Richard Dale

Regisseur, Scenarist

Richard Dale is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Earth: Een onvergetelijke dag

2017 | Documentaire

Verenigde Staten 2017. Documentaire van Richard Dale, Lixin Fan en Peter Webber. Met o.a. Robert Redford en Jackie Chan.

Natuurfilm waarin bijzondere dieren op een unieke manier in beeld worden gebracht met de nieuwste camera- en filmtechnieken. Het vervolg op de BBC-documentaire Earth uit 2007. Verteller van de Nederlandse versie is Thom Hoffman, het origineel werd ingesproken door Robert Redford.

Moonshot

2009 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 2009. Drama van Richard Dale. Met o.a. Daniel Lapaine, James Marsters, Andrew Lincoln en Trevor White.

Op twintig juli 1969 zette de mensheid een historische stap met de landing op de maan. Moonshot is een gedramatiseerde kijk op dat moment en wat daaraan voorafging. We leren astronauten Armstrong, Aldrin en Collins, uiteindelijk samen aanwezig in de Apollo 11, kennen in de jaren waarin NASA met ruimtevaartmissies de voorbereidingen trof. (Die wedloop werd overigens treffender verbeeld in Philip Kaufmans The Right Stuff.) Goed gemaakte tv-productie, in samenwerking met History Channel dat de film exact veertig jaar na de historische datum uitzond.

Diana: Last Days of a Princess

2007 |

Verenigd Koninkrijk 2007. Richard Dale. Met o.a. Genevieve O'Reilly, Patrick Baladi, Shaun Dooley en Nadim Sawalha.

De laatste dagen uit het leven van prinses Diana worden in beeld gebracht. Het is 1997 en Diana is net een jaar gescheiden van de Britse kroonprins Charles. Lady Di beleeft een romance met jetsetmiljonair Dodi Al Fayed en wordt daarbij gevolgd door hordes paparazzi. Een van die achtervolgingen wordt de twee uiteindelijk fataal.

9/11: The Twin Towers

2006 | Documentaire, Drama

Verenigd Koninkrijk 2006. Documentaire van Richard Dale.

Een film over de gebeurtenissen op 11 september 2001 maak je niet lichtzinnig. Zo pleegde Paul Greengrass enorm veel research voor zijn United 93, een speelfilm over de gebeurtenissen in 'het vierde vliegtuig'. Documentairemaker Richard Dale gebruikte talloze interviews met betrokkenen om een docudrama te maken over de situatie in de Twin Towers na de aanslag. Dat hun verhalen worden nagespeeld door acteurs maakt ze niet minder huiveringwekkend. Bijvoorbeeld over de ingenieur die het gebouw kende als geen ander, die zelf overleed tijdens zijn pogingen om anderen te redden. Gemaakt voor Discovery Channel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Dale op televisie komt.

Reageer