Chiezo Kataoka

Acteur

Chiezo Kataoka is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Gokinzo Yaburi

1964 | Avonturenfilm, Thriller, Historische film

Japan 1964. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Hashizo Okawa, Chiezo Kataoka, Yukiji Asaoka en Tetsurô Tamba.

In het feodale tijdperk bereidt een bekende boef, samen met een jonge gokker en een ambtenaar, de roof voor op de schatkist van de staat. Een avonturenfilm met karaktertrekjes van een thriller; in deze mengeling van genres is de overigens beperkte bekoorlijkheid van deze film gelegen.

Jusan-nin no shikyaku

1963 | Misdaad, Drama, Avonturenfilm

Japan 1963. Misdaad van Eiichi Kudo. Met o.a. Chiezo Kataoka, Kotaro Satomi, Ryohei Uchida, Tetsuro Tanba en Kanjuro Arashi.

Het is 1844. Het tirannieke gedrag van Nariaki, de oudste broer van de Shogun, verontrust de ministers en ze besluiten een bende huurmoordenaars in te zetten om Nariaki uit de weg te ruimen. Dertien mannen zullen strijd leveren met de ruim vijftig bewakers van Nariaki. Een spectaculair, zij het bij vlagen langdradig epos met indrukwekkende gevechtstaferelen. Ook bekend als THIRTEEN MURDERERS.

Jitsuroku chushingura

1928 | Avonturenfilm

Japan 1928. Avonturenfilm van Shozo Makino. Met o.a. Yoho II, Tsuzuya Moroguchi, Kobunji Ichikawa, Masahiro Makino en Chiezo Kataoka.

Al de tw[KA1]e[KA1]ede verfilming van een populaire Japanse legende over 47 samoerai die de moord op hun meester willen wreken. De bekendste verfilming is die van Mishoguzi (in twee delen) uit 1942. Als deze versie bij vlagen ietwat ongestructureerd overkomt is dat het gevolg van een brand in de studio die een gedeelte van het al opgenomen filmmateriaal vernietigde.

Horo zanmai

1928 | Drama

Japan 1928. Drama van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Chiezo Kataoka, Ryuzo Takei, Hisao Nakamura, Kobunji Ichikawa en Shoroku Onoe.

Een geforceerd psychologisch drama over een samoerai die onder de invloed komt van een andere samoerai en dan zijn gezin verwaarloost. Zowel de ouderdom als de vrij ontoegankelijke cultureel-filosofische context maakt deze vroege Japanse film uitsluitend interessant voor liefhebbers van de Japanse cinema. Ook bekend als THE WANDERING GAMBLER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chiezo Kataoka op televisie komt.

Reageer