Richard Ng

Acteur

Richard Ng is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Gungun Hongchen

1990 | Oorlogsfilm, Romantiek

Hongkong SAR van China 1990. Oorlogsfilm van Yim Ho. Met o.a. Lim Ching-hsia, Chin Han, Maggie Cheung, Richard Ng en Josephine Koo.

Tijdens WO II wordt een Chinese schrijfster verliefd op een Japanse officier die belast is met culturele zaken. Ondanks hints vanuit haar gemeenschap de verhouding te beëindigen, gaat ze ermee door totdat de krijgshandelingen hen scheiden. Na de oorlog ontmoet ze hem weer en dat wekt de passies op, maar rijt ook oude wonden open. Een boeiende film, die in 1990 meervoudig bekroond werd.

Mr. Vampire III

1988 | Horror, Komedie

Hongkong SAR van China 1988. Horror van Eric Lau. Met o.a. Lam Ching-Ying, Richard Ng, Lui Fong en Billy Lau.

Een vervelend vervolg-op-een-vervolg, dat toch een kassukses werd. Een idiote plot en overdreven, amateuristisch spel. De geesten zijn niet erg overtuigend of angstwekkend en de visuele effecten zijn flauw. Lam Ching-Ying als een serieuze Taoïstische priester probeert de simplistische plot wat op te krikken, maar zonder succes. De bijrollen worden dik aangezet en Ng speelt weer eens voor Lady Godiva.

The Wrong Couples

1987 | Komedie, Drama

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van John Chiang. Met o.a. Richard Ng, Josephine Siu Fong Fong, Paul Chiang, Pauline Kwan en Maggie Li.

Het idool van de Kantonese film van de jaren zestig maakt een opmerkelijke comeback in een komedie à la Neil Simon. Siao Fong Fong is charmant en ontroerend als oude vrijster die verliefd wordt op toevallige huisgenoot Richard Ng, en diens dochter. Goed spel in een prima film die helaas voorspelbaar en melodramatisch eindigt. Toch een van de betere Hongkong-films van 1987. Fong en Ng werken goed samen, met elkaar en met de rest van de goede spelers.

My Cousin, the Ghost

1987 | Komedie, Horror

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van Wu Ma. Met o.a. Richard Ng, Kenny Bee, Wu Ma en Wong Won Sze.

De eigenaar van een restaurant in Londen keert terug naar Hongkong en betrekt daar een huurkamer. Een vorige huurder was 'Rose', een nachtvlinder die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Haar geest doolt nog steeds rond en wordt verliefd op de nieuwe huurder. Een slapstick-bewerking van Roman Polanski's LE LOCATAIRE, met komiek Ng in grote vorm.

Twinkle, Twinkle Lucky Stars

1986 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1986. Komedie van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Yuen Biao, Samo Hung, Richard Ng en Charles Chin.

Chan, Hung en Biao de 'Lucky Stars' weer in actie; dit keer om een fraaie politieagente te ondersteunen als er gangstermoorden gepleegd worden op haar collegae.

Winners and Sinners

1983 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1983. Actiefilm van Samo Hung. Met o.a. Jackie Chan, Samo Hung, Richard Ng, Charlie Shin en Wong Pin Yin.

Vijf spitsboeven besluiten na hun vrijlating uit de gevangenis het rechte pad te kiezen. Helaas ontkomen ze niet aan hun verleden als voormalige collegae in het kwaad met hen nog oude rekeningen te vereffenen hebben. Gelukkig is inspecteur Chan er nog om hen te helpen bij de grote schoonmaak. Mager omhulsel als verpakking voor oosterse actie en acrobatiek. Volslagen verrassingsloos. Scenario van Wong Pin Yu en regisseur Hung. Camerawerk van Lau Kwun Wai.

Mr. Boo

1979 | Komedie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1979. Komedie van Michael Hui. Met o.a. Michael Hui, Samuel Hui, Ricky Hui en Richard Ng.

Deze Hong Kong-variant op het private eye-genre, waarin een privé-detective en zijn assistent in allerlei hachelijke dan wel komische situaties verzeild raken is totaal niet leuk en bovendien in technisch opzicht ondermaats. Scenario van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Ng op televisie komt.

Reageer