Agoumi

Acteur

Agoumi is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'autre côté de la mer

1997 | Komedie, Drama

Frankrijk/Argentinië 1997. Komedie van Dominique Cabrera. Met o.a. Claude Brasseur, Roschdy Zem, Marthe Villalonga, Agoumi en Catherine Hiegel.

De Frans-Algerijnse regisseuse Cabrera verhaalt in haar documentair getint speelfilmdebuut over de vriendschap tussen de Franse Algerijn Georges Montero (mooi gespeeld door Claude Brasseur) en de Algerijnse Fransman Tarek Timzert (Roschdy Zem). Montero, die in 1994 in Parijs is voor een oogoperatie, ziet wel in dat hij voor de Fransen altijd een 'pied noir' (immigant) zal blijven. Ook voor oogchirurg Tarek, een geassimileerde Arabier met wie Montero bevriend raakt, blijkt de tijd rijp om over zijn 'roots' te gaan nadenken. Mooie raï-muziek van Chaba Nadia L'Oranaise en haar groep.

La voie

1968 | Oorlogsfilm, Historische film

Algerije 1968. Oorlogsfilm van Slim Riad. Met o.a. Allel El Mihoub, Mihoub, Agoumi, Chougrani en Ourais.

Tijdens de bevrijdingsoorlog worden er zo'n beetje overal 'huisvestingskampen' geopend. In feite zijn dit gevangenissen waar verdachten in ondergebracht worden. Deze kroniek analyseert de geschiedenis van de verschillende manieren waarop een groep militanten zich in een van deze kampen verzet. De film heeft duidelijk iets weg van een documentaire. Het debuut van deze regisseur met een zeer toegepaste, maar ook enigszins ruwe film. Dat geldt ook voor de acteurs. Gaat het hier om beroepsacteurs of om toevallige acteurs die hun eigen rol tijdens het conflict spelen? Zeer contrastrijk camerawerk van Merabtine.

La nuit a peur du soleil

1965 | Oorlogsfilm, Historische film

Algerije 1965. Oorlogsfilm van Mustapha Badie. Met o.a. Mustapha Kateb, Tahar el Amiri, Agoumi en Yasmina.

Kennelijk de eerste echte tv-speelfilm van het onafhankelijke Algerije. Een omvangrijk fresco dat alle aspecten van de koloniale onrechtvaardigheid, de onderdrukking en het leed, belicht in vier hoofdstukken. De personages die bij de vrijheidsstrijd betrokken zijn, komen uit alle lagen van de maatschappij. De film bevat twee individuele benaderingen van het collectieve drama. Gezien de produktiedatum en het tijdstip van de onafhankelijkheid is het een opportunistisch werkje geworden met de beperkingen van een tv-produktie. De film eindigt dan ook met een veroordeling van de gevestigde orde die de Revolutie voor haar eigen doeleinden wil gebruiken. Keurig in elkaar gezet met een paar goede scènes, maar het geheel maakt toch een achterhaalde en te zwart-witte indruk. Uitsluitend geschikt voor binnenlands gebruik.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agoumi op televisie komt.

Reageer