John Fortenberry

Regisseur

John Fortenberry is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Night at the Roxbury

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van John Fortenberry. Met o.a. Will Ferrell, Chris Kattan, Loni Anderson, Dan Hedaya en Jennifer Coolidge.

De Butabi Brothers - immer gekleed in strakke disco-kleding, de kunst van het ritmisch hoofdknikken tot in de perfectie doorgevoerd, houden zich vooral bezig met het oppikken van meiden en het pogen om binnen te komen in het Walhalla van de disco, the Roxbury. In het eerste zijn ze maar matig succesvol, in het tweede ook: de uitsmijters laten ze maar niet binnen. Maar ze geven niet op! Ferrell en Kattan gebruikten de typetjes in hun stand-up comedian act. Ze werden ontdekt en ingelijfd in de Saturday Night Live stal. Aan de saaie kant.

Jury Duty

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van John Fortenberry en John Kortenberger. Met o.a. Pauly Shore, Tia Carrere, Stanley Tucci, Shelley Winters en Brian Doyle-Murray.

Tommy Collins is een eeuwige loser. Alles wat hij probeert, mislukt. Op een dag moet hij zijn plicht vervullen als lid van de jury in een proces tegen een sadistische seriemoordenaar.

Danny Hoch: Some People

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van John Fortenberry.

Voor zijn one-man show uit de titel in het theaterseizoen 1994-95 `Off Broadway` kreeg Danny Hoch de begerenswaardige Obie Award. Een producent voor de kabel-tv HBO verwierf de rechten en legde Danny`s optreden vast op de videoband. Danny, die heel goed is in het imiteren van accenten, laat ondere andere de volgende personages zien: een rap van de tongriem gesneden rasta deejay uit Jamaica, een overdreven toegewijde Newyorkse yup, die er een wereldbeeld op na houdt dat ontstaan is door geborneerde idee[KA3]en van de tv. De grappigste personage is Doris, een jiddische memme, wier brede opvattingen op de proef gesteld worden als haar zoon sociaal werk in de Bronx gaat doen. De raakste personage is misschien Cesar, een hispanic, die verdrietig is over het verlies van zijn zoon. Hoch is goed als het aankomt op innerlijke strijd, frustratie, humor en warm menselijk gevoel. Hij heeft er geen moeite mee om dubieuze personages op te voeren. Zijn toneelregisseur Jo Bonney, werd vervangen door filmregisseur Fortenberry die deze registratie in beelden neerzette; hij houdt het levendig en laat Danny`s subtiele gevoel voor detail goed naar voren komen; zaken die een gewone zaalbezoeker niet gauw opmerkt. De sketches zijn geschreven door Hoch en het zou ons niet verbazen als Hoch aan een filmcarri[KA2]ere zou beginnen. En dat werd bewaarheid: Private Carni in THE THIN RED LINE (1998) van Terrence Malik, Sgt. Domain Pilla in BLACK HAWK DAWN (2001) van Ridley Scott, Intersection Guy Cop in WAR OF THE WORLDS (2005) van Steven Spielberg enz. Helaas geen indrukwekkende personages of grote rollen. Wat niet is kan nog komen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Fortenberry op televisie komt.

Reageer