeselijke ziekte van zijn moeder. Ongenietbare Japanse soap- opera, geschreven door de regisseur zelf.

Dojo Yaburi

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Seiichiro Uchikawa. Met o.a. Isamu Nagato, Teetsuro Tamba, Shima Iwashita en Chieko Baisho.

Om aan haar lot van concubine te ontsnappen, ontvlucht een meisje het land in gezelschap van haar minnaar, een schermmeester. Deze film houdt zich aan alle conventies die voor de Japanse avonturenfilm over samoerais, gelden.

Hana no Maiko-han

1964 | Romantiek, Drama

Japan 1964. Romantiek van Yasukazu Ichimura. Met o.a. Chieko Baisho, Yukio Hashi, Dotaro Mizushima en Bonta Seshi.

Een geisha die graag balletdanseres wil worden, wordt zonder al te veel verwachtingen verliefd op een man. Melodrama over het alledaagse leven, en van weinig belang.

Kaasan Nagaiki Shitene

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Yoshiro Kawazu. Met o.a. Homare Saguro, Chieko Baisho, Yasuke Kawazu, Kinuyo Tanaka en Keiji Sada.

Na zijn studie beïndigd te hebben, keert een jongen terug naar zijn moeder en moet vervolgens kiezen tussen de familieplicht en zijn carrière. Een bescheiden en zwakke film, beïnvloed door befaamde Amerikaanse klassiekers.

Futaride Aruita Iku-Shunju

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Keiji Sada, Hideko Takamine, Toyozo Yamamoto en Chieko Baisho.

Hoe een echtpaar, Yoshio en Toraé, hun best doen om hun zoon zijn studie aan de universiteit te laten voltooien. Een zeer middelmatige film met een hindelijk belerende toon en een totaal gebrek aan maatschappelijke visie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chieko Baisho op televisie komt.

Reageer