Norman J. Warren

1942 Regisseur, Scenarist

Norman J. Warren (1942) is regisseur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Bloody New Year

1986 | Avonturenfilm, Horror

Verenigd Koninkrijk 1986. Avonturenfilm van Norman J. Warren. Met o.a. Suzy Aitchison, Nikki Brooks, Colin Heywood, Mark Powley en Catherine Roman.

Medio jaren 1980 trekt een groepje van zes vrolijke jongelui op vakantie aan de Britse zuidkust. Om aan de agressie van het stadsleven te ontsnappen huren ze een bootje. Wat later lijden ze echter schipbreuk op een eilandje. Ze ontdekken een hotel dat de gasten welkom heet voor het nieuwe jaar 1959. Het hotel lijkt verlaten te zijn, maar toch voelen ze zich geobserveerd. Al vlug ontdekken ze het verschrikkelijke geheim van het hotel. Of de kijker zo lang zal willen wachten bij dit amateuristische vertoon van het meest afschuwelijke geweld is te betwijfelen. De film is slecht gemaakt en even slecht gespeeld. Het scenario van Frazer Pearce zit vol gaten en de speciale effecten van David Williams zijn om te huilen. Gewoon tijdverlies. Slordig gefotografeerd door John Shann. Ook bekend als TIME WARP TERROR.

Gunpowder

1985 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Norman J. Warren. Met o.a. David Gilliam, Martin Potter, Gordon Jackson, David Miller en Susan Rutherford.

De financi[KA3]ele wereld is in paniek. Iemand gooit een zodanig grote partij goud op de markt dat de stabiliteit van de beurs in gevaar komt. Verantwoordelijk voor deze actie is de krankzinnige professor Miller, die van deze crash gebruik wil maken om de wereldheerschappij te veroveren. Twee Britse geheim agenten, Gilliam (Gun) en Potter (Powder), die een zeer hecht team vormen, worden tegen de machtswellusteling ingezet. Het is allemaal even stompzinnig. Komische doordruk van de James Bondfilms, maar dan met zo weinig fantasie gebracht dat het geheel een langdradige en slaapverwekkende indruk maakt. Je veert alleen nog even op voor een spectaculaire achtervolging per helicopter en speedboat. Vergeet voor de rest dit scenario van Rory H. MacLean.

Spaced Out

1981 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1981. Sciencefiction van Norman J. Warren. Met o.a. Barry Stokes, Tony Maiden, Glory Annen, Michael Rowlatt en Ava Cadell.

Sexy meisjes uit de ruimte nemen aardbewoners gevangen. Een komedie voor zwakzinnigen, slecht geregisseerd en geproduceerd. Oorspronkelijk uitgebracht in 1979 onder de titel OUTER TOUCH, maar dan zonder computer die schuine moppen tapte.

Inseminoid

1981 | Sciencefiction, Horror

Verenigd Koninkrijk 1981. Sciencefiction van Norman J. Warren. Met o.a. Robin Clarke, Jennifer Ashley, Stephanie Beacham, Judy Geeson en Steven Grives.

Deze Alien-imitatie over astronauten, die op een verre planeet geologisch onderzoek verrichten en daarbij gehinderd worden door moordzuchtige buitenaardse wezens, is saai en tamelijk onsmakelijk. Het verhaal is geheel op locatie gefilmd in de Chiselhurst Caves te Kent, Engeland. USA-titel: Horror Planet.

Terror

1978 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1978. Horror van Norman J. Warren. Met o.a. John Nolan, Carolyn Courage, James Aubrey, Sarah Keller en Tricia Walsh.

Een Engelse regisseur, de laatste afstammeling van een geslacht dat 300 jaar eerder door een tot de brandstapel veroordeelde heks werd vervloekt, maakt een film over deze geschiedenis. Een reeks mysterieuze moorden volgt, die uiteraard het werk van de heks blijken te zijn. Sterke dialogen, sfeervol camerawerk en spannende momenten worden ontsierd door grove, bloederige effecten.

Prey

1978 | Sciencefiction, Drama, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1978. Sciencefiction van Norman J. Warren. Met o.a. Barry Stokes, Glory Annan en Sally Faulkner.

Een dodelijk, nieuwsgierig buitenaards wezen verstoort het leven van twee lesbiennes... maar niet zoals jij denkt! Het goedgeacteerde verhaal zwalkt tussen geïnspireerde absurditeit en pure exploitatie. Het verrassende einde is eerder sadistisch dan ironisch. Ook bekend als ALIEN PREY.

Satan's Slave

1976 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1976. Horror van Norman J. Warren. Met o.a. Michael Gough, Candace Glendenning, Martin Potter, Barbara Kellerman en Michael Craze.

Obscuur, bloederig en sadistisch. De fans zijn nu al enthousiast, ieder ander is gewaarschuwd. De Britse horrorregisseur Norman J. Warren (Terror, Prey) haalt het onderste uit de kan in dit naargeestige verhaal over een jong meisje dat, zojuist verweesd, terecht komt bij haar oom. Deze schijnbaar vriendelijke man heeft een schaduwkant zó groot dat zijn landhuis er in zou kunnen verdwijnen. Het meisje (Candace Glendenning, vast gecast om haar grote schrikogen) krijgt al gauw angstvisioenen. De hel breekt los. Lowbudget, maar kundig gemaakt.

Loving Feeling

1968 | Drama, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1968. Drama van Norman J. Warren. Met o.a. Simon Brent, Georgina Ward, Paula Patterson, John Railton en Françoise Pascal.

Een mislukte acteur raakt als diskjockey in de radiowereld verzeild, waar hij de malaise van zijn stukgelopen huwelijk probeert te bedelven onder een reeks van halfslachtige verhoudingen. Het moraliserende toontje is het voornaamste kenmerk van dit bloedarme seksdrama, dat de vermoeiende techniek van niet-gesynchroniseerde dialogen benut om het belang van een en ander te onderstrepen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Norman J. Warren op televisie komt.

Reageer