David Knight is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Who Shot Patakango?

1989 | Actiefilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Robert Brooks. Met o.a. David Knight, Sandra Bullock, Kevin Otto en Aaron Ingram.

Straatbendes terrorizeren middelbare scholieren in de Bronx. Op zichzelf geen nieuw thema. Het originele is dat het geweld en het verhaal gesitueerd zijn in de happy days van 1957, wanneer plezier op school nog niet overschaduwd werd door racisme, Vietnam en andere dreigingen.

Demoni 2

1987 | Horror

Italië 1987. Horror van Lamberto Bava. Met o.a. David Knight, Nancy Brilli, Coralina Cataldi-Tassoni, Bobby Rhodes en Asia Argento.

In een wolkenkrabber in Hamburg is een vrolijk feest aan de gang, maar het kwaad ligt op de loer. Demonen komen uit het tv- scherm om de bewoners van het gebouw aan te vallen, te mishandelen en af te maken. Een vrouw verandert in een monster en druppels bloed uit haar lichaam dringen door de vloer en maken de stroomtoevoer van de wolkenkrabber onklaar. De mensen zitten in de val en de demonen hebben vrij spel. Het bloed gulpt van het scherm. Idioot verhaal, slecht gespeeld. Misschien iets voor liefhebbers van horror.

Nightmare

1964 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1964. Horror van Freddie Francis. Met o.a. David Knight, Moira Redmond, Brenda Bruce, John Welsh en Isla Cameron.

Deze sterk geregisseerde thriller heeft genoeg nevenplots om de toeschouwer in de ban te houden. Een tuinman gebruikt chantage om een meisje ertoe te dwingen een moord te plegen.

The Clue of the Twisted Candle

1960 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1960. Mysterie van Allan Davis. Met o.a. Bernard Lee, David Knight, Francis De Wolff, Colette Wilde en Christine Shaw.

Edgar Wallace`s gelijknamige roman (1916) is basis voor intelligente thriller waarin doortastende inspecteur van Scotland Yard (Lee) bizarre moordzaak tot oplossing brengt. Samen met THE MALPAS MYSTERY werd deze film in Nederland vertoond als SCOTLAND YARD ACCEPTS THE CHALLENGE.

A Story of David

1960 | Biografie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1960. Biografie van Bob McNaught. Met o.a. Jeff Chandler, Basil Sydney, David Knight, Barbara Shelley en Richard O'Sullivan.

Vrij competent bijbels mini-epos met Jeff Chandler als David in een van zijn laatste (en verrassend betere) rollen, voortdurend in conflict met Koning Saul. Pleasance is Nabal en de latere televisiester O`Sullivan (A Man About the House, Robin's Nest) is de jonge Abiathar. Gefilmd in Israël.

The Battle of the V1

1958 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Avonturenfilm van Vernon Sewell. Met o.a. Michael Rennie, Patricia Medina, Milly Vitale en David Knight.

Tijdens WO II werken Engelse militairen en Poolse partizanen samen om raketwapen van Nazi's te bemachtigen. Enigszins chaotische montage. Ook bekend als MISSILES FROM HELL.

Across the Bridge

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Ken Annakin. Met o.a. Rod Steiger, David Knight, Bernard Lee en Eric Pohlmann.

Internationaal financier en zwendelaar Steiger is op de vlucht voor Scotland Yard en de FBI, naar Mexico met een groot geldbedrag. In de trein ontmoet hij een man die zeer veel op hem lijkt. Hij besluit hem te vermoorden en zijn identiteit aan te nemen. Als hij de grens overgegaan is, komt hij erachter dat deze man wegens moord gezocht wordt... ook is hij plaatselijk een held. Geloofwaardig gedaan en goed gespeeld.

Eyewitness

1956 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1956. Thriller van Muriel Box. Met o.a. Donald Sinden, Muriel Pavlow, Michael Craig, Belinda Lee en David Knight.

De getuige van een moord, die in het ziekenhuis ligt, wordt bedreigd door de daders. Een thriller die aan je ogen voorbijtrekt zonder dat je ook maar éven een gevoel van spanning krijgt.

Lost

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Guy Green. Met o.a. David Farrar, David Knight, Julia Arnall, Anthony Oliver en Marjorie Rhodes.

Een ongewoon verslag over het effect van een ontvoering van een kind op de ouders, politie, pers en de boeven. De vader neemt tenslotte het recht in eigen hand.

The Young Lovers

1954 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1954. Romantiek van Anthony Asquith. Met o.a. Odile Versois, David Knight, David Kossoff, Joseph Tomelty en Paul Carpenter.

Versois, zus van Marina Vlady, als dochter van een minister van achter het IJzeren Gordijn, wordt de geliefde van Knight als Amerikaanse ambassadebediende en dat leidt tot aardig wat spanningen. Een koude oorlogachtige Romeo en Julia, netjes verpakt met een spannende climax. Debuutfilm van David Knight, een gewezen leraar, die sindsdien een aantal hoofdrollen speelde in voornamelijk Britse films. Onderscheiden met de prijs van het Beste Filmscenario (van Robin Estridge) op de British Film Awards. Ook bekend als CHANCE MEETING.