Matthias Scheuring

Acteur

Matthias Scheuring is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Puppe, Icke & der Dicke

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Felix Stienz. Met o.a. Stéphanie Capetanidés, Tobi B., Matthias Scheuring, Mark Auerbach en Nora Rim Abdel-Maksoud.

Drie wonderlijke personages, allen onderweg naar Berlijn, ontmoeten elkaar bij toeval aan de Frans-Duitse grens en besluiten samen verder te reizen. De kleine Bomber is op weg naar thuis, de dikke alcoholist Bruno zwerft wat rond en de blinde Europe is op zoek naar de vader van haar ongeboren kind. Een komische roadmovie waarbij, zoals het hoort, de reis en niet het doel centraal staat. Al is het verhaal daardoor wel wat dun. Winnaar van de publieksprijs op het Max-Ophüls-Filmfestival.

Polizeiruf 110: Der Prinz von Homburg

2004 | Misdaad

Duitsland 2004. Misdaad van Titus Selge. Met o.a. Jan-Gregor Kremp, Inga Busch, Jürgen Schornagel, Jürgen Tarrach en Doris Schade.

In TATORT-traditie breidt het werkterrein van de POLZEIRUF zich uit. Dit is de eerste aflevering uit de elegante provincieplaats Bad Homburg, compleet met casino en niet ver van de Main-metropool Frankfurt. De onorthodoxe Kommissar Jan-Gregor Kremp (Keller) uit Berlijn gaat naar Bad Homburg om zijn overleden vader de laatste eer te bewijzen en de nalatenschap te regelen. Het wordt tegelijkertijd een reis terug in zijn verleden en een speurtocht naar de doodsoorzaak als hij het vermoeden krijgt dat zijn vader niet op een natuurlijke wijze is gestorven. Hij begint te speuren, ontdekt een onvermoede romantische affaire en stuit op de glibberige Andr[KA1]e Bijou (Tarrach), de wat merkwaardige kok van het restaurant van Sophie Stein (Busch), met wie Kremp algauw een vriendschappelijke band aanknoopt. Ook ontmoet hij zijn vroegere mentor Wilhelm Meister (Schornagel) weer, die zich aanvankelijk met de zaken bemoeit, maar uiteindelijk helpt bij de oplossing van de zaak, waarin Kremp nog even zelf als verdachte bovenaan de lijst komt. Vooral een sfeervolle aflevering, waarvan de liefhebber van de serie mag hopen dat er nog meer zullen komen. De rolbezetting bestaat uit uitstekende karakterspelers. Het mysterieuze, melancholische scenario is van regisseur Selge en niet zonder humor. Het camerawerk is van Frank Blau.

Auf eigene Gefahr - Polizeiliche Beobachtung

1996 | Misdaad

Duitsland 1996. Misdaad van Markus Imboden. Met o.a. Thekla Carola Wied, Walter Kreye, Susanna Simon, Pierre Besson en Dominik Bender.

Iedereen is ervan overtuigd dat Besson aan achtervolgingswaanzin lijdt. Hij beweert dat hij door de politie in het oog gehouden wordt en dat men zijn telefoon afluistert. Zijn vriendin Simon stuurt hem de laan uit en hij komt terecht op de redactie van de Bonner Zeitung waar ook Wied erg sceptisch staat tegenover zijn verklaring, maar een bezoekje bij haar vriend, commissaris Kreye, bevestigt dat Besson inderdaad als terrorist constant gevolgd wordt. Hier moet een vergissing in het spel zijn, maar hoe kan ze dat aantonen? Onderhoudende Krimi met Wied weer op het pad om de onschuld te bewijzen van een slachtoffer van toevallige omstandigheden. Boeiend scenario van Matthias Herbert. In beeld gebracht door Rainer Klausmann.

Fünf Flaschen für Angelika

1980 | Misdaad

Duitsland 1980. Misdaad van Werner Possardt en Frank Döhmann. Met o.a. Claudia Nolte, Hans Beerhenke, Matthias Scheuring, Detlev Redinger en Ernst Richard Köper.

Vijf vrolijke zondaggangers in een parodie op de tv-misdaadseries. Een erg aardige produktie van een groep die zich 'The Little Shop of Horrors' noemt naar de bij de liefhebbers bekende Roger Corman-film. Enkele jongelui vinden een scenario over de ontvoering van een kind, en besluiten alles in praktijk te brengen, terwijl elders de film wordt opgenomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matthias Scheuring op televisie komt.

Reageer