Joaquin Lledo

Regisseur, Acteur

Joaquin Lledo is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Vraie histoire de Gérard Lechômeur

1979 | Drama, Experimenteel, Romantiek

Frankrijk 1979. Drama van Joaquin Lledo. Met o.a. Pierre Clémenti, Philippe Lehbre, Nico, Charlotte Trench en Jorge Amat.

De dichter G[KA2]erard Lech[KA4]omeur verlaat de inrichting en dwaalt door Parijs om zich in de 45e minuut te laten doodsteken met een dolk. De vraag is waarom. De volgende twintig minuten zijn gevuld met een manifestatie van staalarbeiders die slecht afloopt, terwijl het derde deel weer over de dichter gaat. De regisseur (amateur, wat zijn het er toch veel!) heeft extra lang, uitgewijd om de duur van een lange speelfilm te halen, óf hij heeft het zwerven van zijn hoofdpersoon - een soort geestverschijning - willen inpassen in een maatschappelijke context. Deze mislukking borduurt voort op een ideologie uit het voorbije hippietijdperk. Het zal dan ook niemand verbazen dat het jaren heeft geduurd eer er een distributeur was gevonden!

Une Histoire d'Emil et Joaquim

1972 | Komedie

Frankrijk 1972. Komedie van Anne-Marie Lallement. Met o.a. Emio Wolf, Joaquin Lledo, Wendy Boutillé, Balthazar en Serge Lemkine.

Een Amerikaanse reiziger met lang haar, Emil, stapt uit in Parijs en wandelt wat door de stad. Hij ontmoet een jonge Portugese dichter, Joaquim, met wie hij een kortstondige relatie aangaat. Hun wegen scheiden weer. Joaquim keert terug naar de drugs en Emil geeft er de voorkeur aan naar de U.S.A. terug te keren. Vermeld dient te worden dat deze volkomen inhoudsloze film, die de clich[KA1]es van `68 slechts evenaart, pas in 1982 is uitgebracht (slecht bewaard gebleven 16 mm-opnamen en slecht geluid). Amateuristisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joaquin Lledo op televisie komt.

Reageer