Sammy Cahn: scenario en muziek.
Er zijn 13 films gevonden.

Heidi's Song

1982 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Robert Taylor. Met o.a. Michael Bell, Margery Gray, Sammy Davis jr en Lorne Greene.

Tekenfilm uit de Hanna-Barbera studio's, naar het bekende Heidi-verhaal. Enigszins onsamenhangend, levenloze animatie en een overdaad aan schattige dieren. Stemmen van Lorne Greene, Sammy Davis Jr, Margery Gray, Michael Bell en Peter Cullen. Liedjes van Sammy Cahn en Burton Lane.

Texas Across the River

1966 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1966. Western van Michael Gordon. Met o.a. Dean Martin, Alain Delon, Joey Bishop, Rosemary Forsyth en Tina Marquand.

Dit is een heerlijke amusante western, door Ben Starr, Wells Root en Harold Greene geschreven. Delon is een groentje die met Forsyth wil trouwen, maar officier Graves heeft een broer die dat ook wil. Bij een duel komt die om het leven en Delon slaat op de vlucht voor Graves. Met Martin en de Indiaan Bishop vertrekt hij naar Texas waar de meest komische Indianen rondlopen, en waar uiteindelijk ook Graves met zijn troepen binnentrekt als Texas lid van de V.S. is geworden. Prine is amusant als de assistent van Graves, Ansara is het Indianenopperhoofd met een te gekke zoon, zelfs Barcroft is dit maal geen bandiet. Russell Metty deed het mooie camerawerk voor producent Harry Keller, die eens begon bij Republic als montageman om daarna regisseur van dozijnen westerns te worden.

Under the Yum Yum Tree

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van David Swift. Met o.a. Jack Lemmon, Carol Lynley, Dean Jones, Edie Adams en Imogene Coca.

Lynley en Jones, jonge geliefden, gaan een experiment aan. Ze willen een tijdje samenwonen zonder seks, om na te gaan of hun karakters bij elkaar passen. Ze kunnen de flat huren van haar tante Adams, maar huisbaas Lemmon is een uiterst vreemde kerel, die de gewoonte heeft zijn (uitsluitend vrouwelijke) huurders te versieren. Theatrale sekskomedie waarin alleen het leuke spel van Lemmon de moeite waard is. De rest is nogal onwaarschijnlijk, ondanks de goede acteursprestaties. Swift en Lawrence Roman bewerkten het toneelstuk van Roman. Voor de fotografie zorgde Joseph Biroc. James Darren zingt de titelmelodie, gecomponeerd door Sammy Cahn en James Van Heusen.

Journey to the Center of the Earth

1959 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Henry Levin. Met o.a. James Mason, Pat Boone, Arlene Dahl, Diane Baker en Thayer David.

In 1880 ontdekt een professor per toeval een document dat hem de weg wijst naar het middelpunt der aarde. Voor hem voldoende om de expeditie te plannen waarvan hij al zo lang droomt. Samen met zijn assistent wil hij de tocht beginnen, maar hij wordt tegengewerkt door een nakomeling van de originele ontdekker.

Indiscreet

1958 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Stanley Donen. Met o.a. Cary Grant, Ingrid Bergman, Cecil Parker, Phyllis Calvert en David Kossoff.

Anna Kalman (Bergman) is een bekende actrice die het hof wordt gemaakt door een gefortuneerde Amerikaanse diplomaat in Londen, Philip Adams (Grant) die niet wil trouwen. Ze kan hem maar niet vergeten en weet hem tenslotte over te halen zijn mening te veranderen. Een onderhoudende, heerlijke salonkomedie naar het toneelstuk Kind Sir van Norman Krasna. Prima spel van de hoofdrollen. Op locatie gefilmd. In 1988 opnieuw gemaakt als tv-film. Het camerawerk is van Frederick A. Young.

The Tender Trap

1955 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Komedie van Charles Walters. Met o.a. Frank Sinatra, Debbie Reynolds, Celeste Holm, David Wayne en Carolyn Jones.

Een verrukkelijke productie over een levenslustige vrijgezel Sinatra die in de huwelijksnetten verstrikt raakt van de vastberaden Reynolds. Smetteloos tegenspel van Holm en Wayne en de titelsong 'Love is the Tender Trap' kreeg een Oscar. Naar het toneelstuk van Max Shulman en Robert Paul Smith, door Julius Epstein tot scenario bewerkt. Camerawerk van Paul C. Vogel.

Pete Kelly's Blues

1955 | Muziek, Film noir

Verenigde Staten 1955. Muziek van Jack Webb. Met o.a. Jack Webb, Janet Leigh, Edmond O'Brien, Peggy Lee en Andy Devine.

