Hedi Daoud

Acteur

Hedi Daoud is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Contrôle d'identité

1993 | Misdaad, Drama

Canada/Frankrijk/Zwitserland 1993. Misdaad van Peter Kassovitz. Met o.a. Jacques Panot, Maria Schneider, Marie-Christine Adam, Christian Pereira en Abdellatif Ben Jeddou.

De kruimeldief R[KA1]emy Cortaud (Penot) krijgt de opdracht om een wagen naar Niger te brengen. Alles verloopt uitstekend tot hij, overmand door moeheid en alcohol, ergens in Noord-Afrika in slaap sukkelt. Als hij ontwaakt blijkt hij bestolen door een toeriste, Leila Chaouen (Schneider). Rémy heeft geen identiteitspapieren meer en waagt het niet zich tot het consulaat te wenden. Hij kan een gestolen paspoort kopen en heet voortaan François Tournier. Hij beseft echter niet dat Tournier de schoonbroer is van twee gevaarlijke terroristen. Een zwak uitgewerkt psychologisch misdaaddrama over een man die zonder papieren komt te zitten, om dan in de huid te kruipen van een zowel door de politie als door het milieu gezochte misdadiger. De regisseur had meer aandacht voor de lokaties waar hij draaide dan voor ontwikkeling van verhaal of personages, waardoor de kijker wat in de kou blijft zitten. Het scenario werd neergepend door Kassovitz, Ivane Daoudi en Dominique Lancelot. Mooie fotografie van Christophe Pollock.

Les Balisseurs du désert

1984 | Mysterie

Frankrijk 1984. Mysterie van Nacer Khemir. Met o.a. Soufiane Makni, Hedi Daoud, Nacer Khemir, Sonia Ichti en Jamila Ourabi.

Een onderwijzer is op zoek naar een dorp, en kinderen en dorpsbewoners zijn op jacht naar een schat met als rode draad de macht van God. Zo kun je het beste deze onwerkelijke film beschrijven, waarin droom en werkelijkheid niet van elkaar gescheiden kunnen worden. De film is een lust voor het oog dankzij het prachtige camerawerk van Georges Barsky. De fantasie overheerst in een kristalzuivere film, waarvan het raadsel echter niet te ontwarren is.

Aurais dû faire gaffe, le choc est terrible

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Jean-Henri Meunier. Met o.a. Claude Gippon, Roland Blanche, Rosine Young, Hedi Daoud en Marie Bouchard.

Hoewel de titel een Franse komedie laat vermoeden, gaat het hier om nét het tegenovergestelde: een Franse film d'auteur, waarin ernstig kijkende mensen zich bezinnen over Het Zijn en wat je daarbij dient te dragen. William S. Burroughs leest Amerikaanse teksten op de klankband, Serge Gainsbourg rochelt er wat tussendoor en Michel Lonsdale, de goeierd, werd bereid gevonden een bijrolletje te spelen. Een paar intrigerende momenten, maar verder De Grote Leegte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hedi Daoud op televisie komt.

Reageer