Pat Jackson is regisseur.
Er zijn 11 films gevonden.

Seventy Deadly Pills

1964 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1964. Familiefilm van Pat Jackson. Met o.a. Gareth Robinson, Len Jones, John Ross, Sally Thomsett en Linda Hansen.

Een groep kinderen komt in het bezit van een aantal gestolen pillen die ze voor snoepjes aanzien. Een leuke, onderhoudende kinderfilm, routineus geregisseerd door de ervaren Pat Jackson. Veel kijkers zullen vooral genieten van de langdurige finale die zich afspeelt in Londens betreurde Battersea Fun Fair.

What a carve up

1962 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Komedie van Pat Jackson. Met o.a. Dennis Price, Shirley Eaton, Donald Pleasence, Kenneth Connor en Sid James.

In de Britse horror The Ghoul (1933) kwam Boris Karloff uit zijn graf om zijn nabestaanden te terroriseren. Een kleine dertig jaar later maakte regisseur Jackson er een alleraardigst komedie-griezel allegaartje van over neef Ernie (Connor) en aanverwanten die de nodige angsten uitstaan in het spookhuis van hun overleden oom. Motivatie is de erfenis maar oom Gabriel blijkt ook met koude hand een weinig gulle gever. Met zijn uitgehongerde Dobermanns als executeurs-testamentair.

What a Carve Up!

1962 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Horror van Pat Jackson. Met o.a. Kenneth Connor, Sid James, Shirley Eaton, Donald Pleasence en Dennis Price.

Een geforceerde satire over een groep mensen die in een spookhuis bijeenkomt voor de openbaarmaking van een testament. Een herverfilming van THE GHOUL, 1933. Ook bekend als NO PLACE LIKE HOMICIDE.

Seven Keys

1962 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1962. Misdaad van Pat Jackson. Met o.a. Jeannie Carson, Alan Dobie, Delphi Lawrence, John Carson en Robertson Hare.

Een gevangene erft van een oplichter zeven sleutels. Hij hoopt dat ze hem naar een verdwenen fortuin zullen leiden. Een slechte Britse B-film van een regisseur op zijn retour.

Snowball

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Pat Jackson. Met o.a. Gordon Jackson, Zena Walker, Kenneth Griffith en Daphne Anderson.

Bij tijd en wijlen een intrigerende B-film waarin de leugen van een jongetje de dood van een dorpsgenoot veroorzaakt.

Virgin Island

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Pat Jackson. Met o.a. John Cassavetes, Virginia Maskell, Sidney Poitier en Colin Gordon.

Een traag verslag van de verhuizing van schrijver Cassavetes en bruid Maskell naar een Caraïbisch eiland. De film verwijst nog even naar rassenproblemen.

The Birthday Present

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Pat Jackson. Met o.a. Tony Britton, Sylvia Syms, Jack Watling, Walter Fitzgerald en Geoffrey Kenn.

Het leven van een speelgoedverkoper verandert drastisch wanneer hij ervan beschuldigd wordt een horloge te smokkelen. Een langdradig en weinig interessant drama waarin niettemin aardig geacteerd wordt.

The Gentle Touch

1955 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1955. Komedie van Pat Jackson. Met o.a. George Baker, Belinda Lee, Delphi Lawrence, Adrienne Corri en Diana Wynyard.

Goed spel, tam script - dagelijkse beslommeringen van verpleegsters.

Something Money Can't Buy

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Pat Jackson. Met o.a. Patricia Roc en Anthony Steel.

Een ontevreden jongeman laat zijn baan in de steek en het gevolg daarvan is dat zijn vrouw nu meer verdient dan hij. Redelijk amusant.

Encore

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Pat Jackson en Harold French. Met o.a. Pelissier, Nigel Patrick, Roland Culver, Kay Walsh en Glynis Johns.

De onderhoudende verfilming van drie korte verhalen van W. Somerset Maugham met een inleiding van hemzelf. Het eerste is getiteld The Ant and the Grasshopper en gaat over het zwarte schaap van de familie, die allerlei dingen uitvindt om zijn broer financieel te overtreffen. De tweede, Winter Cruise gaat over een onuitstaanbare passagiere die de bemanning van een cruiseschip tot het uiterste drijft en de reis voor de medepassagiers verpest, en het laatste Gigolo and Gigolette betreft een circusacrobaat die op het fatale moment tijdens zijn nummer een zenuwinzinking krijgt. Goede regie en goed spel.

White Corridors

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Pat Jackson. Met o.a. Googie Whiters, James Donald, Barry Jones, Petula Clark en Godfrey Tearle.

Een onderzoeker loopt een infectieziekte op en wil dat een vrouwelijke dokter een nieuw geneesmiddel op hem toepast. Een goede kijk op het ziekenhuisleven aan elkaar geregen met mooie nevenintriges. De voorloper van het zeperige ziekenhuisdrama, dat een groot genre is geworden.