James Gartner

Regisseur

James Gartner is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Glory Road

2006 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 2006. Sportfilm van James Gartner. Met o.a. Josh Lucas, Derek Luke, Austin Nichols en Jon Voight.

'Met zwarte spelers op het basketbalveld heb je tenminste één blanke spelverdeler nodig voor de stabiliteit en discipline, anders krijg je nigger ball,' aldus zwarte sterspeler Perry Wallace in 1966 over de toenmalige wijsheid onder het blanke sportestablishment. In dat jaar maakte een volledig zwarte ploeg uit Texas geschiedenis door de landstitel te winnen van het volledig blanke team van Kentucky, de gedoodverfde winnaar. Glory Road belicht de aanloop naar de historische (overigens bloedsaaie) wedstrijd met de gebruikelijke Amerikaanse zwier waarbij de heldenrol wordt vertolkt door de winnende coach en de verliezer wordt weggezet als schurk.

Les Amazones du Temple d'or

1987 | Erotiek, Avonturenfilm

Frankrijk 1987. Erotiek van James Gartner. Met o.a. Stanley Kapoul, William Berger, Robert Foster, Joan Virly en Françoise Blanchard.

Een groep onderzoekers is in gijzeling genomen door genoemde Amazones, alvorens anderen hen komen bevrijden en hun koningin uitschakelen. Zou geïnspireerd zijn op de novelle Agako Forbidden Temple van een zekere Jeff Manner. Achterlijk scenario, rampazalige regie, Amazones die vooral aan lesbische naturisten doen denken en onderzoekers van het type licht debiel, die verdwaald zijn in wat zelfs niet een jungle is, maar waarschijnlijk het vagevuur. De meerderheid van de acteurs en ook de regisseur verschuilen zich, ongetwijfeld van schaamte, achter pseudonymen. Een uitloper van een genre, dat een kwijnend bestaan leidt.

Train spécial pour SS

1977 | Oorlogsfilm

Spanje/Frankrijk 1977. Oorlogsfilm van James Gartner. Met o.a. Monika Swinn, Christine Aurel, Frank Brana, Erik Muller en Sandra Mozarowsky.

Een zeer onsmakelijke exploitatiefilm over een aanhangster van Hitler, die leidster van een rijdend bordeel wordt. Klungelige spelprestaties en slechte produktiewaarden, maar vooral een inferieure visie en ondermaats verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Gartner op televisie komt.

Reageer