Thomas Lee Wright

Regisseur, Scenarist

Thomas Lee Wright is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Eight-Tray Gangster

1993 | Documentaire, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Thomas Lee Wright.

Een fascinerend, nuchter, ongecompliceerd portret van Li'l Monster, een bendelid uit South Central L.A., die in de gevangenis zit. De documentaire beschrijft het leven van de zeventien-jarige veteraan van de Los Angeles Crips aan de hand van interviews met zijn familie en bendeleden van Eight-Tray Gangsters. Er wordt een beeld opgetrokken van armoede, werkloosheid, racisme, uitzichtloosheid, gebroken gezinnen en de grote wanhoop, die de gettojeugd in de armen van de gangs drijft, waarin ze opgevangen worden als ersatz voor hun familie. Misdaad wordt door hen gezien als een manier om geld te verdienen. Familieleden praten over de gewelddadige dood van hun naasten, over pogingen om te ontsnappen aan de geweldsspiraal en pogingen om opnieuw te beginnen. Misdaad is 'big business' in de V.S. en de overheid schiet te kort bij de bestrijding ervan. Ex- bendeleden proberen de jeugd te overtuigen om weg te blijven van al dat straatgeweld.

New Jack City

1991 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1991. Misdaad van Mario Van Peebles. Met o.a. Wesley Snipes, Ice-T, Judd Nelson, Chris Rock en Mario Van Peebles.

Het maffiaverhaal van New Jack City bracht niets nieuws, maar het niveau van geweld was verrassend en controversieel, de zwarte blockbuster was mede dankzij New Jack City plots een feit en deze film liet voor het eerst de machtige uitstraling van Wesley Snipes de vrije loop. Snipes speelt Nino Brown, drugs kingpin in Harlem, New York. Hij is slim, rijk, knap en even moeiteloos megalomaan, gewetenloos en hard. En hij valt hard. Ice-T is hier op z'n best, als narco-agent, Judd Nelson als zijn collega is een misser.

The Last of the Finest

1990 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1990. Misdaad van John Mackenzie. Met o.a. Brian Dennehy, Joe Pantoliano, Jeff Fahey, Bill Paxton en Michael C. Gwynne.

Een vierkoppige narcotica-brigade staat op het punt een belangrijke internationale drugsbende met connecties in de wapenhandel met Zuid-Amerikaanse rebellen, op te rollen. Als een van de teamleden vermoord wordt, zijn de anderen ervan overtuigd dat ze een spion in hun midden hebben.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Lee Wright op televisie komt.

Reageer