Shunsuke Kikuchi

1931 Componist

Shunsuke Kikuchi (1931) is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Dragon Ball Z 2

1996 | Animatie, Fantasy, Actiefilm, Familiefilm

Japan 1996. Animatie van Shigeyasu Yamauhi en Yoshihiro Ueda.

Broly, de onoverwinnelijke, onvernietigbare en oorlogszuchtige krijger is terug. Hij heeft echter een probleem: de onophoudelijke kreten en schreeuwen van Sangoku hebben hem gek gemaakt en hij heeft nog maar een doel: de kreten van Sangoku, die door zijn hoofd krijsen sinds zijn kindheid, het zwijgen op te leggen. Een tekenfilm voor de onvoorwaardelijke fans van de Japanse manga. Spectaculair getekend en wervelende actie, maar zonder het minste gevoel voor menselijke waarden. Uit het scenario van Takao Koyama, naar personages gecreëerd in de originele DRAGON BALL Z door Akira Toriyama, straalt een soms gevaarlijk rechts militarisme. Zeker geen tekenfilm om met de kleinsten ernaar toe te gaan.

Female Convict Scorpion: Jailhouse 41

1972 | Drama, Thriller

Japan 1972. Drama van Shunya Ito. Met o.a. Meiko Kaji, Kayoko Shiraishi en Fumio Watanabe.

Briljant tweede deel in de Female Convict Scorpion-reeks op mangabasis. Opnieuw biedt de onterecht geïnterneerde Matsu alias Sasori ('Schorpioen'), vertolkt door de oogverblindende Kaji, heroïsch zwijgend het hoofd aan sadistische bajesbaas, foltercipiers en wrede medegevangenen. Met een aantal lotgenotes ontsnapt Sasori: een helse voettocht door een hallucinant niemandsland begint. Adembenemend gefotografeerde, in drie weken geschoten Nippon-exploitatiefilm doet genregrenzen vervagen en heeft bizarre feministische boventoon. Opnames waren fysiek en mentaal een beproeving voor Kaji, die als stoïcijnse wraakengel een ster werd. Titelnummer 'Urami-bushi', door Kaji zelf gezongen, is culthit en dook op in Tarantino's Kill Bill-tweeluik.

Blind Beast

1969 | Horror

Japan 1969. Horror van Yasuzo Masumura. Met o.a. Noriko Sengoku, Mako Midori en Eiji Funakoshi.

Veelmaker Masumura - tussen 1957 en 1977 regisseerde hij zo'n vijftig films - creëerde met hetinternationaal getitelde Blind Beast een bizarre sm horror fantasy met slechts drie acteurs, die thematisch gelijkenissen vertoont met Jennifer Lynch' Boxing Helena. Een blinde beeldhouwer, Michio, ontvoert met hulp van zijn moeder een model, Aki. Thuis sluit hij haar op als onderdeel van een te voltooien kunstproject. Aki probeert aanvankelijk te ontsnappen en vervolgens haar kidnapper te manipuleren. Zo ontstaat een onverwachte, merkwaardige relatie waarin beiden gruwelijk ver gaan. Fascinerend voor wie Masumura's claustrofobische visuele stijl kunnen waarderen, weerzinwekkend voor vele anderen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shunsuke Kikuchi op televisie komt.

Reageer