Kevin Meyer

Regisseur, Scenarist

Kevin Meyer is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

A Smile Like Yours

1997 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1997. Romantiek van Keith Samples. Met o.a. Lauren Holly, Greg Kinnear, Joan Cusack, Jay Thomas en Jill Hennesy.

Keith Samples, producent van beroep, had zich beter niet in kunnen laten met scenario en regie van A Smile Like Yours. Voor een romantische komedie is het onderwerp: 'Wanhopig zwanger willen worden', te pijnlijk. Bovendien komt hoofdpersoon Jennifer (Holly) over als een harteloze trien, dus meeleven is ondenkbaar. Om een idee te geven: Jennifer neemt stiekem zaad van haar man Danny (Kinnear) mee om te achterhalen of het onvruchtbaar is. Voor extra humor wordt er nog geƫxperimenteerd met nieuwe partners.

Perfect Alibi

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Kevin Meyer. Met o.a. Teri Garr, Hector Elizondo, Lydie Denier, Alex McArthur en Kathleen Quinlan.

Een au pair uit Frankrijk (Denier) transformeert in Amerika van een tienerachtige wezel tot een jonge vrouw en raakt verstrikt in een moorddadig plot, waarbij de zuster van haar werkgeefster het loodje legt. Dankzij de vasthoudendheid van haar vriend (Garr) en een politieman (Elizondo) wordt de zaak geklaard en zij gered. Dagdagelijks suspensefilmpje dat routinematig gemaakt en gespeeld is.

Under Investigation

1993 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Kevin Meyer. Met o.a. Harry Hamlin, Joanna Pacula, Ed Lauter, John Meese en Dan Olderman.

In de woning van schilder en kunstdocent Adrian Strong vindt een buurvrouw het lijk van een jonge vrouw. Ze ligt vastgebonden en volgeschilderd in bed en alles wijst in de richting van een rituele moord. De jonge agent Keaton wordt met de zaak belast en tijdens het onderzoek wordt hij verliefd op Abbey Jane Strong, de vrouw van de kunstenaar. Zij vertelt hem dat haar man psychisch niet helemaal in orde is en het lijkt overduidelijk dat hij de moordenaar is. Maar dan wordt er een nieuwe moord gepleegd...

Invasion of Privacy

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Kevin Meyer. Met o.a. Robby Benson, Jennifer O'Neill, Lydie Denier, Ian Ogilvy en Patricia Barry.

Schone verslaggeefster O'Neill bezorgt ex-gevangene Benson een baantje op haar redactie. Haar baas Ogilvy valt haar lastig met ongewenste intimiteiten op het werk. Een doorn in het oog van de labiele Benson, die O'Neill op ziekelijke wijze aanbidt. In een vlaag van jaloezie maakt de gestoorde Benson Ogilvy koud. Na zijn wandaad brengt hij de nacht door met O'Neill's mooie dochter Denier. Daarna volgt er de onvermijdelijke confrontatie met O'Neill, de bekentenis en het dilemma. Een bekend verhaal wordt op adequate wijze vertolkt zonder dat het opwindend is. Meyer schreef zijn eigen scenario. Voor de generatie voor wie dit nog nieuw is.

Across Five Aprils

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Kevin Meyer. Met o.a. Todd Duffey, Miriam Byrd-Nethery en Hollis MacCarthy.

Wanneer het zusje van de elf-jarige Jethro Creighton (Duffey) omkomt bij een ongeluk, veroorzaakt door een gemaskerde ruiter, durft niemand de achtervolging in te zetten uit angst voor nog meer doden. Kort daarna breekt de Amerikaanse Burgeroorlog uit. Jethro's twee oudere broers sluiten zich bij het leger aan en wanneer Jethro's vader door een beroerte getroffen wordt, rust de verantwoordelijkheid voor zijn moeder, jongere zusje en boerderij op zijn kinderschouders. Uiteraard komt de dag waarop Jethro opnieuw geconfronteerd wordt met de geheimzinnige, gemaskerde ruiter... Melodramatische toestanden verpakt in een jongens- avonturenverhaal met het oorlogsgeweld als decor. Een routineklus voor regisseur Meyer, die ook het scenario schreef, gefotografeerd door James Wrenn, muziek van Alan Dermarderosian.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kevin Meyer op televisie komt.

Reageer