Barbara Jones is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Kids of the Round Table

1995 | Familiefilm, Fantasy, Drama, Avonturenfilm

Canada/Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Robert Tinnell. Met o.a. Johnny Morina, Malcom McDowell, Michael Ironside, Maggie Castle en Christopher Olscamp.

Vrije variatie op het klassieke verhaal over het zwaard [KL]Excalibur[KLE], uit de reeks over Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. De elf-jarige Alex (Morina) vindt in het bos het vermaarde slagwapen, dat in een rots prijkt. Als hij het aanraakt, ziet hij Merlijn de Tovenaar (McDowell), die hem zegt dat hij nu over magische krachten beschikt. Hij maakt er misbruik van en de magische krachten verdwijnen. Gelukkig kan hij bij een gijzeling bewijzen dat hij toch over moed beschikt en zijn hart op de juiste plaats heeft. Alex heeft er dan weer iets bijgeleerd dat hem nog zal heugen. Datzelfde mag gehoopt worden van de jonge kijkersschare, die dit eenvoudige, voorspelbare avontuur best boeiend vindt. Scenario van David Sherman naar het verhaal van Robert Tinnell. Camerawerk van Roxanne di Santo.

The Maharaja's Daughter

1994 | Drama, Avonturenfilm

Italië/India/Verenigde Staten 1994. Drama van Burt Brinckerhoff en Sergio Martino. Met o.a. Bruce Boxleitner, Hunter Tylo, Kabir Bedi, Gerson Da Cunha en David Brandon.

De Italiaanse producenten die twintig jaar eerder al beroep deden op Boxleitner voor de succesrijke tv-serie HOW THE WEST WAS WON hebben hem gestrikt voor deze avontuurlijke soap, geschreven door het Italiaanse trio Luciano Donati, Luigi Montefiori en Marco Tocchi. Hij is een jonge (nou, ja) Canadese politie- inspecteur en zijn liefje is het titelpersonage, gespeeld door de Amerikaanse soapserie-diva Tylo. Zij is een vrouwelijke chirurg en de dochter van een zeer rijke Indiase maharadja (Da Cunha). Een andere maharadja (Bedi, ook al een veteraan van soapseries, eerder een tieneridool dankzij de Italiaanse serie SANDOKAN) laat zijn lodderoog vallen op de mooie dochter. Dan zitten we midden in de soap-opera. De mooie loot wil bij haar smeris in Canada blijven, maar zij wordt ontvoerd door de rechterhand (Brandon) van de verliefde maharadja. De politieman haast zich uiteraard naar India, samen met een vriend (Young) om zijn geliefde terug te vinden en uit de handen van de vorst te redden. Dat gebeurt natuurlijk, maar niet zonder de obligate obstakels en de nodige pech die herinneringen oproepen aan dergelijke maharadja-films uit de jaren 1930-1950. De locaties mogen er zijn, de kostuums ook, pogingen werden ondernomen om het ongeloofwaardige verteerbaar te maken met vleugjes humor, maar hierin wordt steevast gefaald. Wordt meestal in drie delen uitgezonden, maar soms ook bekort met anderhalf uur.

Salt on our Skin

1993 | Drama, Komedie, Erotiek

Frankrijk/Canada/Duitsland 1993. Drama van Andrew Birkin. Met o.a. Greta Scacchi, Vincent D'Onofrio, Anais Jeanneret, Petra Berndt en Claudine Auger.

Onafhankelijke, intellectuele Parisienne Scacchi valt voor eenvoudige maar viriele Schotse visser D`Onofrio. Wat begint als een tieneridylle duurt drie decennia lang, hoewel beiden met anderen trouwen en in totaal verschillende werelden terecht komen. Naar de erotische bestseller [KL]Les vaisseaux du coeur[KLE] (vertaald als Zout op mijn huid) van Benoîte Groult, maar een aanfluiting van het boek over zorgeloos genot en meedogenloze commentaar op de vrouwelijke seksualiteit. De film is een damesromannetje geworden met toeristische plaatjes van Schotland, Parijs, Montreal en de Virgin Islands. Europudding op zijn smalst, overgoten met een transcontinentaal, Canadees, sausje. Scenario van Andrew Birkin en Bee Gilbert. Camerawerk van Dietrich Lohmann.

Mindfield

1990 | Thriller, Misdaad

Canada 1990. Thriller van Jean-Claude Lord. Met o.a. Michael Ironside, Lisa Langlois, Sean McCann, Christopher Plummer en Stefan Wodoslawsky.

Een politieman uit Montreal ontdekt een samenzwering die moet verhullen dat de CIA in de jaren 1960 hersenspoelings- experimenten deed en iedereen die er iets van afweet moet vermoord worden. De man zelf was toentertijd een onvrijwillig proefpersoon. De onhandig inelkaar gedraaide film werd achteraf verstoten door regisseur Lord, die verklaarde dat hij over de uiteindelijke montage geen zeggenschap had gehad. Scenario van William Deverell. Camerawerk van Bernard Chentrier. Ook bekend als MIND FILED.

Invasion of the Girl Snatchers

1973 | Sciencefiction, Horror, Komedie

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Lee Jones. Met o.a. Elizabeth Rush, Ele Grigsby, David Roster, Paul Lenzi en Charles Rubin.

De mysterieuze verdwijningen van aantrekkelijke jonge meisjes die zich achter elkaar voordoen, vormen een ware plaag voor de stad (in provinciaal Amerika). Priv[KA1]e-detective Sam Trowel (Smith) onderzoekt de zaak samen met enkele assistenten. Een van hen, Kaspar (Grigsby), vindt het spoor dat leidt naar een verlaten landhuis, waar Aph (Rubin) de meisjes doodt; hij maakt gebruik van voodoo-rituelen en heeft als assistente de bevallige, christelijke spiritiste Prudence (Rush). Hij vervangt de ziel van zijn slachtoffers met die van buitenaardse wezens uit de Red Star Galaxy, die de aarde willen veroveren. Klinkklare onzin die kant noch wal raakt, bar slecht gespeeld en met zogenaamde speciale effecten van een zekere James Barnhouse (en mede scenarioschrijfster Carla Rueckert die op de aftiteling bij de cast staat als Ellen Tripp). Of dit alles ernstig of komisch bedoeld is laten we in het midden. Het amateurisme van deze ploeg filmmakers maakt meesterwerken van de films van Ed Wood. Maar liefhebbers van `bad taste movies` hebben er een leuke kluif aan. Zij zullen hun hart ophalen aan Ruthie (Tripp) die topless door het beeld loopt tot afgrijzen van de vrome Prudence. Het scenario (of wat daarvoor moet doorgaan) is van producent Phineas T. Pinkham (die in werkelijkheid Don Elkins heet) en Carla Rueckert. Het camerawerk is van regisseur Jones die tevens medeproucent van deze 'no budget'-film was. Een van de gasten op een motorfiets is De Witt, die de muziek componeerde. Tegenwoordig camp, waarover druk gefilosofeerd wordt. Voor ons is en blijft het pure trash. Oorspronkelijk getiteld: THE HIDAN OF MAUKBEIANGJOW; ook bekend als KASPAR AND PRUDENCE LAUGH TILL IT HURTS AT THE KILLERS OF THE ZOMBIE PLOT: A MUSICAL.