Kansas 1927. Pete Kelly (Webb) is de leider van een jazzband, die speelt in een club waar illegaal alcohol wordt geschonken. Hij wordt benaderd door gangsterbaas O'Brien, die een deel van de opbrengst eist. Eerst werkt Pete tot afschuw van vele collega's mee, maar als hij te erg in het nauw wordt gedreven, slaat hij terug. Een film die het vooral moet hebben van de sfeertekening. Jazzliefhebbers krijgen enkele knappe, swingende uitvoeringen te horen van bekende songs, en als toegift komen ook Ella Fitzgerald en Peggy Lee enkele nummers zingen. Lee kreeg trouwens een Oscarnominatie voor haar rol van drankzuchtig gangsterliefje. Als acteur is Webb minder overtuigend. Het scenario van Richard L. Breen is een beetje gammel, wat echter niet verhinderde dat de film een cult-status verwierf, vooral door de soundtrack. Deprimerende fotografie van Hal Rosson.

April in Paris

1952 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Ray Bolger, Claude Dauphin, Eve Miller en George Givot.

Door een vergissing van een jonge ambtenaar op het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse zaken, wordt niet de bekende actrice maar revue-meisje Day naar een internationaal kunstfestival in Parijs gestuurd. Op het schip maakt Day kennis met Dauphin, eigenaar van een Parijse nachtclub. Routine-musical speelt vooral in op de populariteit van Day en Bolger, die uiteraard volop gelegenheid tot zingen krijgen. Dankzij enkele goede dansnummers, in een choreografie van Le Roy Prinz, is de film geen puur tijdverlies. Jack Rose en Melville Shavelson schreven het magere scenario, dat door Wilfrid Cline in beeld werd gebracht.

The Toast of New Orleans

1950 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1950. Muziek van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, David Niven, Rita Moreno en J. Carrol Naish.

Pepe Duvalle en zijn oom Nicky verdienen hun brood als vissers in de Golf van Mexico. Operadirecteur Riboudeaux gelooft zijn oren niet als hij Pepe tijdens een feest hoort zingen. Pepe is een natuurtalent, maar hij ambieert geen zangcarrière. Dat verandert als zijn boot vergaat in een storm. Riboudeaux neemt hem in dienst, maar dan moeten de ruwe kantjes van de visser nog wel bijgeslepen worden. Deze opdracht krijgt de knappe zangeres Suzette Micheline

The Stork Club

1945 | Musical

Verenigde Staten 1945. Musical van Hal Walker. Met o.a. Betty Hutton, Barry Fitzgerald, Don DeFore, Andy Russell en Iris Adrian.

Vestiairemeisje Hutton van de Stork Club redt op een dag miljonair Fitzgerald van de verdrinkingsdood. Ze ziet de schatrijke gierigaard aan voor een armzalige clochard en geeft hem onderdak tot hij beter is. De man bedankt haar door een ongelimiteerde rekening voor haar te openen, maar hij zorgt ervoor dat ze niet weet wie haar weldoener is. Achterhaalde sprookjesmusical, die vooral diende als commercial voor de indertijd zeer bekende nachtclub uit de titel. Alles kan gebeuren en gebeurt ook in dit naïeve scenario van B.G. DeSylva en John McGowan, dat helemaal op maat werd gesneden voor Hutton. De film is nu dan ook vooral nog leuk voor de nostalgische fans van deze dame. Charles Lang Jr. keek door de lens, en de songs, w.o. 'Doctor, Lawyer, Indian Chief', zijn van Jule Styne en Sammy Cahn.

Step Lively

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Tim Whelan. Met o.a. Frank Sinatra, George Murphy, Adolphe Menjou, Gloria DeHaven en Eugene Pallette.

Een vlotte muzikale nieuwe versie van ROOM SERVICE waarin producent Murphy alles afsjachert om zijn produktie van de grond te krijgen. Flitsend geregisseerd met scherpe dialogen en komische bijdragen van Slezak als hotelmanager.

Honolulu Lu

1941 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1941. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Lupe Velez, Bruce Bennett, Forrest Tucker en Leo Carrillo.

Een gedateerde maar sympathieke musical/komedie die op Hawaii speelt (voor Pearl Harbor); Velez vermaakt het Amerikaanse leger. Het titelnummer van deze doorsnee Columbia-musical is geschreven door Sammy Cahn en Saul Chaplin.

Love, Honour and Behave

1938 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1938. Romantiek van Stanley Logan. Met o.a. Wayne Morris, Priscilla Lane, Thomas Mitchell, Dick Foran en Barbara O'Neil.

Een aardige doorsnee komedie van Warner over een tennisser (Morris) die zijn huwelijk probeert te redden. Goede rollen van Morris en Lane als het echtpaar. Stephen Vincent Benet schreef het basisverhaal. Het overbekende liedje Bei mir bist du schön, jarenlang met succes deel uitmakend van het repertoire van Andrews Sisters en geschreven door Sammy Cahn, Saul Chaplin en Sholom Secunda, werd in deze film voor het eerst ten gehore gebracht.