Stefan Sporbert

Producer

Stefan Sporbert is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Freistatt

2015 |

Duitsland 2015. Marc Brummund. Met o.a. Louis Hofmann, Alexander Held, Stephan Grossmann, Katharina Lorenz en Max Riemelt.

Het is 1968 en de veertienjarige Wolfgang (Hofmann) voert een strijd met zijn stiefvader, die hem uiteindelijk naar een christelijk heropvoedingstehuis in Saksen stuurt. Geen rockmuziek en gezellig gehang met vrienden meer: de jongen komt in een soort werkkamp terecht, waarin tieners worden vernederd en mishandeld. Regisseur Brummund maakte een filmisch commentaar op praktijken die in Duitsland tot in de jaren zeventig voortduurden. Met het engagement zit het wel goed, maar de film is tegelijkertijd wat schematisch en voorspelbaar van opzet.

Wolfskinder

2013 | Drama, Historische film

Duitsland 2013. Drama van Rick Ostermann. Met o.a. Jördis Triebel, Levin Liam, Helena Phil, Vivien Ciskowski en Patrick Lorenczat.

Wolfskinder is de benaming van kinderen die vanaf 1945 op de vlucht voor het Rode Leger ontsnapten van Oost-Pruisen naar Litouwen. Debuterend speelfilmregisseur Ostermann verdiepte zich in deze groep van zo'n 5000 kinderen, van wie de meesten hun ouders hadden verloren door oorlogsgeweld, ondervoeding of ziektes. Hij vertelt hun verhaal aan de hand van twee jonge broers in de verraderlijk idyllische grensstreek, waar de oudste hun stervende moeder belooft dat ze naar een Litouwse boerderij zullen vluchten. Onvoorstelbaar drama, verteld met minimale dialogen, en de lieflijke natuur als onverschillige achtergrond.

Die Frau, die sich traut

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Marc Rensing. Met o.a. Steffi Kühnert, Jenny Schily, Christina Hecke, Lene Oderich en Steve Windolf.

De vrouw, die durft. Dat is vijftiger Beate (Steffi Kühnert), een telg uit de DDR-zwemgeneratie. Een harde werker en ijverige moeder, die ooit de Olympische Spelen misliep vanwege een zwangerschap. Na de diagnose kanker - wat ze niemand vertelt - gooit ze haar leven om ('moeder wast niet meer!') en begint met trainen om Het Kanaal (33 km) over te zwemmen. Die Frau, die sich traut mist focus, met een vrouw die grip probeert te krijgen op een droom, een ziekte, een DDR-mentaliteit, op kinderen, en vrienden. Niettemin een goedbedoeld portret van een binnenvetter tegen wil en dank.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stefan Sporbert op televisie komt.

Reageer