Patrick Saglio

Regisseur

Patrick Saglio is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le masque

1991 | Misdaad

België/Frankrijk 1991. Misdaad van Patrick Saglio. Met o.a. Gérard Blain, Jean-Yves Gautier, Anne Jolivet, Clémentine Dautin en Gérard Sergue.

Eerste deel van de serie dat verwarrend genoeg de naam van de serie draagt. Het verhaal over (alweer) de ontvoering van een jonge tv-ster is allesbehalve origineel: een brave winkelier moet voor onbepaalde tijd een paar misdadigers en hun slachtoffer herbergen. Omdat de genoemde serie is opgezet voor mensen die niet weten hoe ze hun zondagmiddag door moeten komen, loopt alles uiteraard goed af, zonder bloedbaden. Hoewel Didier Daeninck normaal gesproken goede detectives schrijft, heeft hij zich niet echt ingespannen toen hij samen met een onbekende grootheid dit scenario op papier zette. De regie is aan de weke kant. Gelukkig komt Blain zeer overtuigend over in de rol van de winkelier. Hij speelt de andere acteurs er dan ook helemaal uit. Dankzij hem nog net

Le masque : La rançon de la gloire

1989 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1989. Misdaad van Patrick Saglio. Met o.a. Gérard Blain, Jean-Yves Gautier, Anne Jolivet, Clémantine Dautin en Gérard Sergue.

Naar de misdaadromans van Librairie des Champs-Elysées. Een brave middenstander uit de omgeving van Marseille raakt tegen wil en dank betrokken bij de ontvoering van een tv-sterretje. Bovendien moet hij haar en haar ontvoerders onderdak geven. Wat betreft thema en regie niets origineels, maar de moeite waard dankzij de scherpe beschrijving van de narcistische leegheid van de tv-scene en vooral dankzij het genuanceerde, gevoelige en intelligente spel van Blain, die de rustige burgerman speelt.

Un jour, entre chiens et loups

1988 | Avonturenfilm, Horror

Frankrijk 1988. Avonturenfilm van Patrick Saglio. Met o.a. Valérie Popesco, Xavier Gélin, Jacques David en Claude Legros.

Een stel Parijzenaars gaat met de auto op weg naar de Midi, om daar hun vakantie door te brengen. Ze raken de weg kwijt en komen een onbekende streek. Ze krijgen er te maken met toverkunsten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Saglio op televisie komt.

Reageer